Ако имате повече обекти трябва за всеки един да има такъв човек. :ok:
Да - точно така - издавате заповед , че съгласно чл.....определяте лицето.......да представлява фирмата пред органите на ИТ.
Ще подадете искане за възстановяване на сумата, която би следвало да бъде записана в кл.80 и сте пропуснали да го направите. Ще приложите и Приложение 6 . Няма да имате проблем да ви възстановят ДДС-то.
" Ако баща ми  издаде пълномощно да го представлявам при определени сделки, контакти и т.н. няма нужда да внасям никакви осигуровки нали така? "

 :ok:
След като няма прекъсване в дните между двата болнични вторият болничен е изцяло за сметка на НОИ, независимо , че не е продължение на първия според диагнозата .
Подкрепям мнението на Елена .
Обърнете се към фирмата, която ви обслужва касовите апарати - съобразено с факта, че плащането е по инвойс касовата бележка не трябва да съдържа начислено ДДС.
Ако главното счети не мисли така да поеме отговорността, както е писала и Ирена.


платено е в БГ
" Мога ли да бъда направен или назначен като търговски представител или като представител на фирмата на баща ми  без възнаграждение и без да внасям допълнително осигуровки..."

Едно пълномощно не би ли свършило по-добра работа ?
" Има фактура издадена в брой....... "

И е платено в България или Гърция ?
И плащането в брой в България ли ще бъде направено или в Гърция ?
Но тези кодове нямат нищо общо помежду си - код 10 в декларацията по чл.50 отразява доход на лицата за личен труд, а код 12 в обр.1 е качеството на лицето като СОЛ.
Това направо е за не знам какъв ТОП... от страна на служителя, който пита такова нещо. :no:
" НОИ и НАП някак нямат връзка помежду си "

точно така е
Може би е било редно последното подаване на обр.1 да бъде с актуализираните имена.
С тях при тези обстоятелства би трябвало да издадете и УП3 .
Знаем, че ако има сключен ГД със СОЛ и той декларира това обстоятелство писмено пред платеца на дохода , не се удържат осигурителни вноски и ДДФЛ. Доходът по тези ГД се декларира от лицето в ГДД за съответната година и същият се вписва и в Т1 и Т2 за изчисляване на изравнителните осигурителни вноски. В указанията на самите тези таблици пише, че доходът се разпределя за месеците на упражняване на дейността. Смятам, че следва да се има пред вид , че става дума за упражняване на дейност като СОЛ, а не точно по конкретния ГД и това упражняване на дейност да е с действаща и подадена ОКД5 от лицето за този период. В този смисъл смятам, че сумата по този ГД ще се разпредели за 12 месеца, ако СОЛ е упражнявал дейност като такъв през цялата година.
Важното е във ведомостта да бъде с името, което е било актуално към периода на осигуряването на работника във Вашата фирма. Новото име може да е станало факт след напускането примерно.
По принцип е така, Далила , просто изключвайки това субективно съображение не намирам други пречки. Добре, че нямам такава дилема.
Всъщност не съм уверена, че това е голямо прегрешение - служителите да получават заплатите си в различни дни. Във вътрешните правила и в трудовите договори се упоменават обикновено датите, ДО които заплатата ще бъде изплатена.

Кодекс на труда
.................
чл.66
Чл. 66. (изм., ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) (изм., ДВ, бр. 52 от 2004 г., в сила от 01.08.2004 г.) Трудовият договор съдържа данни за страните и определя:
........
7. основното и допълнителните трудови възнаграждения с постоянен характер, както и периодичността на тяхното изплащане;

т.е. не се вписва самата дата на изплащане на РЗ.
Толкова много думи , за да се каже не ! :laugh:
предавам се  :bow:
Далила, ти май се опита да дадеш едно рамо на НАП  :laugh:
Здравната осигуровка в случая ще бъде 4.8 % от 420 лв. или 20.16 лв .
Отговарям ви от личен опит по точно такъв случай - подавана е декл. обр.1 с 8 вместо 7 часа законоустановено време. След запитване в НАП и НОИ сме подали молба за разрешаване на корекции до НОИ и чакаме назначаване на проверка за разрешаването на корекциите. Молбата е подадена от фирмата - работодател за периода на неправилно подадените декларации обр.1.