Ако запорът е наложен и съобщението за това е изпратено до работодателя следва същият да е направил удръжката и след това да е изплатил заплатата на работника. Правилно или не удръжката на запор от самата банка би било реалност само ако запорът е адресиран до банката като изпълнител .

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=197083
Като става дума за закони предпочитам да ги прочета в Държавен вестник, а не в емисиите на Нова ТВ. Моля да цитирате някакъв нормативен документ . Не отричам, но и не съм срещнала промяна поне към момента .
Погледнах актуалното съдържание на чл.446 ГПК и не видях в момента промяна. Може и да се обсъжда нещо ново, но едва ли е на етап "нов закон" . Иначе когато има нещо цитирайте точния текст на съответната промяна и тогава можем да коментираме. За момента няма официално новост.
ЗП преотстъпи данък по ГДД за 2016. Съответно през 2017 трябва да инвестира в ДМА.
Лицето закупи лицензни права на софтуер през т.г. Може ли да ползваме преотстъпения данък при този случай ?

Според мене този софтуер може да е всичко друго, но не и ДМА.
446 а т.3 в нашия случай означава ли че всичко над мрз ще бъде дадено на чси

Не, не означава.
460 x 2 = 920 а не на 750

Да, правилно - нещо съм я обезценила МРЗ . 1/4 е удръжката от горницата над МРЗ. Запорът обаче е от нетното възнаграждение и вижте темата.  :smile1:
Мисля, че попадате в т.2 на чл.446 :
2. ако осъденото лице получава месечно възнаграждение в размер между двукратния размер на минималната работна заплата и четирикратния размер на минималната работна заплата – една втора част, ако е без деца, и една трета част, ако е с деца, които издържа;

Иначе по въпроса за точното изчисление на сумата има различни мнения - вижте тази тема и решете какво съответства на разбирането Ви по въпроса.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,18707.msg128763.html#msg128763
Вижте новата редакция на чл.446 ГПК, която е в сила с изменения в ДВ брой 86/2017 г.. Там ще се ориентирате в новите диапазони и размери на удръжките.
" Мъжът ми пие и иска да си използува апартамента за лични нужди..."

А преди пиенето сигурно го е ползвал за фирмени... :lol:
И аз така мисля. Но, ако направят проверка и ще видят, че лицето е прекратило осигуряването си в България. Ще видят, че няма подадена Д7 и според мен ще тръгнат да търсят здравни. Мислех да прикача Е104, което е издадено от НЗОК, за да се представи в Германия. Според регламента не може да има здравно осигуряване в две държави от ЕС.  :good:

Аз мисля, че нищо такова няма да се случи. Ще подадете нормално ГДД и ако след това пожелаят да представите някакви документи за справка тогава ще действате.
Според мене изобщо не следва да попълва Т2 за периода, когато е в Германия.За този времеви интервал не отговаря на определението за самоосигуряващо се лице по чл.40 ЗЗО.
По-долу прикачвам едно Указание на НАП за футболните клубове. Едва ли цялото представлява интерес в случая, но вижте последните изречения, касаещи футболните съдии. В този смисъл си мисля, че Председателят на клуба е приключил всичко и друго не следва да се прави.


Петък е - време за хумористично намигване. :wave:
Към 30/31 число на всеки месец определяте оборота 12 месеца назад и ако надвишава 50 хил подавате документи за регистрация. В случая вероятно към 30.11.2017 ще имате повече от 50 х и до 14.12.2017 ще трябва да подадете документи.
За един и същи вид дейност няма как да се осигурява два пъти. Вместо да е по трудов договор защо не помислите по варианта за личен труд като съдружник ?
Тука ви поствам една тема - малко е дълга, но доста неща има в нея.  :smile1:

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.0.html
Надзорен съвет осигурявани на друго място.В дружеството получават само 460 лв и само дод се удържа.Отказват се от възнаграждение.какво се пиде в Д 1

Защо се удържа ДДФЛ като се отказват от възнаграждение ?
Сега като заискат всички ФЛ да си подават декларациите до 31.01.2018 отиде чл.92......


/ поправих си годината, Марпанче, ама това ще стане /
Колеги, в как най-правилно е да се осчетоводи такса свръх багаж при Европейска командировка - като вид глоба или в 609 - към признатите разходи за командировка?

Тя самолетната компания е "глобила" вече командирования / не фирмата /, но пък Вие сте му дали дневни пари да си посреща тези разходи.
Физ.лице-отдава под наем лек автомобил на  ЕООД  си. Пак  по същият начин/както и за имоти/   - декл.по чл.55,  от ЕООД -то    нали?      СИС трябва ли да се попълва?

По-смело де - ДА на всички въпроси .  :smile1:
47.99 Търговия на дребно извън търговски обекти, некласифицирана другаде  ????

И това го помислих, но все пак вендингът си е търговия с напитки, нали ? А и са от една група по отношението на МОД - няма да има разлика в това отношение.