Нали въвеждате името и после то автоматично се разпознава от системата и се изписва без Вие да пишете нищо ?
Въвеждате ЕИК и давате "Проверка на субекта" . Името се изписва автоматично.
Излиза името на фирмата без ЕООД

Точно така трябва да бъде - идентификатор е ЕИК. Всичко е точно. После при подаване на болничните също няма да ви изписва организационната форма, а само името и ЕИК.
Здравей !
С известно усилие проследих мисълта ти / малко съм далече от тази тема в момента / , но ... се оказваш напълно прав ! :good:

 в Д6 през декември, трябва да избера м. ноември,
Да не би да не правите нещо, както трябва ? Не би трябвало да се получава така.
Отивате на създаване на Д6. За вид плащане 5 избирате корекция, а вид плащане  8 замествате с 0. Избирате долу датата / само за код 5 / и създавате файла.
Като се визуализира Д6 в колоната с код 8 променете 8 на 0 - не се експортира - и тогава създайте файла.
Налага се корекция на Д1 за един служител по отношение на здравните осигуровки за м.09.2020г. в посока намаление. Генерирах Д1 с код корекция само с неговите верни данни. Д6 също е в намаление само за здравните осигуровки,

Подавате Д1 с код К за конкретния служител. Подавате Д6 с код К за целия персонал с правилната сума за ЗО / намалена / и същите суми по фондове като на преди подадената декларация. Датата долу и тя да е същата.

Незнам да съставя ли протокли сега в м Ноември или да не ги осчетоводявам изобщо.

Съставете си протокола - едно нарушение не трябва да води до друго. Протоколът ще носи дата от 11.2020 и при включването му в дневниците ще е видна тази дата, а не на фактурите от предходен месец. Имала съм такъв случай - не е имало последици , но това не е нещо, което по принцип е правило.
ЗДДС
Чл. 97а. (Нов - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) (1) На регистрация по този закон подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, което получава услуги с място на изпълнение на територията на страната, които са облагаеми и за които данъкът е изискуем от получателя по чл. 82, ал. 2.

Това са условията, които поставя ЗДДС и няма значение дали страната е от ЕС или не. Във Вашия случай мястото на изпълнение е територията на страната и отговаряте на условията за регистрация по чл.97А.
Здравейте,
получихме от обслужваща ни консултантска фирма информация за актуални програми, свързани с КОВИД ситуацията и в тях се посочват условията за отделните предприятия. Не съм ги разглеждала - просто ги прикачвам информативно, ако някой се интересува и може да му бъдат полезни. На прима виста видях, че има и програма за 3000 - дали е тази , за която питате си преценете сами.
Здравейте,
това, което питате просто звучи несериозно. Имате счетоводител на място във Великобритания. Там имат свои закони и правила . Точно затова го имате там този счетоводител, за да прилагате тяхното законодателство. Каквото и да Ви се отговори то няма да е съобразено с изискванията там, каквито и да са те. Бих казала, че ако тука  в България  дадена фирма има счетоводител, който не знае как да начисли данък то този счетоводител е определено за смяна.
Оставам с впечатление, че не може да се коригира сумата на помощта в увеличение.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА

Чл. 24.
 (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 71 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) Заявление декларация за месечни помощи по чл. 17 се подава на всеки 12 месеца.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) В 30-дневен срок след промяна на броя на децата, за които семейството има право на семейни помощи в периода по ал. 1, се подава ново заявление декларация за установяване само на това обстоятелство, без да се изисква актуализация на документите за доходите на семейството.
 Въпросът е как да се отчете платеният данък (сумата е над 50000)?

 Не знаем къде да отнесем разхода.

В какъв смисъл къде ? Като става дължим начислявате разчет за данък, а като го платите закривате разчета. Или нещо не схващам въпроса...
Приема ли се за дейност разпределянето на дивиденти?

Управленска със сигурност според мене. Иначе практиката е "шарена" по въпроса.


... ако  са взели решение на 14.09, не трябва ли до 14.10 да  внесат данъка? И декл. .по по.55 до 02.11 ли е срокът?

В конкретния случай / 31 е събота / срокът е 02.11.2020 и за двете неща - декларация и плащане.
Преди 10 години в сметка 207 са осчетоводени /пердета, столове, шкафчета, касетофони и т.н/,

Може в това да е заложена някаква идея - примерно "стая за почивка", "стая за жената" или подобни неща и всичко това общо да формира някакъв актив ?
... загубил трудовата книжка. УП2 или УП3 трябва да издадат предприятията , в които е работил.

УП 3 задължително, а за УП2 трябва повече информация да дадете. При това положение бих искала и УП2 , защото не е известно за кои периоди е и дали има редовно подавани данни в персоналния регистър. Ако ще избира 3 последователни години от периода преди 1997 отделно и специално за тях трябва УП2 . Може да се обърнете към специалист, занимаващ се с въпросите на пенсионирането за по-конкретен и коректен отговор.
Вижте СС 8 т.7.1.1. и 7.1.2.
Преди години при пенсионирането на  лице с ДУК бях попълнила осигурителната книжка, но изобщо не ми я поискаха, а лицето попълни една декларация, че е съгласно с данните в персоналния регистър и така приключи всичко.