Точно заради тютюневите изделия - не.
А имате ли право съгласно договора за лизинг да правите подобрения преди да упражните правото си на закупуване на актива ?
А защо не самостоятелен ДМА ?
Подавате "Искане за прихващане и възстановяване " в НАП.
Докато още съм психично здрава напускам темата, която иначе е интересна и по принцип има какво да се коментира и в двете посоки.
Спорно е дали законът го позволява, но нямам намерение да споря с Вас, защото, когато се изтъкват аргументи, те трябва да са разбираеми и за двете страни в спора.

Бих положила усилия да Ви разбера / без да споря с Вас / , ако сте юрист и опитате да обясните на следящите темата защо едно лице - външно за ЕООД - не може да сключи трудов договор в качеството си на управител и как точно това е недопустимо по закон. Аз лично нямам управители на трудов договор  , но въпросът е принципен, а и има твърде много назначени така лица. Неслучайно и дадох линк от лекса-а за отговор по този въпрос.
Аз мисля, че никъде не съм изразил категоричност, граничеща със забрана.  :smile1:

Постът ми не беше адресиран към тебе, Hrili , а към Елеонора матеева. Съвпадение, че си писал преди мене, сори. Може да не одобряваме дадено нещо като практика, но важното е, че законът го позволява.
Чак пък такава категоричност, граничеща със забрана....

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=57305
В длъжностната характеристика сякаш е по-добре.
Според мене упълномощаването трябва да стане от управителя на фирмата, ако ДУ му дава такива права.
Много благодаря за бързия отговор. Съгласна съм с всичко, с изключение на това, че може да се самоосигурява. При положение, че собственик е юридическото лице, как ще бъде СОЛ?

Това ми е убягнало при четенето на въпроса - съгласна съм с невъзможността да бъде СОЛ.
По принцип ДУК не подлежи на вписване в АВ, но незнайно защо адвокатите масово го правят , изправяйки фирмите пред ей такива абсурдни ситуации. ДУК може да се актуализира с анекси към него, а може и да се прекрати без лицето да престава да бъде управител.Можете да прекратите ДУК и да преминете към СОЛ с подаване на ОКД5 в НАП, ако това е желанието Ви. Адвокатът, както е вписал ДУК така да го "отпише". По принцип осигуровки следват при полагане на труд, а е напълно възможно дори и при сключен ДУК с възнаграждение лицето да не упражнява временно дейност поради сезонния характер на работата. Това обаче добре трябва да е описано в самия ДУК.
Трябва да е на работа на следващия ден ... с кутия бонбони:)

И може би да си поиска платената отпуска - много ще и се зарадват...
Датите и дните са правилни, бонбонче. Свали ли последната версия на програмата за болнични от сайта на НОИ ?
Каква служебна бележка - просто вече лицето ще си знае и при подобен случай ще си подава молба за отпуск. Освен това оформяне със задна дата не винаги означава документ с невярно съдържание, а би могъл да е пропуснат такъв .
Аз бих си привела ведомостта в съответствие с правилно дължимите суми, а сметките ще си ги оправят...те си знаят.
 във втората колона  за данъка  се колебая какво става?

Нали точно за данъка Ви отговарям...
За данъка   за месец 08./ понеже и той е в намаление. за м.09  подавам ли нещо?

Д6 с код К и правилната сума.
За мен си е самоотлъчка, но без дисциплинарна отговорност.
Нагласянето на всеки отпуск, ще е съшито с бели конци.

Искате да кажете, че този човек като боледува вместо да се лекува трябва да работи, за да не е в самоотлъчка ли ???