https://www.advokatami.bg/gdpr-guide/form/?remark&gclid=EAIaIQobChMIrMbgr82H2wIVCsl3Ch3y3wFrEAEYASAAEgKR6fD_BwE
Някой вързал ли се е на това?Какво дават срещу 300 лв.,които искат?Отговаряш на въпроси и накрая срещу 300 лв. получаваш всичко готово.Така поне го разбирам.Та има ли някой,който вече е получил въпросните документи и вършат ли някаква работа?

Честно казано има ли човек за какво да се хване изобщо ? И все ще е нещо - най-малкото едно начало и евентуално да се надгради . На фона на 1600 и подобни си е направо приемливо. Да - отговаря се на въпросите и с оглед на конкретните отговори се правят документите. Такава е идеята. Аз не съм се хванала  :smile1: , но имам познати, които възнамеряваха. Дали са го сторили - не знам. Ако нещо разбера - ще споделя.
Здравейте,
имам СОЛ в дълги болнични и ми ги носи, когато той си реши - за него срокове не съществуват. Като ми ги донесе ги подавам веднага като слагам входящ номер и дата в деня на подаването- никой не ме е потърсил за санкция. Важното е все пак да са подадени.
СОЛ на трудов договор в  негова фирма / ЕООД / , ООД , в което е съдружник  или друга ?
С тези глоби и неизвестни изисквания по Регламента / всеки си е творец / направо няма нужда от данъчно законодателство - 4 % от оборота си е напълно достатъчно за бюджета.
И дали ще се спре писането на имена по стените в обществените тоалетни например ?  :(
Е, ако така си кажа най-вероятно няма да мога да споделя с вас, щото ше умра от глад и ше ме закОпат своевременно...  :lol:

Ама онзи го изядох вече, сега съм на "следващата отсечка" и се само-мотивирам с картофено пюре.  :wink1:

Моля ти се сложи два грейпфрута, че вземи направи и сподели ... :cray:
Признавам си честно, смях се и с глас, и със сълзи...  :lol:
Е няма такава пародия.

хаххаха, с една дума ти е подействало диуретично, че напоследък като погледна тази тема и кръвното ми е до тавана....... :lol:

Извинявам се за офтопика, но нещо взе в повече да идва това чудо.
А сега си кажи " като си направя документацията по Регламента за личните данни ще си изям грейпфпута " ! Сподели и с нас после....... :smile1:
Не мога да убедя началника ми - къде точно го пише в Директивата ?

Пробвайте да намерите нещо тука :
ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 97 ОТ 2010 Г., В СИЛА ОТ 10.12.2010 Г.)
Ами той отчетът за това е дневен - за този ден, а не за работното време.  :smile1:
Пробвах сега - не начислява, копирайте тука вашето изчисление от калкулатора.
А чекнахте ли текста , че не сте осигурена на друго основание ?
Помещението е на ЕТ-то и се отдава под наем на друго ЕТ
Аааа, много важно уточнение. В този случай това :

...собственик на ЕТ не извършва дейност, но отдава  собствено помещение под наем 
не е вярно.
Следва собственикът да си подаде ОКД5 за упражняване на дейност , да се осигурява и да си издава фактури за наема на другото ЕТ.
Това ФЛ , което е и собственик на ЕТ на кого отдава под наем ?
Е как ще го освободите по чл. 222, той е за обезщетения? :blink:

При наличието на толкова други членове... :(
Вижте КТ -  Раздел III Дисциплинарна отговорност - там имате подробен отговор на въпросите си.
И нова Д6 - редовна със сумите в увеличение и/или корекция на сумите в намаление.
СД не би била приета в сайта на НАП, ако в посочената директория не присъстваха също и дневниците и съответно дневниците се "дърпат" автоматично и "тихо" от същата директория от НАП.

Всъщност е точно така - СД е резултат от описаните в дневниците фактури и е продукт на същите тези дневници. Можете и да си направите експеримент - отстранете дневниците и оставете само справката при подаването - вижте какво ще Ви изпише системата . Не се притеснявайте от това действие - така или иначе нищо няма да произлезе от това подаване .  :smile1:

Не разбирам защо в закона пише, че заедно с декларацията се представят и дневник за покупките и дневник за продажбите, при положение, че тези документи не се изискват никъде, а само се използват за генерирането на СД.

Всъщност генерирането на СД е невъзможно без наличието на дневниците - фактът, че е генерирана и впоследствие приета означава, че и дневниците са налични и са отишли в правилната посока. А те са задължителни , защото дават възможност за контрол от страна на НАП.
След като сте подали СД сте си свършили работата - дневниците са си отишли по предназначение заедно със СД. :smile1:
Няма да ги видите подадени в менюто - там се вижда само СД, но всичко е ОК.
 Ако това е по инициатива на работодателя, работника има право на "пълна борса".

Да, именно. Просто този чл.71 не е упоменат изрично в 54б КСО го изкоментирах - извън питането в темата. Не знам обаче как би се погледнало на прекратяване по инициатива на работодателя, но поради виновно поведение на работника. Струва ми се , че не е разгледан и прецизиран много чл.71 по отношение на обезщетението за безработица.