Здравейте! Четох, четох и съвсем се обърках и моля за помощ. Искам да подам Д6 за корекция  в намаление на данъка за период 04.2014г. Знам, че трябва с разрешение от НАП, но може ли да подам такава Д6, без Д1. Предварително Ви благодаря!

Да, можете да подадете корекция на Д6 за ДДФЛ без да се подава обр.1 . Равнението между Д1 и Д6 е по отношение на ДОО , ДЗПО и ЗО без ДДФЛ.
"Или /както разбирам/ документът, удостоверяващ стажа в Германия, ще бъде издаден впоследствие след приключване на договора при поискване от работника?"


Точно така, няма как да има документ за придобит стаж преди полагането на труда за него.

"Не ми е ясно това само за тези дето сами се осигуряват ли се отнася или и за тези, които са здравноосигурени в чужбина по силата на трудов договор?"

Отнася се за всички, които живеят в чужбина за повече от 183 дни.

"В посочените разяснения прочетох, че когато има трудов договор в ЕС, си взема от там документ, носи го в НАП и оправят здравноосигурителни я статус. А до представянето на този документ се води с прекъснати права. Така ли е?"

Вероятно да.
категория III - "транспортни средства, без автомобили; покритие на пътища и на самолетни писти"

 :good:
ЕТ прекратява осигуряването от21.09.Какво попълва в декларация 1.Последен ден в осигуряване-20.или 21

Попълва последен ден в осигуряване 20.09..
http://www.bgstuff.net/zakoni-i-normativni-aktove/drugi2/7442-edinen-klasifikator-na-osnovnite-sredstva

Предполагам , че можем да го приравним на мотокар  ? В по-горната класификация мотокарът е транспортно средство с код 050200101 .
Не знам дали нещо се е променило, но преди повече от година съм подавала и нямаше вариант за електронно подаване на обр.5.Мисля, че и сега е така.
Светле, аз го разбирам , както го писах по-горе.  :smile1:
Според мене се пише  първият неработен ден.

Скрит текст :
Да, правилно.

значи игнорорам това че сме дали аванс , от 300лв намирам 1/4 за ЧСИ , а за лицето каквото остане минус аванса .
В качеството и на управител може да я замести друг управител .  :smile1: Не е необходимо обаче до 410 ден да го правите - вече след това ще си назначите прокурист / управител . :smile1:
От 300 лв. - ако можеше аванса да "спаси" заплатата от запор щеше да е твърде хубаво.  :smile1:
А може да не е фирма - може да е ФЛ . За ЕТ има Разяснение на НАП и не е нужно да има прокурист, но за ООД / ЕООД няма подобно указание. Не съм срещала и някакво становище за ЗП като ФЛ специално .


Логично е,че някой трябва да управлява фирмата :)
Ако толкова Ви притеснява , че не сте подали последен ден в осигуряване и първи ден от другото място / което не води до никаква промяна в дължимите суми и не нарушава по принцип периода, който се обхваща от едното и другото място / то подайте си корекция да сте спокойни и толкова. Корекцията можете да направите , както знаете , до 30.04.2015 г..  :smile1: