Много е вероятно и идеята да не е да стои неизползваем - просто им трябва в дейността, но не се прибягвало до него по различни причини. Примерно имаме актив, но не намираме поръчки за които да го използваме. По принуда стои  неизползваем.
Ако имате електронен подпис можете и сега да ги подадете чрез него - системата ще ги приеме без проблем. Вариантът с пощата също е ОК. Първият е по-добър.
Според мене - не. Може да не е бил ползван, но е подготвен / така да се каже / за движение, не е извеждан от употреба.  :smile1:
трябва ли да премахна справката за ав.вноски,т.к. фирмата не е задължена да прави такива,за да ме пусне програмата?

Точно това направете - премахнете и подайте.  :smile1:
Delphine - много благодарности! :good:

Сега малко да си ги заработя тези благодарности аз , че сте ме авансирали .  :smile1:
Казах по-горе, че не съм в свои води по темата, но ХХХХХ подсказа къде да търсим текстовете, които ни трябват та реших да доведа работата докрай.


КСО
чл.41
(3) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2014 г., в сила от 01.01.2014 г.) За дните, включени в периода по ал. 1, през които лицето е получавало парично обезщетение от общественото осигуряване за временна неработоспособност, за бременност и раждане или при осиновяване на дете от 2- до 5-годишна възраст, се взема предвид доходът, от който е определено паричното обезщетение.


А този доход за предшестващи болнични Ви е взет при осигуряване на максимума и така това си остава за вас базата и за следващи болнични.
Опровергавайки се напълно и съгласявайки се с ХХХХХ стигаме до извода, че можете да си работите колкото искате и да си вземате болнични, когато имате наистина нужда без да губите от това. :good:
търговски регистър примерно?

Само, ако съвпада с Решението за приемане на ГФО. Иначе по принцип - не.
Достатъчен е договорът за заем. :smile1:
Скоро гледах в Лидъл череши ама едни големи и сочни, черни . Цената им беше 29 лв. килограма - направо не ми харесаха.  :lol:
Руслан Мъйнов направи голям лаф от една череша.
А, значи търника е кървавица. Миналата зима бяха ми донесли кървавица след коледното колене на прасета. Беше без ориз. Между другото много ми хареса - така тъъъъничко нарязана като деликатес.

Като гледам на снимката , Хрили, върхът напълно те е покорил... :good:
Това с катеренето си е сериозна работа и за тренирани хора . То един няколкочасов преход си е изпитание, а да не говорим за катерене до върхове. И да се изкачиш / макар и легнал след това / си е за БРАВО !
Благодаря, не,  не съм подавал д6 всеки месец :)

Значи си смятам д6 върху реалните приходи директно?

Попълнете си Т1 и Т2 и тогава си определете окончателните вноски, че с това директно...да не стане много. :smile1:
...спържа... :)

Точно - а сега една препечена хрупкава филийка хляб и ... прощавай, годишно приключение...
Може дори да си купи покръкло, търник и една половинка червено вино.

Преведи де - това покрекло съм го чувала, ама нещо не се сещам какво беше.Нещо ми навява асоциации за свински пръжки.
Тука е май по-просторно от говорилнята - може човек да си качи и краката на масата и да се зареди  с пуканки...
Хрили, това с Джорджано сигурно е яко - особено, ако пее някакъв кавър на Шушана. :lol:
Е, едва сега видях анкетата и дадох един глас.Аз съм за тишината.
Добра дискусия :smile1: :smile1: :smile1: :smile1: :smile1: :smile1:, че не е редно не е и не е законно.. но иначе може :blush: Въпроса е да не се превърне в практика .
На скоро постъпи при нас нов колега с 10 години стаж в един сектор.... и с 0-точно така /нула/ дни стаж по книжка при този работодател в този сектор. А работодателя го е мамел, че го осигурява, и ще вземе голямо обезщетение за безработица, като не му е дал никакви документи при напускане-то няма и на какво основание де..

Е, как така няма на какво основание - нали подкрепяйки отговора МОЖЕ твърдите, че дори и без регистриран трудов договор си е законно трудовоправното отношение и би трябвало щом лицето е работило да му попълнят и трудовата книжка. Щом "може" едното трябва да "може" и другото. По силата на тази  логика след като едно лице е работило регистриран или не трудовият му договор следва да има стаж и да му бъде попълнена и трудовата книжка. Работодателят да си носи отговорност. Нали това твърдите ?
Значи не става така - ТПО да съществува, а стаж - не. :smile1:
не са начислявани, обекта си стои по 613 , изобщо го няма вкаран нито в САП нито в ДАП

Правите си един протокол за въвеждане в експлоатация от тази година и си я заприхождавате в САП и ДАП. :smile1:
Здравейте,
не се чувствам много в свои води по тази тема, но ще се опитам да Ви отговоря макар и най-общо.Вижте този линк :

http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

От него :
Скрит текст :
Личното ми мнение е, че ще има значение дали ще бъдат с прекъсване или не болничните Ви . По-добрият вариант / от финансова гледна точка / е започнете ли да не ги прекъсвате.
Значи ...за клиенти от ЕС ми трябва ДДС регистрация

Да, това е и смисълът на чл.97А ал.2 / говорим за данъчнозадължени лица по смисъла на ЗДДС / :smile1:
Правилно ли Ви разбирам - самоосигуряващото се лице от България доставя услуги на данъчно задължено лице в Швейцария ? Ако това е така :
Мястото на изпълнение е в случая извън територията на България - на територията на трета страна - и за Вас е неприложим чл.97А.

чл.97А ЗДДС
.........
(2) На регистрация по закона подлежи всяко данъчно задължено лице по чл. 3, ал. 1, 5 и 6, установено на територията на страната, което предоставя услуги по чл. 21, ал. 2 с място на изпълнение на територията на друга държава членка.С една дума - не следва да се регистрирате по ЗДДС.