Ще платите договорения депозит в размер на 200 лв. / без ДДС /. Както и в линка, който ви посочих е изказано мнение при прекратяване на наемните отношения, ако този депозит покрива ваши задължения ще Ви бъде издадена фактура и ще платите евентуално тогава дължимото ДДС.
Подадох корекция на уведомлението с правилната дата на срока по ел.път - мина успешно. Благодаря на всички!

Хора, защо не четете и не мислите ?????? В указанията на самото уведомление си пише, че се подава при промяна на длъжността и срока на договора !
Сега си оправете нещата, защото съвсем успешно сте объркали работата.
... Договора е сключен по чл.67 ал.1 т.1 със срок на изпитвене 6 месеца т.е. срок до 25.02.2015 г. Въпроса ми е трябва ли да се декларира това обстоятелство и промяната срока, тъй като вече 6-те месеца изитчат на 22.08.2015 г.?

В случая нямате промяна на срока на договора, защото той е безсрочен.
Скрит текст :

Има и доста теми, разисквани тука - можете да прочетете и още по въпроса.
този линк погрешно съм копнала, сори за спама - исках в говорилнята да го сложа.....модератор да го изтрие
Ако няма доказан доход тези пари , внесени за осигуровки в повече подлежат на възстановяване .


http://www.dnes.bg/mesec-na-remontite/2014/08/22/mivkite-koito-niama-da-otkriete-vyv-vseki-dom.236346,image1#photo
В тази връзка се чудя защо да се осигуряват на колкото си искат, щом тези надвнесени пари няма да им послужат ? И най-добре да си преценят и пресметнат нещата и да се осигуряват на колкото трябва. :smile1:

Честно казано, доходът трябва да се докаже само за пенсия. Иначе може да се осигурява на колкото си иска и накрая на годинита, вноската над минималния и без ОЗМ-то ще подлежи на възстановяване. За което се чудя дали са наясно повечето сол-майки, които се хвърлят да се осигуряват на макс преди майчинството
" Здравейте, позволявам си да споделя. При проверка не ги интересува дали е за лична употреба или не. "

С това цитирано по-горе изразих несъгласие, но видно от по-късния Ви пост нещата са протекли различно ?

Здравейте отново. Ами това е самата истина. Фирмата е ЕООД. Ревизия от 2007 - 2012 включително. Не се занимава с търговия на дребно. Друга е дейността. Точно това направиха. Фактурите не отчетени във фирмата бяха за 9000,00 лв. От метро за 7000 хиляди. Още при първия разговор с проверяващите това беше мотива, че това са лични разходи и нямат отношение към дейността на фирмата, те питаха-Ама от къде е взел парите да пазари?????? И аз това се чудех?? Доходите са само от ЕООД. Но...... начислиха ми само останалите фактури, със надценка /фирмата не е по ДДС/ , коригираха резултата по години с лихви и........ платихме 350,00 лева надчет. Дай боже на всички такава проверка и такъв надчет. Споделям с Вас от опит..... не от чул, видял и неразбрал. Лека работа на всички Вас и много успехи.
Може би съм попаднала на добри проверяващи, знае ли човек?
Няма да се коригира месеца, а начало и край на осигуряване на т.14 и т.15 - само коригираща, като се отметне, че няма основание за подаване на д.6.

Да, ако е така - само коригираща, но не го разбрах по този начин и затова писах , че не може.  :smile1:
Под "период" се има предвид месеца :)

Така го разбирам и аз - трябва да се коригира " месеца ", а това не става с корекция , а със заличаване . Освен , ако не става дума за данните за месеца.
от указанията за попълване на обр.1

" С код корекция "К" не се коригират данните в т. 2, 3, 4 и 5 (т. 5.1 и 5.2)."

А тука става въпрос за корекция на период, т.е. т.2 .
"...трябва да коригирам Д1 за минал период - м.юни/2014 и трябва да коригирам само периода..."
 :smile1: дел / два пъти публикувах /
....... как всъщност да подам едновременно два файла за Д1.

Всъщност подавате не два файла за Д1, а две Д1. И е добре да подадете заличаваща, да изчакате да я обработят и тогава да подадете редовната.
Защо само от лекарите по дентална медицина? Или нещо не разбрах??????

".......лекарите/лекарите по дентална медицина/ЛКК,..."

Къде видяхте да е само от лекарите по дентална медицина ?
Така като чета май на лицето ще си дават болничен лист , който може би ще носи във фирмата . Дали правилно го разбирам обаче........

Чл. 13. (В сила от 01.01.2015 г.) (1) При издаване на болничен лист за временна неработоспособност данните съгласно приложение № 3 се въвеждат от лекарите/лекарите по дентална медицина/ЛКК, преминават през формален и логически контрол и се съхраняват, след което болничният лист се отпечатва, подписва и подпечатва с печата на лечебното заведение и се връчва на лицето.
Не бих искала да е вярно написаното от мима 56 , че " При проверка не ги интересува дали е за лична употреба или не. ". Би трябвало да се съблюдава истината . Според впечатленията ми до момента ще обложат всичко било то за лични или не нужди. Излиза, че ако за стоките за лични нужди не е ползван данъчен кредит / и то основателно / то после в случай, че " не ги интересува " на същите тези ще сложат ДДС 20 % . Най-добре е въобще да няма стоки за лични нужди през ЕИК-а на фирмата и само тогава няма да има проблеми. Сега съм в очакване на констатацията им по този повод и ще видим какво ще решат.
За този период 1988-1991 няма персонален регистър.

Да, така е - не прочетох датите . Не следва да попълвате данни за период, за който нямате данни от ведомости или други документи, доказващи верността на същите .