1. Заличавам Д 1 с вид осигурен 01
2. Подавам редовна  с вид осигурен 03 и съответните осигуровки.
3. Подавам редовна Д 6 само с разликата в осигуровките /ДОО и  ППФ/ 

Принципно "технологията" е правилна. Имам само две съображения :

1. За период преди 01.01.2020 вероятно ще трябва предписание от НОИ или подаване на място в НАП с някакво обяснение, защото едва ли системата ще приеме тези корекции на Д1 онлайн.

2.За да се спази принципа на едновременното подаване на Д1 и Д6 трябва да подадете информацията по т.1 и т.2 едновременно и да се обработи така. Не знам технически става ли, но заличаването на Д1 ще наруши равнението с Д6 , ако не се подаде / и приеме /  едновременно новото Д1 .
Здравей, Nickolay !

Имаше един колега тука и всеки пост му беше с встъпителни думи "предложение" - скоро не съм го срещала. :smile1:
Та...предложение :

1. при внасяне на пари за закриване на сметката - 503/501
2. при служебно закриване на сметката :
    503/499  - не мисля, че заем е подходяща сметка, защото това е по-скоро разчет и задължение   по него, но съм срещала на практика и използването на заемна сметка
    499/70.. - за закриване на разчета

Ако сметката стои в този си вид и преминава така от една в друга календарна година в края на годината вземам операция 503/499 и в началото на другата - същата със знак минус. Текущо през годината я оставям да стои с кредитно салдо, но това , разбира се може да се коригира и всеки месец примерно.
Въведете ЕГН-то и укажете, че това е ЕИК.
Вижте прикачения файл - може да Ви насочи към отговора.

От текста :
Скрит текст :
Е как тогава получавам това ИСКАНЕ, БЕЗ НАП да имат такава информация?
......
Това е казус и трябва да има решение!!!

А защо трябва да чакате НАП да Ви поиска да си платите данъците вместо да го направите , както е редно в определените срокове ?
И да - "казусът" има решение - който има доходи подава декларация и плаща данъци без да чака НАП да му напомни за това.
продаден автомобил за скрап

Здравейте,
в крайна сметка продавате автомобил, а не скрап .  :smile1:
За представителни и управленски разходи не отпадна ли изискването за наличието на фактура? Останала съм с впечатлението, че се признават такива и само с касова бележка.


Вижте чл.10 ал.6 от ЗКПО.  :smile1:
... актуален учредителен договор.

Сякаш е добре всичко в него да е актуално ... :smile1:
При положение, че до 16-то число е осигурен от работодател А на макс 3000 лв и са внесени осигурителни вноски в максимален размер, следва ли работодател Б да внася също осигуровки за месеца или само данък  :good:

Здравейте ,
ако влезете в НАП с ПИК на лицето и отидете на осигурителен доход за месец ще видите, че този месец , в който е осигурено до 16 на максимума ще е изписан ОД 3000 . Повече не може да добавите към него. Ще удържите само данък.
Здравейте ,

ако си спомняте до 31.12.1999 г. работещите на ТД в ЕТ бяха задължени да удостоверяват стаж не с трудова, а осигурителна книжка. След това от 01.01.2000 това се отмени. Имам едно ЕТ от ония времена и съм заверявала в резултат на ревизии . Това обаче беше в сила само за ЕТ и в никакъв случай за ООД/ЕООД. Даже се учудвам за юридическо лице да изискват осигурителна книжка на нает работник. Всъщност май някой му е казал, а не, че е представил ТК и са му поискали осигурителна. Аз мисля, че просто трябва да си го отпратите да си занесе надлежно документите и да не Ви "вкарва" излишно в този филм.

Аз предложих моя вариант, да потърсят други разходи,
Angel Halembakov ,

Споделям мнението Ви по този въпрос. Ако се заложи на материали, формиращи себестойност на продукция не ми се мисли в какви ситуации ще се окажат , ако има непродадена или върната продукция . От друга страна какви обяснения ще се налагат по въпроса каква част от себестойността на продукцията е от материали по програмата и каква - не. И всичко това за едни 10 000 ...

Хубав и усмихнат ден на всички !
Цитат на: Angel Halembakov link=toАз дpic=27608.msg162142#msg162142 date=1601384354
 Разходите за суровини, материали и консумативи необходими за дейността на фирмата са допустими по ОПИК /гледам едно консултантско листче пред мен с посочените "допустими"-това до delphine/.

Струва ми се, че във въпроса има едно замисляне относно последващото осчетоводяване в 303 на същите тези материали - това ме накара и да отговоря така. Може идеята на питането да е друга - не ми стана твърде ясно.  :smile1:
Струва ми се неправилно да се променят осчетоводяванията заради програмата. Осчетоводяването няма причина да бъде друго, но явно по-важният въпрос е дали то дава на направените разходи характеристиката на "допустими" по програмата.
Nickolay ,

надявам се да се включи колега с практически опит по зададения въпрос. Нямам фирма със селскостопанска дейност и може би в чисто практически план не съм "актуална" - все пак мнението ми е, че в последваща сделка предходната като такава с "най-скорошна цена " ще е тази от днес / условно от твоя въпрос / .
Дали няма да ти е от помощ СС 41 Селско стопанство и по-точно т.3.7  от него ?
Това означава ли,че не трябва да чакам обаждане по телефон или е-мейл и направо трябва до отида да получа регистрацията?

Трите дни са минали - това остава да направите и дано са готови с регистрацията.
Здравейте,да попитам трябва да подам в намаление данни от декл.6!Подава се с код корекция,верните суми и с датата на подаване на страта декл.6!Правилно ли разсъждавам!?

Верните суми - да, но на намалените фондове. Другите позиции са като тези в преди подадената декларация.
delphine, Благодаря!  Ще пробвам - дано системата не го "изплюе" с основание за неспазен срок.

Ще споделите после... :smile1:
Първо подайте прекратяването - системата ще го приеме и после си го назначете отново.
Това сигурно се брои като демо-Електронно правителство ...

Точно ! Нещо като машинно гласуване, но и с хартиени бюлетини...