Със сигурност има много места в България, които са забележителни и интересни, но не сме чували за тях. Ако имате възможност може да посетите Музея на религиите в Стара Загора. Ще останете очаровани от едно прекрасно историческо място с интересна история.


Музей на религиите
Мястото на изпълнение е Белгия - не начислявате ДДС на основание чл.86 ал.3 ЗДДС .
Явно цената на доставката не е калкулирана в стойността на стоката и следва съгласно правилата при продажби от сайта получателят да я заплати . Според мене имате извършване на услуга - доставяне на стока и мястото на нейното изпълнение е България съгласно чл.12 ал.1. Следва да начислите на това основание и ДДС. Бихте могли да добавите сумата за доставка на отделен ред във фактурата за стока, но и като отделна фактура / ако държите да е така / също не би трябвало да е проблем да я оформите.
Делфинче, при мен всички ДУК са по ГД. Как става ДУК да е по КТ? Не съм запозната с този вариант.

Има доста теми по този въпрос и тука. Не ми е възможно в момента да потърся и постна нещо подходящо. Има и различни мнения по въпроса, а също и практика. ДУК по КТ е трудов договор за управителя . Може ли, не може ли, удачно ли е или не...колкото хора толкова и мнения.
При желание и възможност потърси тема.
Иначе споделям мнението , че ДУК следва да бъде облигационно правоотношение по ТЗ , а не трудов договор по КТ. В практиката обаче има немалко ДУК сключени именно като трудови договори.
Моля дай те ми съвет възможно ли е поемане на предприятие на починал ЕТ от наследник и запазване на ЕИК на починалия ЕТ

Точно това беше законовата практика до 2007-2008 / не съм сигурна в точната година / .След това обаче започнаха да издават вече нов ЕИК и не мисля, че това, за което питате е възможно.
Може да стане по всяко време на годината. За прекратяване на самоосигуряването подавате ОКД5. Ако ДУК е по КТ подавате уведомление. Ако не е по ГД, а е облигационен договор не подавате никъде нищо. Това обстоятелство се оповестява при подаване на Д1 с код 10.
ден, в който съм там- като отпуска ли (понеже се върнах на работното си място) или като болничен на база ТЕЛк решението да се ползва?

Или имате болничен или нямате. Това последното не го замества. Остава вариантът с отпуската.
В пътния лист не ми се струва коректно да пише "почивен ден" . Все пак той е за описване на маршрути и изминати километри, а не е касова книга примерно. И ако в събота е използван за служебни цели това трябва да е видно от съдържанието на пътния лист.
В така описаната ситуация данъчните просто имат за какво да се хванат особено, ако срещата с клиента е на морето. :smile1:
лицето от НАП,са го посъветвали да пише договор за временна финансова помощ

Ако тези пари няма да се връщат думата "временна" някак не " стои " добре ... изисква сякаш връщане. :smile1:
нещо в текста да се пише по-друг начин,защото временната финансова помощ е между роднини,и сумата няма да се връща.

Това не е ли дарение ? :hmmm:
Трябва ми бланка за договор за временна финансова помощ ..... намирам само за паричен заем

Просто да промените думата заем щом не Ви устройва да се нарича така ?
опит да прикача снимка

Мдаа, явно точно така е , P.G.H.R. - че - не всички снимки са за качване...предвид обем и разширение на файла.  :good:
Редковна декларация само с данък ли

Да, редовна с код 8 и ДДФЛ.
Да, процедурата е да подадете неподаденото Д6. :smile1:
Когато се подават редовни данни макар и за предходни периоди няма проблем системата да ги приеме.
Има толкова нюанси и варианти, че анкета с два отговора ей така по принцип е некоректна . Не може да се избере категорично само едното.
в 8 часа вече почваме да работим,обяд имаме 1 час почивка и в 17 часа спираме работа

Това е работното Ви време. Така като гледам е ОК. Ако гледаме кой къде работи има хора и в други градове работят и пътуват ...
Може да приемете, че изчисленията, които съм приложила са в пълно съответствие с тези на Калкулатора в КиК инфо.  Мога само да кажа, че всичко е пробвано в практиката и работи. Благодаря за което на колегите, които са се потрудили върху калкулаторите. :smile1:
Имате два възможни / и прилагане в практиката / варианта за изчисляване на ТС.
Първият вече го коментирахме. Да, това са изчисленията  за примера, който давате : 02.02.2009-01.03.2009 - 29 дни. Тука прилагаме чл.352 Кт , съгласно който за трудов стаж се взема и времето през празничните и почивни дни.
Другият вариант е разгледан в Наредбата за трудовата книжка и трудовия стаж.
" Чл. 9. (1) Трудовият стаж се изчислява в дни, месеци и години.

(2) За един ден трудов стаж се зачита времето, през което работниците или служителите са изработили най-малко половината от максимално установената с Кодекса на труда нормална дневна продължителност на работното време или установеното за тях с решение на Министерския съвет намалено работно време.

(3) При подневно изчисляване на работното време, когато са изработени всички работни дни за съответния месец, той се признава за пълен.

(4) При изработени през отделни месеци на годината по-малко от работните дни трудовият стаж се признава за толкова месеца, колкото се получават, като общият брой на изработените дни през тези месеци се раздели на 21 при петдневна работна седмица и на 25 при шестдневна работна седмица. Към изчисления по този начин трудов стаж се прибавят и изработените през годината пълни месеци по реда на ал. 3."

При спазване на тези разпоредби от чл.9 за Вашия пример 09.02.2009 - 01.03.2009 бихме записали 0 г 0 м 15 дни. Това са 15 работни дни.

Ако трябва да обобщим :
09.02.2009 - 17.09.2018
по първи метод 9 г 7 м 8 дни / на база 30 календарни дни в месец /
по втори метод  9 г 7 м 3 дни / на база 21 р. дни в месец /

Попълвайки ТС по който и да било от двата начина бихте имали верен резултат. Аз лично ползвам първи метод .
Може ли да извадите от КИК колко е стажа за период 09.02.2009 до 28.02.2009 вкл т.е. считано от 01.03.2009.

Предполагам, че не е много коректно да го правя при положение, че бихте могли и сами да видите това чрез съответния абонамент / който може и да бъде месечен / .  :smile1:

Ако следваме единствено логиката на цитираното по-горе би следвало да се получи резултат от 22 дни / 30-8=22/.
По тази логика един месец има 28, друг 30, трети 31 календарни дни. Изчисленията в случая съм взаимствала от Калкулатора за трудов стаж. Ако имате достъп / абонамент / бихте прочели над самия Калкулатор упътванията и обясненията. Цитирам само сега за Вашия случай :

Скрит текст :