Това доста философски звучи!
Да разбирам ли, че отговора на въпроса ми е да:)

 :good:
 http://www.forcom-bg.com/dds/1/1.11.htm

Скрит текст :
ЗДДС
Скрит текст :
Според мене имате внос на стоки .
Предполагам, че независимо от сгрешената група цената си е правилна и си включва ДДС-то. Направете си правилен отчет за продажби за целите на ДДС за месеца независимо как ще излезе тази сума в месечния касов отчет. Не виждам причина да правите нещо по въпроса.
ЗДДФЛ
чл.38
........
(12) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) С окончателен данък се облагат доходите от наем или друго възмездно предоставяне на имущество в режим на етажна собственост с форма на управление общо събрание на собствениците, начислени/изплатени от предприятия и самоосигуряващи се лица

Доходът от наем за имущество в режим на етажна собственост се облага с окончателен данък по реда на чл.38 .
А когато съм в болнични от самото начало на бременността пак ли е необходимо уведомление по чл. 313а от КТ  или самия болничен има тази роля(като основание пише "заплашващ аборт" ) ?

Когато има болничен той дава необходимата информация , но когато няма такъв - следва да се уведоми работодателя, за да може да се ползват правата, произтичащи от чл. 140, ал. 4, т. 2, чл. 147, ал. 1, т. 2, чл. 157, ал. 2, чл. 307, 309, 310 и чл. 333, ал. 5 КТ.
Забравих да допълня, че трудовото правоотношение пак ще бъде безсрочно, променя се само длъжността, но не и заплатата. Чудя се по чл. 118 ли трябва да бъде или по чл. 119

По чл.118 няма ДС, а само Заповед. Промяната на длъжността може да бъде само със съгласието на работника и следва да бъде ДС по чл.119 КТ.  :smile1:
 Ами да и 609 но и дебитните обороти на сметки от група 70 и друго......

Е, как дебитните обороти на 70 - то в тях има какво ли не, а дори може и 609 да е там. Ако това Ви е ориентира със сигурност дублирате нещо.
Ако имате упълномощаване за подаване с ел.подпис направо от програмата на НОИ можете да го подадете чрез опцията "изпрати".
Бихте ли пояснили?

И аз се зачудих, че и отворих Закона за счетоводството - там други думи за вида на договора се използват.
 Салдо по 401 по ф-ри от 2008 г, което не е закрито поради изтекла давност.

Най-общо казано отговорът Ви е в чл.75 ЗКПО. Салдото може да не е закрито, но при изтичане на давността дали не са направени съответните преобразувания на счетоводния резултат и правилно да е определен данъчния ?
Може да става дума и за Големият Взрив - The Big Bang, което по същество е напълно вярно :)))

Може и това да е печелившият отговор !  :good:
Дойде ми на ум и за филма "Теория за Големия взрив " , но връзката с България е най-логична със самия взрив. А може и да има игра на думи.  :smile1:
http://irinakonstantinova.com/2015/05/uvolnihame_imah_bolnichen_list/

Иначе като друг ход по въпроса може да заличите прекратяването и отново да прекратите ТД , но вече в предвидения по ТД ден / средата на септември / .
Благодаря, ако още някой се включи по първия въпрос ще се радвам

orhideq21 ,
ясно е, че ще получиш от едно ново включване един от двата отговора - да, може ГД и не , не може ГД. Решението ще трябва да го вземеш ти на база собствена преценка. :smile1:
Мисля си, че става дума за южнокорейската група Биг Бенг , а не за лондонския Биг Бен. Явно притежателят на този ник е фен на BIGBANG / това са само предположения, разбира се / .

http://www.gli.government.bg/page.php?c=53&d=1953

" Времето, през което сключилите еднодневни трудови договори са работили при пълното законоустановено за тях работно време, се зачита за осигурителен стаж при пенсиониране."