ЗМДТ
........
Чл. 61у. (Нов - ДВ, бр. 32 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) (1) Данъчно задължените лица, посочени в този раздел, се облагат с данък върху таксиметров превоз на пътници за извършваната от тях или от тяхно име дейност по таксиметров превоз на пътници.

(2) За всички останали дейности данъчно задължените лица се облагат по реда на Закона за корпоративното подоходно облагане ...... и т.н.

И аз така го разбирам - май ясно си е казано :
за таксиметровата дейност - алтернативен данък
за всички останали  дейности          - ЗКПО  , ЗДДФЛ

Изрично визират таксиметровата като облагаема с алтернативен данък  и е изключена от ал.2 за другите дейности, които евентуално биха се облагали по ЗКПО.
http://www.tita.bg/danatsi_tita/edition/51/article/878

ЗОПБ. Въпрос. Законът за ограничаване плащанията в брой (ЗОПБ) прилага ли се за суми, които нямат характер на плащания, като предоставени суми на различни подотчетни лица – служители на фирмата с длъжностна характеристика да се разпореждат с такива суми и извършват плащания или закупуват стоки, управители и т.н. ?
Скрит текст :


И аз като Калина мисля, че не следва да прилагаме ЗОПБ по отношение на подотчетните лица, но има и друго мнение / цитираното по-горе / . В интерес на истината е малко предпазливо  - нито категорично да, нито категорично не . Все пак обаче води към размисъл.
Сега аз трябва да отбележа в декларация обр. 1, че има договор като ДУК без възнаграждение и осигурителен доход 495,24лв. / отбелязала съм осиг. доход от правоотношения при друг работодател 2104,76./

Нещо не я разбирам тази комбинация . :no2:
Разгледайте дали в заглавната част не сте чекнали неволно нещо, препращащо после към тази част.
направих го няколко пъти но отново дава грешка и изисква попълване на всички точки.  всички други части са приети и потвърдени
И с премахни ли опитахте ?
Не я попълвайте изобщо. Ако сте опитвали дайте премахни и после подайте.
За документ , издаден от СОЛ можете да ползвате стандартната бланка на фактура.
Начислявате си данъка стандартно Дт123/Кт452 и така ще имате дебитно салдо по 452 , което ще се равнява на надвнесения данък .
6571
Новини » ннн
20.02.2017, 15:15
На практика Вашите отношения с фирма Б не са нито трудовоправни , нито облигационни. Фирмата, издала фактурата вероятно не отговаря на условието тя като фирма да може да бъде съставител в качеството си на счетоводно предприятие. Това изискване за вписване на съставителя в ГДД вероятно ще доведе до прецизиране на взаимоотношенията съставител-фирма.
С голяма изненада установих, че в един такъв случай ми го приспаднали това ДДС от подобно задължение без да съм подавала искане та виж да не са те изненадали и тебе приятно.
  Вижте като не можете да отговорите...защо правите хейтърски отговори.Аз ПРОЧЕТОХ КАКВО Е ОБЛАГАЕМ ДОХОД-НЕ Е НЕОБХОДИМО ДРУГ ДА ЧЕТЕ ВМЕСТО МЕН

Да те нарекат хейтър не звучи лошо - даже е модерно сред тийнейджърите. :smile1:
Вижте какво - може да не мога да отговоря, а може и да не искам да отговоря. Въпросът е друг - Вие като прочетохте какво е облагаем доход каква беше ползата ? Дори и при даден от ХХХХХ отговор искате някой в прав текст да Ви каже дали облагаем доход включва или не удръжките за лични осигуровки. Това е всъщност въпроса .
И наистина какво общо има облагаемият доход с осигурителния ?



Благодаря!
А всички части, които не са попълнени, а са с нули, ли се подават, като се даде "премахни"?
Благодаря!

Не, не е нужно да давате премахни и за другите части. Подават си се с нулите. Тази X обаче без премахни не се преодолява - все дава червен надпис.  :smile1:
Не попълвайте и не потвърждавайте - дайте "Премахни" и тогава подайте.
Погледна ли какво означава "облагаем доход" съгласно чл. 24 от ЗДДФЛ?

Е, защо е нужно - нали ти погледна. :smile1:
В тази тема пояснявате, че става дума за ЕТ, в предходната не става ясно. Не попълвате 31 и 31А за СОЛ ЕТ.
1. В справката на ред 13 за 2016 г. - облагаемият доход за 2016 г. (придобитият през 2016 г. и отнасящ се за 2016 г. минус 25%)
Да.

2. В справката на ред 13 за 2015 г. - вече декларираният осигурителен доход за 2015 г. + придобитият през 2016 г. и отнасящ се за 2015 г. минус 25%.
Да.

3. В справката за 2015 г. отбелязвам Код корекция, нали така?
Да.

4. От облагаемия доход на ред 6, част 1, приложение 3 изваждам платените авансови осигурителни вноски + дължимите изравнителни за 2016 г. (които ще се видят под Т1 и Т2) + допълнително дължимите изравнителни за 2015 г.
Да.

5. Допълнително дължимите изравнителни вноски за 2015 г. ще получа като от тези под коригираните Т1 и Т2 извадя вече внесените и приспаднати за 2015 г.
Да.

6. Доходът, който е платен през 2016 г. и увеличава осигурителния доход за 2015 г. е за труд, положен през м. ноември и м. декември 2015 г. В случая, ще го прибавя към ред 13, който ще разпределя на всички месеци от 2015 г., в които е упражнявана дейност.
 :good:





Не мисля, че трябва да търсите такова равенство. По-скоро ред 13 от Т1/2 за /2015+2016/
ще обединява сбора на осигурителните доходи по източници за / 2015+2016 /  и така правилно ще се отрази осигурителния доход за съответните години, както и евентуалното довнасяне, ако има такова. :smile1: