задължения към доставчици 200, каса около 200.

Тука нещо не може ли да се направи ? Имате каса, равна на задължения към доставчици.
Иначе как да имате скрито разпределение на печалба без да имате печалба ? А и с времето ще трябва тези доставчици да се отписват на приход съгласно ЗКПО с изтичане на 3 годишна давност.
ЗКПО
Чл. 70.
(2) Данъчно задълженото лице упражнява правото си на избор чрез приспадане на данъчната загуба през първата година след реализирането на данъчната загуба, през която лицето е формирало положителен данъчен финансов резултат преди приспадане на данъчната загуба. Когато до датата на данъчния контрол данъчно задълженото лице не е формирало положителен данъчен финансов резултат преди приспадане на данъчната загуба, смята се, че лицето е упражнило правото си на избор за пренасяне на данъчна загуба.
Здравейте,
миналата година пенсията на СОЛ се зареждаше автоматично при попълване на Т2, а сега тази "екстра" не се случва. Знаете ли защо или ще става , но на по-късен етап ?
т.е в Д1 не следва да посочвам дните в болнични
Точно така.
В случая СОЛ няма право на болничен, а издаденият вече такъв няма връзка с Д1.
Подавате нова редовна 73/6 само за това лице с този код.
 иначе  до сега лицето беше с личен труд .(и ще си остане така ,май) Да разбирам ,че с ДУК не може да извършваш друга дейност освен управленската? В моя случай шофьор на тежкотоварен авт-л....


След като е било и е с личен труд определете му и възнаграждение, вижте тука има много теми по въпроса - това възнаграждение ще бъде признат разход за фирмата. Иначе да, с ДУК - само управленска дейност.
С ДУК може да се обхване само управленската дейност. Като СОЛ, полагащо личен труд може да извършва всякаква дейност, свързана с дейността на дружеството. Личният труд не предполага назначаване и кодове за длъжност и дейност.
Много се надявам да няма такава услуга и то в публичен регистър, достъпен за неизвестно кого.
Може би само полето "за всички осиг. случаи" и считано от ... дата?
Подавате Д1 с код К за лицето.
1. Ако имате увеличения по фондове за ЕИК подавате Д6 редовна с разликите в повече
2 . Ако имате намаления подавате Д6 с код К и действителните, вече намалени размери.

Ако желаете напишете с цифри промените да  уточним Д6 .
Така не излиза ли, че ще се платят осигуровки за целия месец ноември, а лицето е работило половината месец?

Не само, че така излиза, но и така трябва да бъде. Това е посочено и в Указанията за попълване на Т1 и Т2 към самите формуляри. Може да погледнете.
Срокът за вас при тези обстоятелства е 25.02.2022.
 Тука не става изобщо дума за Д1.
Да. Няма и никога не е имало място в нетното.

Дали ?


Предполагам, че  данъчното облекчение -450 лева за дете, не се включва в нетното на лицето при определяне на  сумата за запора.