Според мене няма абсолютно никакво значение какво ще е изписано на платежното. Смисълът е, че клиентът Ви погасява свое задължение към Вас.
Какво мислите за това решение?

Като за правилно в случая.  :smile1:
Другата беля, която съм направил е че не съм пуснал уведомление за прекратяване на трудовият договор .

То дали това не е спасението - да не го прекратявате и да продължите да си подавате Д1 с код 01 ?
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=5666.0

Разгледайте тази тема и по-точно писмото в отговор 5.
от текста в него :
" По аргумент на противното не се считат за осигурени лицата по чл. 4, ал. 1 и ал. 2 от КСО, за които денят на встъпване в длъжност по трудово, служебно или друго правоотношение съвпада с първия ден от периода на временната неработоспособност. "

По ДУК няма отработен ден и как ще получава обезщетение в този случай ?
Сключва се ДУК. Следователно се променя вида осигурен в Декларация 1 от код 01 на код 10. Тя не упражнява трудова дейност в ООД-то под каквато и да е форма

Как се съчетават сключеният ДУК и факта, че лицето не упражнява дейност под никаква форма ?
Прекратен ли е трудовият договор ?
 Необходимо ли е според Вас да се подава Декларация за промяна в обстоятелствата към НОИ при положение, че не се променя никое от обстоятелствата, които пораждат изплащането на обезщетението, не се променя работодателя и не се прекъсва отпуската?

Ако трудовият договор е прекратен как да не се прекъсва отпуската ?
Единственият аргумент , с който би трябвало да начислите ДДС е  , че фирмата / лицето " не е данъчно задължено лице, съгласно определението в ЗДДС ".

" Чл. 3. (1) Данъчно задължено лице е всяко лице, което извършва независима икономическа дейност, без значение от целите и резултатите от нея."

Това, че насрещната страна не е изпълнила задължението си съгласно ЗДДС , ако е била длъжна да го направи , не следва да води до определяне на мястото на изпълнение на услугата в страната и начисляване на ДДС.
В случая не регистрацията по ЗДДС ги прави данъчно задължено лице, а това, че извършват независима икономическа дейност. При всяко положение ще имат документ за това / както казвате удостоверение от служба, съответстваща на нашия ТР / . Фактът, че нямат регистрация по ЗДДС обаче ще Ви попречи да подадете ВИЕС и да изпълните задълженията си съгласно ЗДДС. Не знам обаче кой е законовия текст, който Ви задължава да начислите ДДС...
 Защото при нас по 97а се прави предварително

Някои, " изненадани"  от обстоятелствата го правят и следварително...
bullet ,

предполагам, че аналогично на нашето законодателство това в съответната страна от ЕС изисква при получаване на услуга от страна от  ЕС фирмата/лицето - получател на услугата да се регистрира по ЗДДС / при нас това е по чл.97А /. При тази хипотеза Вие не начислявате ДДС , но подавате VIES - задължение на отсрещната страна е да се е регистрирала по ЗДДС и да си самоначисли данъка.
Според мен се издава протокол по чл.117, който включвам в дневник продажби и използвам данъчен кредит, респективно включвам и в дневник покупки.

Това  според мене е верният отговор.  :smile1:
Нещо полезно по въпроса :


Скрит текст :
не е ли превоз съгласно чл. 29, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ЗДДС превозът на пътници от място на територията на страната до място в страни от ЕС или в трети страни?


http://www.odit.info/?s=6&i=83092&f=1
 Аз го подавам като започващ от 07.08

Ще го подадете, както е издаден, а ще ограничите само броя на дните по този болничен.
За трудов стаж за времето след прекратяване на ТД вижте чл.354 т.6 от КТ.
http://qwerty1/4739-prekratjavane-na-trudov-dogovor-po-vreme-na-majchinstvo/

Имате право на обезщетение до 410 ден, а осигурителният и трудов стаж са съответно до датата на прекратяването на трудовия договор.
 "а не е ли възможно жената да е в неплатен ,без право на стаж"

Възможно е, но опасенията остават и в този случай същите. :smile1: