Здравейте,
в същия случай като Вашия ми поискаха ОКД5 на лицето, за да удостовери , че не упражнява дейност.
Нашата цел е специалистите да получават пълната сума за всяка консултация, докато ние прибираме пари само за хостинг.

Според нашия счетоводител, в такъв случай следва сайта да се третитора като електронен магазин. Иначе казано - ние издаваме фактури на клиентите на сайта за всяка извършена консултация, след което изпращаме протокол за фактура преди изплащане на натрупаните суми към всеки специалист.

Здравейте,
според мене има противоречие между вашата бизнес идея и реализирането и по предложения от счетоводителя Ви начин. Вие всъщност нямате никакъв ангажимент да наемате специалисти и да им заплащате проведените консултации . За това следва да имате договори с тях и всъщност консултациите да извършва фирмата Ви като дейност, но вече чрез специалистите, които ще сте ангажирали.
Според мене проучете опита на куриерските фирми, които работят с фирми в различни офиси. Тези фирми събират плащания за куриерска услуга като оборотите не са техни, а на куриерската фирма, а за тях е договорената комисионна. Дори фактурите, които издават са на основната куриерска фирма, а касовият фискален бон е на фирмата - представител. Това го давам съвсем схематично като идея, която е сякаш по-близо до същността на това, което искате да правите.
Ясно е, че при Вас плащанията ще стават по банков път, но бихте могли да фиксирате условията в договорите със специалистите относно начина на плащане и точно да определите своето място в този процес.
Аз мисля в случая, че въпросът е зададен пределно ясно - данните за фактурата / всички данни/ се въвеждат ръчно. Нищо от никъде не се избира, не се копира...и каквото там се сетиш - една екселска бланка, върху която пишеш вместо ръкописно - "машинописно" - това е .
Явно трябва за всяко нещо да се внуши, че работата не е така проста, че СУПТО ни дебне от всеки ъгъл.
Съгласен съм с тях. Не могат да отговорят без да видят самия файл.
Ако помните преди годишната статистика се попълваше в ексел и беше, кажи речи, автоматизирано. Предпоагам, за това се пазят.
Цитат от въпроса :
"Данните за фактурите (контрагент, вид услуга, количество, цена) не се избират от менюта, а се въвеждат ръчно при самото издаване на фактурите."

На въпроса за екселската фактура вместо да или не отново е отговорено с определение за това що е то СУПТО . Определението го знаем. Е ли или не е СУПТО екселската фактура отново няма отговор. Не, че сами не си отговаряме, но все пак - попитано , а отговорът - усукан и нищо незначещ.
Ще посоча отговор д).

Ако имате опция за повече от един отговор посочете а и б . Подозирам , че "съставителят" на въпроса е заложил  на б с "внесени веднага" . Малко некоректно е зададен въпросът .
а защо не д)?
след като не може а+б

Това е верният отговор . :good:
Съставителят на текста да не е бил и той студент, като го е съставял ?

едва ли съдружниците взимат решението в банката :)
Ей така, докато са на гишето... :)
Как да отразя фактурата в дневниците по ДДС?

Нея точно - никак - в дневниците ще отразите Протокола по чл.117.
 Нали я отрязяваме в дневника за продажби с нули?

Да, анулираните фактури се описват също в дневник продажби.
Здравейте ,
всъщност първата фактура, която се е отбелязала на повече от необходимите екземпляри си е редовна. Дайте си я на клиента. Следващата , на която се е копирала неправилно вече анулирайте като впишете на екземпляра "анулирана" .
 За да са с равни условия, представете си всички компании да трябва да регистрират нови компании при достигане на оборота за регистрация.

Явно това не е някакъв проблем. Мирно съжителстват и регистрирани и нерегистрирани и поне в момента това не е незаконосъобразно. По отношение на равните условия - те са нарушени още с идеята за съществуване на праг за задължителна регистрация.

представете си ...
То е като да си представим всички да са регистрирани по ЗДДС независимо от оборота.
в тази дейност няма нищо незаконно в момента.
но това не се харесва на управляващите, защото така не влиза ДДС в бюджета.

Много точно казано !
 Може ли да се подаде корекция на вид плащане? Трябва ли предписание от НОИ или може с молба и Д6 на хартия в НАП?

Не знам дали може да се направи корекция на вид плащане . Ако не може просто заличете подадената и подайте правилна. Всичко това следва да стане в офис на НАП и не е нужно предписание. Друг е въпросът дали си струва, но от законова гледна точка това са евентуално стъпките.
Новата надградена услуга, предоставяща информация за неправомерно достъпените и незаконно разпространени лични данни, замества съществуващата досега проверка, която се извършваше с ЕГН и телефонен номер.

Сякаш по-правилно би било да се каже "неправомерно достъпените и незаконно разпространени незащитени лични данни" . Иначе добре, ще проверим и какво от това ? Жалка история...
Здравейте ,
сигурно няма правило в случая дали се извършва или не ревизия . Вероятно зависи от много фактори. Преди 3 месеца дерегистрирах една фирма и не ни правиха ревизия . Поискаха ни стандартен набор от документи по случая и дотам. Може би една вероятна причина да не ни ревизират беше и обстоятелството, че фирмата нямаше никакви стоки, материали или ДМА към датата на дерегистрация.
 свободна професия с ЕИК

Приложение 3
Мястото на изпълнение е на територията на България. Доставката е облагаема и следва да издадете протокол съгласно чл.117 ал.1 т.1 ЗДДС.
И аз като bobo смятам, че нямате СУПТО.