Да, подавате заличаване за тези лица и подавате нова редовна декларация обр.1.
_Buba_ , наистина стоят като задължения суми по платени вече и подадени декларации. Може би технологичното време за обработка на тези плащания не е толкова кратко .Не би трябвало обаче да чакат примерно 14 число, за да закрият задължението за ДДС в случай на платено вече такова. Важното е, че виждаме вече как се случват нещата и системата ще проработи добре.
Значи системата вече работи. До скоро който беше подал не беше получавал нищо, днес ето вече първите резултати. С една дума - които сме изчаквали можем да подаваме обр.1 и обр.6. Да си минава и тази процедура по реда. :smile1:
Аз чета това от страницата на НАП:
Всички плащания към централния бюджет, НОИ и НЗОК се превеждат по досегашните сметки за републикански данъци на съответните ТД на НАП, като за всички тези преводи се прилага само код за вид плащане 11 11 11.
http://nap.bg/page?id=20

Цитираната банкова сметка е от сметките, които ще ползват фирмите , които са към ТД "Големи данъкоплатци и осигурители".
http://nap.bg/page?id=22

Данък дивидент се превежда по сметките за Републикански бюджет на съответните ТД на НАП и с параграф 11 11 11 .
Елена-С, както пишеш има хора, които вече са подали Д6 за 12.2012 . И хубаво са направили - просто работата си върви и времето си върви и не може да стоим в очаквания на нови и неизвестни събития.  :yes3:
" Д6 е за деклариране на задължения, а не Д1."

Така е, Елена -С, другаде търся логиката..........
Пиша си 10.01.2013 г. и я подавам ....

Точно това е датата във вашия случай.
Както ми се струва логиката е дали са платени или не осигуровките на едно физическо лице то да има подадени данни в персоналния регистър, а в единната му сметка тези неплатени суми да фигурират като задължения на базата на подадена съответна декларация.
Ако правят нещо въобще - непременно ще ви се обадят . Без ваше знание нищо няма да направят.
Моето мнение е, че за всички въпроси е по-добре да четем законите и наредбите и по-малко да питаме НАП.........едно е кой какво е казал, друго е как е всъщност.

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,4692.0.html
Защото ще трябва да подадете не за четвърто тримесечие, а за месец 12.2012, когато е бил платен доходът и удържан ДДФЛ.
Ей тук да знаете , че сме по-добри и от НОИ и от НАП и от всички "експерти" взети на квадрат  :smile1:  Вече няма ден без да отворя сайта и да ви прочета  :give_rose:  :bow:

Алфичка, много мило е това, което си написала. И ведро! Все така позитивни да сме винаги!
Подаваш обр.1 с код корекция и в нея пишеш всички данни  - вече верните .
Уважаема госпожо, мъжът ми като отиде на автосервиз тази сума му я вземат за половин час. Помислете с работата си за тези 2-3 часа колко глоби от по 500 и 1000 лв. ви се спестяват от счетоводителя Ви. Редно е всичко, което е прието и договорено от двете страни - намерили сте човек да работи за сто лева - значи е нормално.
Да, така е , Таня. Обаче примерно за 12.2012 , 01.2013 да речем, ако пак не плаща ще има данни в персоналния регистър,а за октомври  иноември пак при неплатени - няма да има. Тази неравнопоставеност нещо ме кара да мисля дали не трябва да се подаде. Признавам , че се колебая. А в 22 часа вечерта - още повече. :laugh:
Таня-ЛС, наистина за декември няма колебание какво да се направи следва да се подаде обр.1 без значение дали ще са платени или не осигуровките. За октомври и ноември наистина " правилата " бяха други, опитвам се да си представя до какво би довело неподаването на обр.1 - единствено до липса на данни в персоналния регистър , а подаването на обр.6 за 2012 ще зададе в единната сметка на лицето задължението му за тези невнесени осигуровки. Това, което ме кара да се колебая е, че ако лицето продължи да не плаща в персоналния регистър ще има данни за месеците от 12.2012 насам и липса на такива за 10 и 11.2012 при равни други условия - неплатени осигуровки.
Не съобразих , че има подадена обр.6 - не би трябвало да се дублира информацията . Нали ако вноските бяха плащани щеше да има подаван и обр.1 и годишна обр.6 ?
Всъщност обр.6 формира задължението на СОЛ за личните му осигуровки, а обр.1 формира персоналния му регистър.
В светлината на новата постановка, че платени или не осигуровките следва да подаваме обр.1 би трябвало да се подаде и за неподадените до сега месеци.
Следва да се подаде обр.1 за неподадените месеци без значение дали са платени или не осигуровките за съответния месец. Така би се отразило това задължение на СОЛ в неговата единна сметка .