На мене не ми стана ясно какво точно се случва .
и никакакви Д6:)
А, delphine, а има ли нещо специфично, когато се заявява като такъв в Д5,примерно в "управлявам дейност като...... " като собственик ли е редно да е или конкретната трудова дейност според личния труд?
благодаря ти..

Пишете собственик, съдружник - какъвто е . И все пак Д6/13 , нали ? :)
Момичета, при така разиграната ситуация на собственик с личен труд, но без възнаграждение предполагам, че в Д1 т. след 29 до края не следва да се попълват??

Правилно, ако СОЛ-ът се осигурява на ниския процент. Ако се осигурява обаче на високия в т.34 винаги се пише осигурителния доход.
http://www.odit.info/?s=6&i=239299&f=3
/ абсолютно същия въпрос и разни разсъждения /

И аз като n_alex76 мисля, че следва да има три дни от работодател.
Подавате само новите опции, които искате да имате. В случая кликнете на т.5 " Декларации, документи или данни, подавани от ЮЛ".
Ами защото за да бъдат за реклама нали трябва да са с логото или търговската марка на фирмата, а те не са. Направо се чудя какво да ги правя.


вижте това дали не би помогнало :
http://novacon.bg/blog/?p=303

А защо тези разходи да не бъдат за реклама ?
Нали от договора би станало ясно при какви условия се инвестира, как ще се експлоатира този обект , по какъв именно начин той ще е източник на печалба за инвестиращата страна. Договорът би защитил и факта, че давате тези пари за строеж именно с цел инвестиция.
Обърнете внимание, че е записано " при липса на обявен курс към 18,00 часа" . Вие питате за такава ситуация в друг евентуално час , но излиза, че едва в 18 часа имате право да ползвате курса от предходния ден , ако няма обявен. Т.е. за да Ви бъде коректно издадена фактурата следва да бъде по фиксинга за деня или за предходен ден, когато към 18 часа няма обявен курс.
 "При липса на обявен курс от БНБ към 18:00 ч. се използва предхождащият го курс, обявен от БНБ."

Не сте в нарушение, но би било добре да си разпечатате страницата с курса в момента , когато проверявате, за да е видно , че курс за деня няма публикуван все още.
http://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/

" БНБ публикува курсове на българския лев към отделни чуждестранни валути всеки работен ден за Република България на интернет страницата си до 18:00 ч. българско време. Тези курсове са валидни за същия работен ден."

Не може фиксингът да се променя през съответния ден.
Да, в него има раздел за деклариране на промени в обстоятелствата.

Ух, в грешка съм - това е за 15 дни за бащата.Пак си има за промени в обстоятелствата, но за друг случай. Приложение 7 е за дете до 2 ги респективно там си има раздел за промени в обстоятелствата.
Приложение 3????

Да, в него има раздел за деклариране на промени в обстоятелствата.
В публикацията не става дума за облекчен ред в смисъл като Ваш избор, а за облекчена процедура ,  по която НАП ще възстановяват ДДС на нискорискови фирми. Не мисля, че може да се възстановява по еврова сметка.
http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi/2016/09/01/2820669_nap_vrushta_dds_bez_proverka_na_niskoriskovi_firmi/

" Задължително условие за облекчения ред е в месечната справка-декларация да е посочена валидна банкова сметка в левове, по която сумата да бъде възстановена. "
Снимайте с принтскрийна това съобщение и го изпратете на НАП - реагират веднага и ще отстранят проблема - не е при вас грешката. Тези дни имах същия случай и аз.
Моят въпрос е, че на новото място започнах на 01,12 и искам да си ползвам 50 % от заплащането за втората година и се оказа, че аз трябва да го направя и каква е процедурата и необходимите документи и приложения със съответните чл.? Много благодаря за отделеното време  :smile1:

Всъщност това , което се изисква от Вас е единствено да подадете до работодателя си Приложение 3 към чл.4 т.2 - останалото не е във Вашите правомощия и следва да се направи от фирмата. Предполагам, че детето е дадено на детска градина .
Ако корекциите са за периода, в който вече системата следи за равнение на Д1 и Д6 няма как да подадете корекции единствено на Д1 . Ще трябва да коригирате едновременно и Д6 .