Прикачвам едно разяснение на НАП по въпроса за ЧСИ и декларирането на доходите им в справката по чл.73 . Задължено лице за това не е фирмата, изплащаща на ЧСИ запорните суми , а взискателят по изпълнителното дело.
Благодаря!
А разликата м/у балансова и продажна  се отразява в ОПР  като загуба .  Правилно ли е?

Отразява се в ред "Други разходи " в т.ч. "балансова стойност на продадените активи" . :smile1:
Значи
 - ако прекратява участието си в дружеството си по някой от случаите по чл.125 - данъчното облагане е по чл.38 и данъка е 5%
- ако прехвърля дяловете си по чл.129 ТЗ - облагането е по чл.33 ЗДДФЛ, т.е. ставката е 10%http://balans.bg/1424-schetovodni-i-danychni-efekti-ot-napuskane-na-sydrujnik-v-ood/
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,4078.0.html

В тази тема Алфа е прикачила нещо изключително полезно и смятам, че ще Ви свърши отлична работа.
На първо четене голям смях в "Господари на ефира" ! На второ четене - също !  :lol:
Спирам да "чета" , че не спирам да се смея. Сатирата е голяма сила , факт . И вече наистина стават за смях, а освен това студиото изглеждаше изпълнено и напълно заето с твърде много наглост.
Добро утро ! Да ви кажа само, че всичко е ОК, Подадох, прието е и много ми помогнахте вчера като ми спестихте време да търся може ли или не може. Може  :good: .
Хубав ден на всички и спорна работа ! :smile1:
Благодаря ви, момичета ! Ще подам пак обр.1 с код К и да видим. Не ми се е налагало два пъти да коригирам, дано и трети не стане, както е тръгнало............ :smile1:
Аз мисля,че може пак да коригирате декл.1

Дано си права ! Това е най-доброто решение за случая.
Заличи си първо Д1, като ти излезе, че е приета си подай с редовен запис вярната :)

Ели, като залича обр.1 какво ще стане с обр.6 ? Няма ли да ми отхвърли заличаването, защото ще се наруши съответствието на обр.1 и 6 ? Ей това ми е притеснението.
Да попитам, че и аз се обърках в ситуацията.
Фирма има едно наето лице. Месец март е в отпуск - платен за 2015 г..
Подадох обр.1 и обр.6 - до тука добре.
Преди седмица лицето донесе болничен за март 2015 . Направих корекция и подадох обр.1 с код К и коригирах също обр.6. И това добре.
Днес обаче ми носи втори болничен за март , че първият бил анулиран като погрешно издаден. Дните в болничен са различни. Пак ще трябва да правя корекции.

Първата корекция беше в намаление. Подахох я и всичко е ОК. Сега втората ще е в увеличение на вече наличната информация. Ще подам редовна с разликата в увеличение по фондове.

С обр.1 обаче ми е объркването. След като съм подала веднъж корекция на обр.1 втори път не можеше, нали ? Трябва да заличавам ? И мога ли едновременно да подам заличаване и редовна обр.1 ?   :(
Струва ми се, че в тази статия става дума за изплащане на дела на съдружник от дружеството, а не за продажба на дела на един съдружник на друг в същото дружество.
" съдружник напуска доброволно ООД и продава дяловете си на другия съдружник "

Мисля, че така създадените обстоятелства формират отношения между две физически лица и фирмата няма общо с тези взаимоотношения. Едно физическо лице продава дела си на друго. В статията на Български законник  е обяснено как се изчислява дружествения дял , който едното лице продава на другото. Лицето, продало дела си следва да подаде и ГДД. Така мисля.
Прихващането отразява начина , по който ще се уредят плащанията по фактурите. Всяка фактура ще си бъде записана в съответната книга за приходи или разходи / или евентуално инвентарна или материална книги  / , но няма да имате реални плащания  по тях . В касовата книга няма да имате запис за приход/разход , ако плащането е в брой . Ако е по банка просто няма да имате банкови преводи в двете посоки.
Да споделя някои мои мисли, породени от прочетените по-горе постове в темата .  :smile1:
До момента ползвахме сайта и възможностите, които ни предлагаше безплатно и го имахме като даденост. Едва ли някой се е замислял колко труд стои зад всичко това , а да не говорим да си е задавал въпроса в името на какво се прави. Дали една цел формулирана като " да правим добро на другите , каквото и да ни струва това " е достатъчно смислена и мотивираща ? Не следва ли всеки да получава някаква отплата за труда си ? Не е ли това едно напълно нормално развитие на нещата ? Аз лично го приемам така.
Всеки, сигурна съм, като е видял съобщението за платения абонамент първосигнално се е замислил за други алтернативни варианти или дори да си прави на ръка всичко, което е ползвал до момента . И в това няма нищо лошо, то също е една напълно нормална реакция.
Аз специално не ползвам нон стоп калкулаторите или другите модули, които са сега с абонамент. Обаче този абонамент ще ми даде възможността да съм спокойна, че когато нещо ми трябва го получавам и то с необходимото качество. Точно така - не ми се тръгва сега тепърва да пробвам други безплатни екстри из нета, които отново трябва да тествам откъм правилност и качество. Не ми се губи излишно време за това. Предпочитам да знам, че мога да свърша нещо бързо и то да бъде вярно.

И понеже доста неприятно впечатление ми направи това, че по - горе в изказано мнение се направи извода, че Пъпешче има това мнение, защото е наградена ще кажа само едно . Сега има наградени, да, но тази награда е за година, а работата ни е за цял живот.

На всички пожелавам трезва мисъл и по-малко негативни емоции и да продължаваме да си помагаме за обща полза в този сайт.
Получих разписката днес !

Предполагам, че е изпратена не на гише в пощата, на което се приемат специално ГДД и се издава разписка в момента, а е изпратена като писмо с обратна разписка ?

/ питам за лична информация /
Къде да проверя каква е била борсовата цена на домати през септември 2014 година.


http://novataborsa.com/borsa/market/2014/09
От тази година данните за упълномощено лице не се попълват в ГДД, а при подаването изискват пълномощно, което не е необходимо да е нотариално заверено. Това разбрах след като занесох на ръка една ГДД и..........ме върнаха за пълномощно. :smile1: