Стандартно -до 14 число на следващия месец, а включените фактури са само за периода от 1 число до датата на регистрация.
другата е с дата 03,04 - нормална.

Да я анулирате и да издадете нова на контрагента ?
 за двата вида доход в една декларация по чл.55

Ето така.  :smile1:
Ако не е самоосигуряващо се лице и фирмата платец и удържала осигуровки?

В този случай не попълва Т1/2 и не изравнява осигурителни вноски .
Да, ако е самоосигуряващо се лице.
 нова за цялата сума заедно с тези пропуснати 19,30 лв.

Ето това.
 Как следва да го залича - подаване отново на редовна Д1, заедно с Д6, но Д6 с код К и в колонката за данък да впиша 0?

Не подавате Д1 - системата равнява Д1 и Д6 само с код5. За данъка / с код 8 / е достатъчно подчертаното. :smile1:
 вписвам моя си IBAN  :hmmm:


Това означава, че искате връщане по Ваша сметка. Като изпращате различни "послания" вместо да стане по-бързо ще има обратен ефект.
А изтеглен кредит от физическото лице преди 5 години, дали може да послужи за доказване на доходи, освен тези по трудова дейност?

Да, може да послужи за доказване на доходи към момента на получаване на заема, но впоследствие при изплащането му лицето трябва да има такива и за покриване на погасителните вноски.
"Сега ще напиша последващото само за тези, които евентуално са повярвали и им е харесало да изпаднат в ролята на едни хитреци и да икономисат толкова лесно едни осигуровки."

да се чете :
"Сега ще напиша последващото само за тези, които евентуално са повярвали и им е харесало да изпаднат в ролята на едни хитреци и без да проверяват  да икономисат толкова лесно едни осигуровки или от незнание да се "набутат" с други в резултат на следване на подобни съвети."
Ужас!
Добре, че не всеки Ви се доверява.

Това е нещо повече от ужас, бих казала. Тази тотална дезинформация или се дължи на пълно незнание или на умишлено поднасяне на неверни изводи - и това си е вид забавление.

Сега ще напиша последващото само за тези, които евентуално са повярвали и им е харесало да изпаднат в ролята на едни хитреци и да икономисат толкова лесно едни осигуровки. А и като четем разни други откровения те и данъчните "си чоплят носа" , не си "знаят процедурите" и какво ли не още , споделено от ЕЖК.

Указания за попълване на Т1 :
" Облагаемият доход в редове от 1 до 12 на колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е упражнявало трудова дейност като самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни."

Когато в колона 3 имаме нанесен максимален осигурителен доход в колона 4 логично е попълнена нула. Тази нула обаче не означава, че СОЛ не е упражнявал дейност, а че не е бил задължен да внася осигуровки и осигурителният му доход / авансов / е нула. С една дума това си е един пълноценен месец на полагане на труд и той участва в бройката на месеците, на които делим цифрата на ред 13 колона 5 .
 С това пояснение не искам да обиждам интелигентността на тези, които ще го прочетат и прекрасно го знаят , а да използвам "ценните съвети " на колегата с триковете и да кажа четете, четете, четете, но не неговите умотворения, а законовите текстове.

Предлагам модератор да хвърли поглед и да вземе някакви мерки, ако минава от тука...

Сериозно ли смятате, че колона 5, няма нищо общо с колона 3. Добре, че съм седнал.


Ако това ще помогне - легнете. Най-вече обаче четете, четете, четете...поне указанията за попълване на Т1.
Да, за нея знам, но някъде в ГДД се чеквало. За 2021 за първи път достигаме оборот задължаващ ни да подаваме. Сега, до 15.4 само подавам декларация по чл .87 ? А плащанията за януари, февруари, март?

Подава се отделно декларация по чл.87 а от ЗКПО до 15.04.

Е, прочетете го поне този член и малко около него, де , Elii.  :smile1:
 Трябва ли да се регистрирам като "Самоосигуряващо се лице" към агенцията по приходите и всеки месец да подавам декларации към НАП, или трябва да си направя фирма и да наема счетоводител, който да се грижи за това срещу заплащане?

Да, трябва да направите едно от двете.  :smile1:
Доходът, които има през годината, то трябва да посочи - до размера - годишен, който е възможен, предвид колона 3 ...

Не знам как да коментирам даже това. Какво общо има колона 3 с дохода в колона 5 ? Нищо. В колона 5 посочваме " Облагаем доход от дейност като самоосигуряващо се лице " като сумите вземаме от съответните Приложения, както е и посочено в Указанията. Ограничаването на дохода вече във връзка с дължимите осигуровки за довнасяне става в колони 6 и 7. По логиката, която поддържате излиза, че ако едно лице е осигурено на максимален осигурителен доход по трудов договор всеки месец, но има и други доходи то изобщо няма да ги посочи в колона 5, което е в пълно несъответствие с идеята на Т1.
Наистина се изненадвам от тези "съвети", които давате още повече и в светлината на постоянните Ви порицания по отношения знанията на всеки пишещ. И това  какво казали данъчните по думи на "една жена каза" също ми се струва съшито с бели конци. Те наистина често са в някаква друга реалност, но това вменяване на техни "съвети" по показания отстрани стана малко като "фолклор".
Надявам се да не го приемете лично.
За потвърждение - българско физическо лице с немски ДДС номер и адрес в Германия издава фактура за консултантска услуга към българска фирма.
Нали издавам протокол за ВОП?

Чл. 13. (1) (Доп. - ДВ, бр. 96 от 2019 г., в сила от 01.01.2020 г.) Вътреобщностно придобиване е придобиването на правото на собственост върху стока ...
Т.е. пишем фактурата в лева по договорения курс 1.95 , а при осчетоводяване на входящия превод от банката ще имаме валутни разлики.

Това си е нещо съвсем нормално в тази ситуация. :smile1:

 Как следва да си напишем фактурите за авансовите плащания?

В лева. Пишете фактурата в лева, а те си превалутират при правене на превода.
Не мисля, че е грешка, че ФЛ , макар и да има ЕТ  е извършил услуга по граждански договор.

Едно от условията едно ФЛ да се регистрира като свободна професия е да няма ЕТ. В този конкретен случай е следвало тази услуга да се извърши и документира чрез ЕТ - то.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite/svobodni-profesii
Т. е. таблиците и така са правилно попълнени и няма нужда да попълвам и други суми?

Принципно попълването на Таблица 2 изисква вписването на пенсията в колона 3. Това, че тя не би повлияла на резултата е друг въпрос.