А дали трябва да съм търговец на коли, за да се възползвам от режима на облагане на маржа? Т.е. дружеството, което представлявам, като НЕразвиващо дилърска дейност покупко-продажба на коли,  трябва да си самоначисля ДДС, дори фактурата да е с основание Art.36 - маржа?


може би този материал ще Ви помогне
Ахаааа - така и при мен не работи... явно нещо не е наред?

Дето се казва - успокои ме / хаххх/. Между другото е  / или беше /  много удобно, защото директно цитира и чие е мнението. Малко оспамих раздела, но може да види някой от КиК и да се оправи тази работа.
Благодаря ти и хубав ден !
Имаш предвид от бутончето ["Цитат], което е до палчето горе в дясно от цитираното мнение, нали?

Не, имам предвид следното - отиваш на отговор и пишеш. В един момент искаш да цитираш някое мнение от дискусията и отиваш на съответния пост от дискусията, която е под отговора, който пишеш - там горе в дясно има "вмъкни цитат". При кликване това мнение се копира като цитат в отговора ти. Преди ставаше, а сега нещо не се получава.
Реших да направя проба от друг компютър и е същото - ако реша да цитирам мнение от дадена дискусия и кликна на "вмъкни цитат" от самата дискусия, а не от лентата с опции не работи.
 
Цитат
може и на ръка да го напишеш, докато се оправи работата

Благодаря ти.  :smile1:
Даже не бях поглеждала, че има бутонче горе в лентата. Сега ти ме насочи. Остава и да разбера защо не ми действа при избор от дискусията, за да е ясно чий е цитата.
Приятен почивен ден !
Може би някакви забрани на уин-а са включени, например да не реагира на цъкането на бутончето?
Този линк можеш ли да го отвориш? Линкът е адреса с който се отваря отговор с цитат.

Може би. Самият линк отварям, да , но няма реакция при клик на вмъкни цитат.Благодаря ти за включването, bobo. Ще видя какво мога да направя.
Нещо не става, а не е да не съм го ползвала преди... :hmmm:
Какво ли не правя, както трябва ?
Защо тази функционалност от форума не работи ?
Правилно и за двата въпроса. :smile1:
Правилният начин от гледна точка на закона е с Протокол. Имате грешно издадена и вече включена в дневниците фактура. Другото е по Ваша преценка.
Ами ще се допише на ръка.

Това е приемливо решение.

trader, пробвайте така, може и да се приеме . :smile1:
Горе във фактурата пишете само "Община Хххххххххх". Ако нямате ред за получаващия фактурата, където да се подпише - ами нямате, нищо не пишете, никой не се подписва. И ред за МОЛ не е задължително да имате. Май в ЗСч и ЗДДС пишеше за задължителните реквизити на фактурата.

Има клиенти, които много държат да бъде вписано нещо по тяхно искане и няма спасение - имам такива с разни специфични искания и нищо не помага. Иначе не дават парите.
Вижте чл.116 от ЗДДС.
Нямаме втора графа за получател.  :hmmm: Редно ли е да напишем общ.еди кой си - името на получателя ?

Може би имате възможност да се обадите на фирмата, която Ви е предоставила софтуера за фактуриране и те да помогнат ?
В графата мол си вписвате мол-а, а на мястото на получател - получателя. Напълно нормално е това да са различни лица.
Ще напишете двете имена , както са Ви ги дали, на съответните места.
Сега се сещам друго, ако приемем, че лицето Х е безработно от 01 до 06 месец на 2021 г. и получава наеми през това време за 6000 лв., а от 07 месец до 12 е осигуряващ се в търговско дружество, където не получава възнаграждение, то в Т2  как би следвало да се изравни колона 5:
-като 6000 разделим на 6 или 1000 лв. на месец;
-или като разделим 6000 на 12 месеца, тъй като пак е бил СОЛ, ама на друго основание?

Доходите от наем се облагат със здравно-осигурителни вноски само, ако ФЛ не е осигурено на друго основание.
Здравейте,

най-същественото в този случай е определяне на пазарен лихвен процент на заема. Дали да е нотариално заверен самият договор е по преценка на страните.Останалото сте го изброили.  :smile1:

определяне на пазарен лихвен процент
ЗДДС
Чл. 72. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Регистрирано по този закон лице може да упражни правото си на приспадане на данъчен кредит за данъчния период, през който е възникнало това право, или в един от следващите 12 данъчни периода.

Никъде не става дума за фактура или МД, а за право на данъчен кредит. Включвайте си МД без притеснение - в срок сте.