Необходим Ви е осигурителен стаж една година без значение има или няма прекъсване. За получаване на обезщетение за бременност и раждане е необходимо към датата на издаване на болничния лист за 45 дни преди термина да сте осигурено лице, а не безработна.
А защо не може да стане, дават ли някакво обяснение ? Те иначе сега събират осигуровки , за да не изтече давностният срок за това.
Всъщност този текст не отхвърля теоретично тази възможност.
Не знам отговора на този въпрос, но как бихте си получили справката за подаден болничен, която се връчва при представянето му ? Дали НОИ ще ви я върнат обратно ?
За да получавате обезщетение за майчинство трябва в определените от закона срокове да представяте в НОИ чрез фирмата, в която сте осигурена нормативно определените за това документи. Без тази част от Вашите задължения към НОИ няма как да ви се индикира правото на получаване на обезщетение. Това включва и болничния за 45 дни преди термина. За получаването на обезщетение не е необходимо да сте в страната, защото то се превежда по банкова сметка.
" 3.В случай, че аз забременея, имам ли право на майчинство при условие, че аз самата замествам майка? От къде ще получа майчинство? "

Само да допълня, че ако по време на вашето майчинство се върне майката, която замествате Ви се прекратява трудовият договор за заместване и нямате закрила по КТ.
ЗКПО

Чл. 42. (1) Разходите на данъчно задължени лица, представляващи доходи на местни физически лица по Закона за данъците върху доходите на физическите лица, които не са изплатени към 31 декември на текущата година, не се признават за данъчни цели в годината на счетоводното им отчитане.
...........
(5) (Нова - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) Разходите за задължителни осигурителни вноски, свързани с непризнатите разходи по ал. 1, не се признават за данъчни цели в годината на счетоводното им отчитане, когато задължителните осигурителни вноски не са внесени към 31 декември на текущата година.

Доходът на физическото лице , както пишете е начислен и изплатен за 2011 г.. Не виждам какво основание имате да преобразувате финансовия резултат за 2011 г. при така поднесената от Вас информация.
По принцип за допуснати грешки прилагате чл.75 от ЗКПО .

Коригиране на счетоводни грешки
Чл. 75. (1) При откриване през текущата година на счетоводна грешка, свързана с минали години, данъчните финансови резултати за съответните минали години се коригират съгласно изискванията на действащите през съответните минали години закони така, че все едно грешката не е била допусната.
(2) При определяне на данъчното задължение върху коригирания по ал. 1 данъчен финансов резултат за минала година се прилага данъчната ставка за съответната минала година.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 110 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) При определяне на дължимия годишен корпоративен данък за текущата година с разликата между данъчното задължение преди и след корекцията в резултат на грешката се коригира годишният корпоративен данък за текущата година.
То затова и се получава така - " благодарение " на големия начален капитал . :smile1: Тогава няма как да избегнеш 503 / 501 и преди това 501 / с-ка на собственика или направо 503 / с-ка на собственика.
Тези пари вече ще ги оформиш допълнително - или допълнителни парични вноски или заем. То много дребна е сумата , но .........
Фирмата Е/ООД или ЕТ е ? Ако е Е/ООД няма ли начален капитал ? Иначе извън тези въпроси, ако касата излиза на червено ще трябва да използвате и сметка на собственика , за да я дебитирате или направо да вземете операцията 503 / с-ка на собственика , а откъде и под каква форма дава той тези пари е вече въпрос на изясняване и аргументиране от ваша страна.
Здравейте , Фирмата е регистрирана по ДДС по задължение . Оборотът ни за последните 12 месеца падна под 50 хил . Не сме подали искане за дерегистрация по ДДС , защото неискаме да се дерегистрираме . Питането ми е дали ще имаме проблем тоест глоба

Дерегистрацията по ЗДДС във Вашия случай не е задължителна и можете да останете или не регистрирани по желание.
Честно казано, първото ми желание беше да осчетоводя фактурите в сегашен период и да сторнирам предишното им осчетоводяване.

Точно така бих постъпила .
Имаме раздедени девиденти в АД през 2012 год. Платили сме дължимия ДОД. До кога трябва да се декларират сумите пред НАП ?

Какъв ДОД сте платили на дивидентите ? Иначе се дължи само данък - дивидент.  А самите дивиденти се декларират при вземане на решението за разпределението им, а не при изплащането на същите. Важно е кога сте взели това решение и в справката по чл.73 за именно тази година ги декларирате.
Все пак ДДС-то по тези фактури нямате проблем да го ползвате и сега, въобще в 12 месечния законоустановен срок. не е необходимо да правите всичко това с писмата и корекциите - законът ви позволява да си ползвате ДДС кредита и в бъдещи периоди.
Ако това беше без значение сигурно нямаше да я има тази клетка.......аз бих подала коректни данни.
Всъщност какво имате пред вид точно под документи ? Освен, че такива се носят в определени периоди в НОИ ежемесечно се подава информация обр.1 и обр.6 в НАП . Плащане на осигуровки, подаване на въпросните образци, подготвяне и носене на документите в НОИ в определените за това срокове. Поне някой ще трябва да ви консултира как да го правите.....
Бихте могли да направите анекс към съществуващия вече договор.
Да, така би било най-коректно.
Притеснява ме това да не стане някакъв проблем с включването на фактурите в дневниците по ддс, за нас в дневник продажби , а за клентите в дневник покупки,............  :(
Или променете условията по договора или издавайте фактурата на датата , когато плащането става дължимо.
Прекъсванията между трудовите договори сами по себе си не Ви лишават от права за получаване на обезщетение.