:lol:


Една блондинка пита друга блондинка :
- Кое е по-близо - Луната или Лондон ?
- Много си глупава - като погледнеш нагоре какво виждаш - Луната или Лондон ?
След като е вписан като управител задължително трябва да управлява - или по ДУК или като СОЛ. Това не му пречи да има и ТД за друга позиция в дружеството , за която обаче ще следва да се осигурява отделно.
3.питам служител на НАП и възстановявам дейността със задна дата от 01.06.18 и прекъсвам дейността пак със задна дата от 30.06.18, за да се върже новото възстановяване на дейността от 02.07.18 което вече съм направил.

Ако имате ПИК може да опитате да направите това и по електронен път и без да питате НАП. Така всичко ще си дойде на място , ако нещата се получат.
На работното място - преди обяд се боря с глада, след обяд с дрямката - и въпреки всичко - не мисля че ми плащат достатъчно.
Да, напълно си права, Алексче ! Въпросното писмо се отнася до корекция на осигурителните вноски и вид плащане 5. Честно казано не разбирам логиката на тези разминаващи се два срока. Увеличаването на срока за корекция на осигурителните вноски ни дава глътка въздух, както се казва, а в същото време за данъка отново трябва да ходим на място. Каква идея са вложили в това поне на прима виста не разбирам... :smile1:
С Писмо на НАП от 06.02.2018 има промяна на срока за корекция на обр.6 . Прикачвам писмото по-долу.

" От 01.01.2018 г. срокът, в който може да бъде коригирана подадена от посочените лица декларация обр.№6 за дължими осигурителни вноски е до края на втория месец считано след месеца на възникване на задължението за подаване на декларацията. "

Вижте Пример 1.
Аз разбирам изискването за Р 45 като условие за това да Ви издадат U 1.
Само да попитам - собственикът самоосигурява ли се ?
Може да потърсите в НСС1 / или друг / определението за актив.
 на "първо четене" - се подразбират дълготрайните активи.

Е, как на първо четене да се подразбират ДА - напротив - на първо четене се разбират всички активи, доколкото не е диференциран обхвата.
Здравейте,
ако аз съм в тази ситуация - имам електронен подпис , който е издаден на фирма / ЕООД / и фирмата не извършва дейност не бих го ползвала . Иначе за моженето - може.  :smile1:
по телефона на НАП ми отговориха, че на място органът ще прецени дали да състави акт или глоба  :blink:
нещо ме притеснява

По принцип имате подадена - просто я коригирате и няма за какво да Ви глобяват. Ако все пак се притеснявате - увеличете задължението си за второ тримесечие , ако имате деклариран данък в по-малък размер за първо.
Най-добре отидете на място и си подайте коригираща декларация чл. 55 за първо тримесечие.Няма глоба за това. :smile1:
Не аз съм работник директора ме притиска да подпиша протокола. Каза че няма да ми преведат парите за Юни и Юли.

Правилно разбрахме, че сте работник - репликите не бяха към Вас самия, а  към обяснението на работодателя Ви. Лошото е, че ще Ви изнудят да подпишете, за да си вземете парите - иначе казаното от работодателя е голяма глупост.
Здравейте  работя на ГД и днес ме карат да подпиша протокол, че трябва да връщам пари тъй като фирмата с която имат договор не била регистрирана по ДДС и били ми плащали повече.

Толкова подходящ ник имате за случая, че не може да бъде по-подходящ от това.