Само да допълня : това би било правилно в случай, че така са текущо начислявани осигуровките на СОЛ и след това се е наложила корекция в намаление.
Бих направила точно това, но 493/461 със знак минус и сумата в намаление при корекцията. :smile1:
Молбата ми е ако някой има опит да сподели дали мога да добавя документите сега към същото заявление или докато сме в срока за подаване направо да пусна ново заявления.

Здравейте,
по същия повод през март подадох наново всичко с добавен и пропуснатия документ. Смятам въпроса за решен по този начин дори и първо подадения ГФО да се отхвърли. Само да добавя, че фирмата , за която става въпрос има юрист и по негово предложение написахме и кратко пояснение / обяснителна записка / кое налага повторното подаване. :smile1:
Задавала съм подобен въпрос на методолозите от НАП и техният отговор е, че Неможе СОЛ на дружество /особенно на ЕООД/ да не се осигурява, особенно ако има работник.

Споделям напълно това мнение / на методолозите от НАП /. Все пак нали не искаме да кажем, че СОЛ-ът упражнява дейност само като слага подписи тук и там...
Според мене болднатото от ХХХХХ дава отговор на въпроса.
"...образование И съответстващ към него ..."
Става дума според мене за едновременно изпълнение на тези условия - в такъв смисъл не би следвало да може да е стаж "преди" .
 При клиента обаче отива грешната фактура и той я включва в дневника си за покупки със грешните суми.
Чак такава глупост не ми се вярва да са направили :)
Май са направили обаче....

На практика имате фактура с един и същи номер и различни стойности при двете страни. По-скоро би следвало да я анулирате и да издадете нова - правилна.
3. Когато решиш, че е време да се разделиш с тях - се сърдят

Присъединявам се към предложението на Елинааа и като че ли е време да приложиш т.3.
ЗКПО разглежда т.н. търговски риск от гледна точка на данъчната регулация . Този процент би бил приложим за стоки, до които има достъп клиента, а не за всички. Все пак думата има работодателят - дали за счетоводни цели би признал този риск. Ако това е така следва да си начислите 609/304 и на останалите липсващи стоки да търсите вече материална отговорност на лицето.
И документ, че стоката е пристигнала в Хърватия. Другото е така. :smile1:
Строителството ще бъде чрез възлагане на стр.фирми.

Вижте отговор 16 от темата в КиК инфо- отговора на alfa. :smile1:
Освободен съм по член 325 ал.1 т 4 но преди 5 месеца сега какво да направя за да си взема борсата

Нали сте назначен сега отново ? Като Ви прекратят ТД на последното място ще отговаряте ли на условията / 12 месеца с осигуровки за Безработица от последните 18/?
Трябва да имате 12 месеца с осигуровки за фонд Безработица от последните 18. Преценете как са нещата при вас. :smile1:
Анулиране на протокол по чл. 117, ал. 2 от ЗДДС
Лиляна Панева - данъчен консултант
Скрит текст :
Н-8 чл.3 ал.10 т.2 - не се подава.
По-скоро мисля, че би трябвало да попълните справките и да впишете в тях текста, че въпросните имоти, автомобили и офис - техника не се използват за лични нужди.