Всичко вярно само какъв ГД ви гони не разбрах?

За някои неща си е добре да го има - особено, ако ще се "командирова"...
По принцип в рамките на самоосигуряването може да се извършва всяка дейност - включително и управленска . За каква част от тази дейност обаче ще бъде изплащано възнаграждение за личен труд - това е отделна работа. Лицето може да извършва разни дейности и управление. За възнаграждение за личен труд обаче не е задължително да получава за всички тези дейности. В такъв смисъл би могло управлението и да не се включи в гражданския договор, който ще регламентира за какво ще плащаме на този СОЛ. Аз също не включвам управлението - не, че не би могло.
Току-що влязох в ел.услугите - има я справката за подаване с КЕП.
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
№ 94-00-300 от 29.12.2015 г. Относно: Извършване на други дейности от физически лица, регистрирани като земеделски стопани

Скрит текст :
И подадох както винаги до сега с ел.подпис декларация за наеактивност за 2017 г. Информационна система "Бизнес статистика". Трябва ли да подавам и на посочения имейл и сканирана тази декларация? Мерси.

Неее, разбира се - стига им един път . :smile1:
Предметни награди - облагане

Разгледайте този материал. Ще намерите отговор на въпроса си. :smile1:
Подава се ГДД по чл.50 / само това / и в срок до 30.04.2018 се плаща и данъка по нея.
Като се получава такова съобщение при отхвърляне обикновено се посочва / в самото съобщение / и правилното ЕГН - вижте и Вашето такова ли е.
То сякаш няма нужда от коментар........царят не дава.
Много благодаря ,  p.i , че си ни предоставил това писмо. Като гледам броя на тези, които са го свалили никак не е малък. За съжаление това само обезсмисля липсата на такса за ТР, ако се ползват услугите на адвокат. Счетоводителите някак сме "по-безплатни"  и безправни.

 
Точно така и изписва съобщение "Чака потвърждение" , а то се дава след като занесете до три дни на хартия разпечатаното упълномощаване .
Подавате Упълномощаването за съответната услуга освен онлайн и на хартия в срок от 3 дни от онлайн регистрацията на съответната услуга. Това е за подаване на декларации като упълномощено лице.
Да, а може пък да не е осигурен на друго основание и доходът да е под МРЗ след НПР.
Т1 и Т2 ще попълните единствено, ако лицето е СОЛ. :smile1:
Здравейте, в приложението не е неободимо да се пише ЕГН на детето.

Защо ? Нали си има изричен текст и поле за това ?
Могат.Могат обаче и да са разход на фирмата за времето, когато са взети / не стока /.
Не, така не можете да я подадете. Правите Д1 на програмния продукт на НАП и я подавате чрез ПИК / с някои уговорки / като я прикачвате в съответната секция на електронните услуги.
Ползвайте си едно стандартно допълнително споразумение и само го преименувайте на Анекс.  :smile1:
Но в такъв случай калкулатора е страшно объркващ. Поставила съм отметка на "Възнаграждения по извънтрудови правоотношения или доход от упражняване на свободна професия" и резултата е този.
Има друг калкулатор за граждански договори.

Всъщност доколкото въпросът Ви касае изцяло самоосигуряващо се лице е следвало да ползвате не този калкулатор, а "Калкулатор : Самоосигуряващо се лице" .