може 50 протокола по 10500 да се приемат и през касата 50 суми по 9975 .00 лв да се изплатят ,не виждам законов  проблем . Протоколите може и да са повече,трябва да се видят работните дни за периода 06/08,2017

Не става 10500, трябва протоколът да е за 9999 максимум. Важна е не сумата за изплащане, а брутната такава. Понеже по - горе питането беше за допълнителни парични вноски как се намесиха дивидентите ? За допълнителните парични вноски може да няма и договорена лихва, но е необходимо съблюдаване на ЗОПБ. А работните дни не е задължително да се спазват.
ЕТ ли е или Е/ООД ? Как ги е дал - заем ли / ако не е ЕТ / ?
Нещо ме дезориентира изразът "получава фактура" - не го свързах с "изплаща сума за услуга..."
Вижте чл.195 ал.1 ЗКПО - дали не сте там ?

https://www.tita.bg/free/siddo/509

Много полезна статия - има и за техническите услуги, които ви интересуват. Може да Ви помогне да си отговорите. :smile1:
Фирма регистрирана по ДДС в България получава фактура за адвокатски хонорар от фирма от ЕС ( регистрирана по ДДС).
Трябва ли да удържи данък при източника (счита ли се за възнаграждение за технически услуги)?

Нещо не ми е ясен въпросът - фирмата получава фактура / т.е. има разход / - за какъв данък при източника става дума / ако се има предвид българската фирма /  ?
Един вид разбирам, че фирмата има разход за адвокатска услуга и се пита дали да удържи данък ???
А освен с девиденти, как по друг начин елегантно да си намаля касата? :)

След разпращането на тези писма от НАП играта е малко загрубяла ми се струва и очакванията на НАП не са за много финес...
Ако има промяна в отчета би следвало да я отразите , мисля. Как става това вижте от прикачения файл и по-точно т.1 от Допълнителните разпоредби.
В последния си отговор само отбелязвам, че не се налага да коригирате Д1, понеже такава подадена няма.  Всичко останало за корекция изброих как трябва да е според мене в отговора си от 12.09. И не, не бих чакала дали ще открият грешката ми - бих коригирала. И всичко би станало по електронен път , а тогава вероятността от глоба е нищожна. Само заличаването на Д55 би следвало да е на място в НАП. :smile1:
Работата е там, че не е имало Д1 и Д6 , защото лицети се осигурява на трудов договор на макс, в ЕООД е СОЛ,, но не подава Д1. За граждански договор без осигуровки само данък няма Д1 и Д6 ......

Още по-добре - не се налага да коригирате поне Д1.  За другите неща - написаното по-горе. :smile1:
Ако правилно разбирам фактологията е следната :
Имате ГД и деклариран ДДФЛ с декларация чл.55 в по-малък размер.
Следвало е да не подавате чл.55, а Д6 с по-висок данък, а Д1 за лицето да е с код 90.
Ако трябва да поправите нещата доста се налага да се коригира, но не е невъзможно.
На място в НАП заличаване на декларацията по чл.55 , подаване на Д6 с правилните суми - редовни декларации макар и за предходни месеци ще бъдат приети и по електронен път. Ако имате подавани Д1 за СОЛ - заличавате подадените и после подавате наново с код 90. И това ще стане по електронен път. :smile1:
"Аз мисля,че ако през периода м.01.07-30.09.2017 се разпределят дивиденти с 12 протокола например,това ще предизвика проверка,защото касовата наличност за 2016 г.остава същата."

deny51@abv.bg ,
и да подадете коригираща няма да намалите касовата наличност за 2016 - тя вече е приключила, както е. Просто ще си признаете укриването на данъци. Харесва ми Вашият управител и мисленето му. :smile1:
http://taxavoid.eu/advice/divident-navsyakade-ipo-vsqko-vreme

Ами сега ? Само Андрешко като повика неволята става ........ май.
Тези пари не са ли от дейността Ви от 2017 след като вече сте си разпределили и изплатили дивидент ? Все ми се струва, че скоро ще започнем да разпределяме и авансов дивидент с тези каси въпреки, че имаше разни разяснения за невъзможността да съществува такъв. То по-добре да се регламентира тази възможност пред другата за скрито разпределение на печалбата. Още повече, че това скрито разпределение можем да го декларираме едва с ГДД .
В последствие се оказва,че единичната цена на стоката е по-ниска от тази писана във фактурата и фактурите са коригирани,но как се процедира с фискалните бонове?

Това, което сте писали означава ли, че първата фактура е сгрешена ? В този случай са правилни дадените коментари .
Ако това, което сте писали означава обаче НАМАЛЕНИЕ на цената следва КИ само с намалението и сторно касова бележка за това намаление.


Разбирам го, че сте в срока за подаване на уведомление за ЕКАТТЕ - 31.10.2017. С него можете да промените и основанието. Ако последното искате да е със задна дата - на място в НАП, защото едновременно с ЕКАТТЕ ще влезе в сила от датата на подаване.
Вдигам темата за да дам ъпдейт по въпроса.
Днес подадох въпросното ЕКАТТЕ, със код 11 и ми го върна. Сега трябва да подам заличаване и редовните данни до колкото разбрах.
Питането ми е може ли това да стане по електронен път или трябва да отида на място в НАП?

След като сте все още в срока на подаване на уведомлението ще стане по електронен път.  :smile1: