Няма как да е червено салдото по 503.

Червено е, Марпанче. Това е на практика разплащателна сметка - овърдрафт и крайното салдо отразява неусвоената част от него.
Това не си ли противоречи - хем ЗО като безработен да се включват в Т2 на ГДД, хем в годишната декл.6 да не се включват

Д6/13 се подава само от СОЛ по смисъла на КСО , а Т2 се попълва / съгласно указанията / от СОЛ по смисъла на КСО и ЗЗО.:smile1:
Благодаря за отговора.
Притеснява ме защо не трябва да включвам тази фактура от словаците в дневника, защото все пак те ще я декларират като продажбва в своя дневник.
Също така и аз издавам фактура към тях с услугата с място на изпълнение в ЮАР и я влключвам в дневника по чл. 69, ал. 2

Вижте това писмо на НАП :
https://zakonnik.bg/document/view/pismo/150160/5275378

Копирам го заради този  текст от него, който се намира в самия край на писмото "
Скрит текст :

Издателят на фактурата естествено си включва същата в своите дневници , но Вие бихте я включили единствено чрез Протокола по чл.117, който в случая не следва да издавате.
Здравейте ,
В първия си отговор съм писала, че следва да издадете Протокол по чл.117 . Малко по-различно бях разбрала въпроса Ви.
Сега чета отново и въпроса и пояснението към него.
Правилно ли Ви разбирам : Вашата фирма има завод в ЮАР и фирмата от Словакия Ви извършва услуга на този Ваш обект ? Ако е така и имате обект в ЮАР то мястото на изпълнение е именно ЮАР / извън територията на страната /, както е отбелязано и в предоставената Ви от Словакия фактура . Съгласно ЗДДС чл.83 :
(3) Не се начислява данък при извършване на освободена доставка, освободено вътреобщностно придобиване, както и при доставка с място на изпълнение извън територията на страната.

Не следва да издавате Протокол по чл.117 . Самата фактура няма да включвате в дневниците по ЗДДС, защото тя не е данъчен документ по смисъла на българското законодателство.
изхождайки от нашия закон следва да третирам тази услуга като освободена доставка.

Да, така мисля.
трябва ли да третирам тази услуга по чл. 21 ал.2, да си съставя протокол и да си самоначисля ДДС без никакво притеснение?

Според мене - да.  :smile1:
офис на НАП, по адресна регистрация

 :yes3:
От сумата по ГД приспадате единствено НПР, защото авансовите осигуровки се приспадат от дохода за личен труд.
Ами и на банката ще обяснявате и ще отстоявате законовото положение. Между другото и там работят грамотни хора / все повече /.
Това за Одита дали не си го измисля ЗП-то нямам идея. Въпросът е, че аз трябва да сътворя някаква оборотна.

Защо да трябва ???

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,22707.msg135120.html#msg135120
Да има одит?

И с НПР да има и счетоводство ?
не ми излиза бутон КОРИГИРАЩА декларация, а бутон ПОПЪЛВАНЕ, иначе декларацията е подадена и приета.
На останалите излиза бутон КОРИГИРАЩА декларация. Какво да направя в този случай?

Подайте си я като нова. И на мене ми се получи същото, но при повторно подаване на предходната си изписа "коригирана" .
 Лицето ще продължи да работи, но първо ще се прекрати договорът, за да получи полагаемото се обезщетение по чл. 222 ал. 3, както и за неизползван отпуск.

Лицето може да се пенсионира и без да се прекратява трудовият му договор. След като ще продължи да работи не е необходимо да се изплаща и обезщетението за неползван отпуск освен, ако работодателят не държи да му даде преждевременно парите за отпуск и при пенсиониране. Последните могат да се отложат във времето до напускане на лицето .
Всичко е точно така, както сте го описали .  :smile1:
Всъщност софтуерът Ви не е стандартен именно защото не е на технически носител. Не отговаря на условието за стандартен софтуер съгласно ДР § 1 т.25 и се определя като услуга. Издавате Протокол чл.117 , както сте отбелязали и Вие. :smile1:
В Т1 и Т2 за 2017 се вземат предвид сумите само за месеците от 1.2017 до 11.2017 вкл. в колоната за доходи на СОЛ , защото само те са изплатени през 2017 и се отнасят за 2017. Всъщност общата сума за периода на 01-11,2017 ще разделите на 12 , защото толкова са месеците на упражняване на дейност на лицето в качеството му на СОЛ .
Подавате и коригиращи Т1 и Т2 за труда за 12.2016  , който е изплатен 01.2017.
Така е...може и с друга да работи.Linux например.Ще е на разход тогава. :smile1:

Много / да не кажа повечето / компютри работят с нелегален софтуер. Защо не помислим, че вече имате такъв и сега си легализирате друг ?
Само илюстрирам една възможност. :smile1:
А аз да отмятам ли в декларацията т.9.1 или прихващането ще стане автоматично с бъдещи евентуални задължения?

За да отметнете 9.1 трябва да имате банкова сметка . Или откривате и отмятате или не отмятате, ако няма да откриете такава.
Ако ще имате подобни задължения може да оставите така нещата и да видите ще се приспаднат ли автоматично при бъдещо подаване на декларация, водеща до точно такъв вид плащане на данък / мисля, че отговорът би бил положителен /. Винаги можете да си ги поискате / в определените за това срокове, разбира се / или да подадете Искане за прихващане от друг вид задължение.