Здравната осигуровка в случая ще бъде 4.8 % от 420 лв. или 20.16 лв .
Отговарям ви от личен опит по точно такъв случай - подавана е декл. обр.1 с 8 вместо 7 часа законоустановено време. След запитване в НАП и НОИ сме подали молба за разрешаване на корекции до НОИ и чакаме назначаване на проверка за разрешаването на корекциите. Молбата е подадена от фирмата - работодател за периода на неправилно подадените декларации обр.1.
Самата формулировка - неиздадена фактура - предопределя и отговора. Включваме в дневниците всички издадени фактури без значение анулирани или не.
" Опис на наличните активи по смисъла на Закона за счетоводството и на получените услуги преди датата на регистрацията по ЗДДС, за които е налице право на приспадане на данъчен кредит на основание чл. 74 ЗДДС "

Да, би трябвало да може.


Да, има право .Разходите му обаче се формират от приетите НПР според ЗДДФЛ.
Фактурите не се прилагат към описа, а самата проверка е по усмотрение на проверяващите - в повечето случаи е по документи.
Благодаря, Мария ! Ще гледаме да си " стоим " на едно и също ниво . :bow:


Да, ако не преминавате в друго ниво на въздействие. Но си съществуват останалите задължения в съответните срокове.
С една дума - не се подава нищо в КЗЛД ?
 "....в сила от 01.01.2013 г., обхватът на доходите, за които се подават данни, остава значително голям, като продължава да включва доходи, облагаеми с окончателни данъци и необлагаеми доходи. Ето защо и през 2013 г. трябва да се осигурява необходимата за попълване на справката информация за ФЛ. "

Доходите от наем за имоти в режим на етажна собственост имат отделен код в справката по чл.73 и не изискват попълване на имена и ЕГН на собствениците.
Защо да не са изцяло за сметка на СОЛ-а ? Те са си по ЕГН и за негова сметка - принципът на изчисление е същият. Възнаграждението няма да е 123, а пропорционално на отработените дни - не, че пречи да му бъде изплатена и цяла сума, но нали идеята е да няма ДДФЛ.....
За положения личен труд и възнаграждението за него трябва да подадете коригираща декларация обр.1 за предходните месеци с попълнени клетки 31 и 31А - тя ще е с нулева стойност всъщност. Обр.6 не следва да подавате след като няма начислен ДДФЛ.
СОЛ се осигурява в това си качество по ЕГН , независимо от това колко фирми има. Осигуровката е една, ОКД - за всяка фирма , където упражнява дейност.
От работата си в една фирма с одитор запомних края на одиторския ежегоден доклад, а именно : " Одиторът не носи отговорност за това, одиторът не носи отговорност за онова и прочие.........." и се чудя защо битува мнението, че един счетоводител не може да се справи без одитор.........
 :yes3:
Считано от 01.01.2013  в платежните към бюджета не се попълва като задължителен реквизит периодът , за който се внася съответната сума. Можете с едно платежно да внесете всички неплатени до сега осигуровки - те ще погасят Вашите задължения в единната Ви сметка. Ако сумите са за 2012 г. следва да подадете и обр.1 , а ако са за 2013 обр.1 би следвало да е вече подаден.
Малкият, какво им е на 270-те лева ?  :laugh:
може да ги получава за един час работа ......... :yes3:
При сключен трудов договор за непълно работно време се посочва и точното работно време на лицето, освен ако не е на сумарно отчитане на работното време. В този случай това обстоятелство се упоменава изрично в трудовия договор.
Оборотът за месеца посочвате като " отчет продажби " на един ред - за него не се изисква посочване на Булстат .
Този коментар на служителката на НАП сигурно е повлиян от големите жеги.........

Самото платежно за вноските към бюджета дава свобода на действията - на два отделни реда са задълженото лице и наредителя - с една дума дори аз от моята сметка мога да платя осигуровките на Вашия управител .
Това , мисля е правилното решение - имате разход за услуга с отстъпката и разход за материал / стойността на подаръка / .

Мобилният оператор тълкува "този подарък" като отстъпка от цената, дължима за предоставените услуги, която при предсрочно погасяване на договора подлежи на връщане.
В този случай май не следва да отчитам никакъв приход?
 :help: