Всъщност празни - не, защото не следва да имате нулеви редове / без данни / .
ОПР не сте длъжни да публикувате.
Публикувате само съкратен Баланс - Актив - 0  Пасив - 0 .
/  при положение, че капиталът  не може да се закръгли до 1 /
Най-лесно ще се ориентирате , ако ползвате Приложението за нулев ГФО.
"продавам ръчно изработени гривни, мисля да инвестирам във фейсбук реклама, за което от фейсбук ще ми пращат инвойси за по 10-15$ на месец, задължителна ли е регистрацията по ДДС?"

Да, чл.97А ал.1 ЗДДС.

"Ако е така, мога ли да регистрирам акаунта си във фейсбук на мое име (физическо лице) и фактурите да не са към фирмата. "

Тогава задължено да се регистрира е физическото лице.

"Другото за което се сещам е просто да не ги декларирам. Какво ще ме посъветвате?"

Точно това тука никой няма да Ви посъветва.

 Актива ще е по-дълъг /има повече цифри/ от пасива. След последната цифра в пасива оставям празни редове така, че "Сума на актива" да е на един ред със "Сума на пасива".

 :good:

 Ох, честно да ти кажа вече ме избива на смях /от нерви сигурно/ По-лесно направих баланса, отколкото сега да го "накипря" за публикуване:)

Художественото оформление не е за подценяване.  :smile1:

Здравейте,   за ЕООД-та, микропредприятия, част от група предприятия , подлежаща на одит, какво трябва да се публикува - съкратен баланс и ОПР, доклад за дейността, доклад на одитор, а Приложение необходимо ли е или може без?

Вижте отговор 7  от темата.
delphine да проверим дали схванах - в активи има сума, в пасива няма съотвенто измествам редовете в пасива нагоре и пиша следващата статия по която  имам сума / ако правилно съм разбрала. Запазвам ли наименованията на разделите ако са нулеви или минавам примерно от А на В и преименувам В на Б? "


Правиш това, което е болднато .  :smile1:
как точно триете редове - примерно в актива има сума, но в пасива на този ред няма. Нещо не мога да го наглася:(

Оставяте наименованието на този ред само в Актива, а в Пасива си пишете като пореден следващия със стойност - ако няма такъв - просто оставяте празно поле.
как точно триете редове - примерно в актива има сума, но в пасива на този ред няма. Нещо не мога да го наглася:(

Останах с впечатлението, че имате абонамент и достъп до Приложението за ГФО - защо не го ползвате вместо да си играете да триете редове ? Аз също съм опитвала - става, разбира се, но повече време губя да го правя вместо да попълня Приложението. Надявам се програмистите да осъвременят програмите ни съобразно изискванията на стандартите за съставяне и публикуване на ГФО и да нямаме такива проблеми .  :smile1:
Указание на НАП

Скрит текст :
В интерес на истината това с нулевите редове не е новост, а си е отдавна залегнало в СС1. Просто си е изискване по стандарта. Новостта от тази година вероятно е, че масово му обърнахме внимание и повечето решиха да го спазват / или си го спазват от преди / , други - не , а трети се двоумят все още.  :smile1:
Някой по-горе беше коментирал за Баланса и ОПР-то от Микроинвест Делта - като съдържание отговарят на СС1, но трябва да се прехвърлят в ексел и ръчно да се изтрият нулевите редове и да се преномерират, което си е доста работа за повечко отчети ...

Във форума им имаше коментар, че ще се вземат мерки . Дано !
до добавя, че на автомобила  не са начислявани амортизации за данъчни цели, поради това, че беше откраднат

 И не е отписан ?
Не мисля, че имате проблем .  :smile1:
 Очаквах че разделите ще си останат със същите наименования примерно Б и В.

Това не е ли малко прекалено ?
http://www.alexnenov.com/archives/291

Една друга доста провокативна, но допадаща ми много гледна точка.

Скрит текст :

Може би не е добра идея да гледаме кой колко получава, а да потърсим начин да получаваме повече ние самите. Тези, които мислят, че заплата от 800 лв. / примерно / е мизерна нека станат работодатели и да предложат повече. Дали ще могат ? Всяка монета има две страни и винаги ще има и доволни и недоволни. Който получава си мисли, че получава малко . Който дава си мисли, че дава много. Не мисля, че това може да се промени. Искахме пазарна икономика - това е положението на пазара сега .

Честит празник 24 май !  :smile1:
И от писмото пак не е ясно: продажби реализирани извън територията на страната ни? - Фирмата товари козметични продукти на собствен пикап и ги продава в брой в Гърция.
Или същото, което казва Олина:
" За сладоледа в Аляска мисля, че ако отидеш там със сладоледа и го продадеш, да,  тогава плащането е съгласно закона там, защото мястото на изпълнение е Аляска. Там се прехвърля собствеността"

Всъщност мисля, че няма значение нито къде е мястото на изпълнение , нито къде се прехвърля собствеността, защото в случая е важно къде става плащането. Ако продам сладоледа в Аляска без да съм го доставила все още там , събера си парите и после им го изпратя това ще промени ли факта , че са ми платили в Аляска ? Всъщност споделям мнението на aztam .
Относно: Регистриране на плащания в брой по вътреобщностни доставки /ВОД/с фискален бон от ЕКАФП/ФУ/.

Скрит текст :

http://www.account-bg.info/e107/e107_plugins/vypross_menu/vypross.php?0.view.94
Здравейте, управителят на фирмата /с договор за управление и контрол/ пътува в провинцията с личен автомобил и донесе фактура за заредено гориво.

Всички разходи за командировката вкл. и тези за горивото отчитате и осчетоводявате в сметка 609 / или друга , ползвана от Вас / . За какво е тази фактура на името на фирмата / ако е така / ? Да не би да я отчитате и нея отделно ? ? ? Според мене няма нужда от пътен лист - той е за фирмените автомобили, но не и за личните.А и в самото командировъчно си има графи за изминати километри и обходени места.
за сумите в намаление :
Д6 с код К , правилните суми, които намалявате, а другите - като в подадената вече Д6

за сумите в увеличение :
Д6 редовна със сумата в увеличение


"Ползвах приложението за микро предприятие - супер е."
Къде мога да генерирам това приложение ?

https://www.kik-info.com/dokumenti/gfo-mikropredriatie.php

Изисква се абонамент.
По принцип за АОД може да се ръководим от 4.4, а за ПОД - 4.6. Както сте го решили.  :smile1: