Т.е. за Вашето предложение - мога ли да я назнача само Управител за периода на майчинство, а не да пререгистрирам ф-та в ООД?

За да имате полза от обстоятелството, че е пенсионер следва да стане СОЛ и съответно фирмата ООД. Назначаването и за управител на ТД или ДУК ще е равносилно като осигуровки на това на прокурист. А промяната на ООД/ЕООД не е толкова скъпоструваща процедура.  :smile1:
Направете майка си съдружник и управител / заедно и поотделно / във фирмата. Като пенсионер ще плаща само здравно осигуряване и ще бъде самоосигуряващо се лице. Няма да се налага да назначавате прокурист или да прекъсвате дейността на фирмата.
С коя ведомост ще го начислите ?
 а датата на прекратяване - първоначално сключен ТД

 :good:
Вижте датата на данъчното събитие в КИ. Отстъпката може да е за оборот от 2018, но да си е с дата на данъчното събитие 2019.
Благодаря, че сте си направила труда да го постнете. :smile1:
Побутвам да се вижда темата.
Микроинвест са пратили имейл на своите клиенти, че техният продукт подлежи на задължителна актуализация и следователно ще трябва да се свързва с касов апарат, дори и до сега да не е бил... та Клиентът затова се чуди, трябва ли... колко е задължително?
Ползвам склад на Микроинвест за всичките си фирми. Ще си лицензират продукта, защото трябва да са готови в случай, че се ползва свързан с фискално устройство.
Ако се ползва за счетоводство да не би да ми поискат аз да си го свържа за всички фирми? Въпросът ми е риторичен.
За много години!
Не мисля, че нещо допълнително ще разясняват. Складовата програма, несвързана с фискално устройство няма как да е предмет на предстоящите промени.
Да. Има кодове за различните категории .
По скоро сякаш " специализиран софтуер",който да е свързан с касов апарат  в търговските вериги.А ние просто си имаме складови програми .

Смятам, че става дума точно за такъв случай - когато софтуерът е свързан с касовите апарати и респективно с НАП. В противен случай просто си имаме складова програма и не се налага да правим никакви промени с нея.

Корекция

 :good:

Д1 с код корекция и верните данни.
Влез с ел.подпис в НОИ , избери от менюто вляво потребителска регистрация като упълномощено лице. В прозореца, който се активира има клетка с ЕИК на фирмите, които са те упълномощили. Избери този на СОЛ-а. Отдолу се активира текст, че регистрацията е направена за... и се изброяват разни опции. Кликни на всички и ги активирай. След това подавай. Дано да обясних сносно, че го правя по памет.
Честита Коледа !
Като попълниш в определеното поле ЕИК на лицето кликваш на "проверка на субекта" . Адресът за кореспонденция излиза автоматично . В това поле не може да се пише.
ами то пише "в случай че редът е неприложим и има необходимост от корекции...."
ако няма необходимост - защо да се свързват
:good:

Да гледат да се оправят без свързване...
Аз, обаче, не разбирам изречението....в 30-дневен срок се свържете...за връчване на покана по чл.103 ДОПК.

Преди това е написано :
"В случай, че редът е неприложим..."
С една дума, ако имате какво да правите / разбирайте наличностите Ви са нереални / и посочените членове не са приложими за Вас, то тогава...се свържете с тях да "помогнат" .
Здравейте ,
писмото на НАП не Ви задължава към никакви действия. Обръщат Ви само внимание на голямата наличност и последствията от това, ако я нямате наистина.
В случай, че наличността си е не само по счетоводни данни, но и фактическа няма какво да Ви безпокои. И да проверят ще я удостоверя Проблемът е , ако данните са счетоводни, но реалните са други. В такъв случай пристъпете към необходимите действия.
Възможни са и двата варианта. Може с Решение на собственика или ОС на ООД да се изплати и същата сума, а може и да я редуцирате до размер , пропорционален на работните дни. Аз правя последното. :smile1:
Като физическо лице така по желание не е възможно да си внасяте осигуровки. Трябва да сте или самоосигуряващо лице / собственик на фирма или регистрирана свободна професия/ или наето лице по трудов договор  . В този си вид идеята ви е неосъществима.
искам да си платя осигуровките  това е

Де да беше така лесно...но така не става.