Щом не са му плащани не излиза ли, че вие предхождате другите ГД и следващите възложители трябва да се съобразят с вас?

Нали като му платят Д1 ще бъде подадено с месеца на полагане на труда, а не на плащането ? И осигуровките ще са дължими за този точно месец .
Трудът се полага всеки месец. Според мен, пред нас трябва да декларира всички предхождащи ни ГД + ТД, без значение, че няма плащане по тях. Правилно ли разсъждавам?

Да, правилно. Като му платят ще подадат и точно така помесечно Д1 за месеците на полагане на труда. :smile1:
Не на минималната като размер и сума, ако това питате.
Този първи болничен, който е сгрешен не е ли пратен вече онлайн от лекаря ? При същия такъв случай при мене беше издаден нов правилен - подадох и двата .
Тя може би е по майчинство без да получава обезщетение за това като се има предвид , че има доход и осигуровки върху него / точната ситуация си я знае тя / . Това обаче не Ви касае Вас - попълвате си СИС, удържате или не ДДФЛ и това е. :smile1:


Много Ви благодаря! Аз се притесних от комбинацията, че е по майчинство и работи.
Тогава и удържате само ДДФЛ.  /eвентуално/   :) Като се има предвид календарното време :)

Мдааа, преместваме "евентуално" в края на изречението. :yes3:
Не вярвам като е дама да има ТЕЛК.../ освен календарното време /.
А като се замислиш нищо не му е на времето евентуално. :smile1:
Здравейте, имам нужда от помощ! Трябва да изплатя граждански договор на лице, което е по майчинство, работи на четири часов работен ден и се осигурява на тавана /това ми обясни дамата/. Какви осигуровки трябва да и удържа?

Все си мислех, че се осигуряваме на някакви прагове , но ето че на някои хора им е по-удобно да се осигуряват на тавана - разсмя ме въпросната дама.
Сега на въпроса и сори за спама.
Като попълвате СИС има каре, в което самото лице трябва да чекне, че се осигурява на максимума / евентуално /. Тогава и удържате само ДДФЛ.
И аз се поколебах между двете, но не е търговия в чистия и вид / идва някой, купува си уиски и си тръгва /  , а си е направо дейност на заведение - пие си уискито там . Така си мисля . :smile1:

Хубава вечер !
56.30 Дейност на питейни заведения ?
Не е грешно - няма някакви нормативни ограничения. Аз личния труд го осчетоводявам 602/401.  :smile1:
Това не е причина да бъде правен обаче двоен запор. Лицето следва да уведоми банката, че име вече направена удръжка по запор , което може да се удостовери с необходими документи като фиш за заплата за съответния месец или служебна бележка от работодателя.
Ако запорът е наложен и съобщението за това е изпратено до работодателя следва същият да е направил удръжката и след това да е изплатил заплатата на работника. Правилно или не удръжката на запор от самата банка би било реалност само ако запорът е адресиран до банката като изпълнител .

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=197083
Като става дума за закони предпочитам да ги прочета в Държавен вестник, а не в емисиите на Нова ТВ. Моля да цитирате някакъв нормативен документ . Не отричам, но и не съм срещнала промяна поне към момента .
Погледнах актуалното съдържание на чл.446 ГПК и не видях в момента промяна. Може и да се обсъжда нещо ново, но едва ли е на етап "нов закон" . Иначе когато има нещо цитирайте точния текст на съответната промяна и тогава можем да коментираме. За момента няма официално новост.
ЗП преотстъпи данък по ГДД за 2016. Съответно през 2017 трябва да инвестира в ДМА.
Лицето закупи лицензни права на софтуер през т.г. Може ли да ползваме преотстъпения данък при този случай ?

Според мене този софтуер може да е всичко друго, но не и ДМА.
446 а т.3 в нашия случай означава ли че всичко над мрз ще бъде дадено на чси

Не, не означава.
460 x 2 = 920 а не на 750

Да, правилно - нещо съм я обезценила МРЗ . 1/4 е удръжката от горницата над МРЗ. Запорът обаче е от нетното възнаграждение и вижте темата.  :smile1:
Мисля, че попадате в т.2 на чл.446 :
2. ако осъденото лице получава месечно възнаграждение в размер между двукратния размер на минималната работна заплата и четирикратния размер на минималната работна заплата – една втора част, ако е без деца, и една трета част, ако е с деца, които издържа;

Иначе по въпроса за точното изчисление на сумата има различни мнения - вижте тази тема и решете какво съответства на разбирането Ви по въпроса.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,18707.msg128763.html#msg128763
Вижте новата редакция на чл.446 ГПК, която е в сила с изменения в ДВ брой 86/2017 г.. Там ще се ориентирате в новите диапазони и размери на удръжките.