След отговорите тук и аз започвам да разбирам защо повечето счетоводители биха постъпили така. Жалко, че живеем в малко вълча държава.

Всъщност каква е истината по въпроса ? Питам понеже задълбочихте нещата в друга посока . Съкращават ли щата, намалява ли обема на работа и то не на думи , а в действителност ? Или наричаме държавата вълча, когато не става на нашето ? Вие се опитвате "да разберете счетоводството " , а аз пък бих искала да разберем Вас и действителната ситуация.../ не е задължително , разбира се / .
Използването на чл.71 не изисква даване на обяснение от която и да било от двете страни за причините за прекратяване на договора.

Чл. 71 не е ли само за, един вид, уволнение/несправяне с длъжността

Това твърдение не е вярно . Доколкото целта е получаване на максимално обезщетение на борсата / вероятно / не виждам защо да не се приложи чл.71 вместо да се изпада в излишни маневри, които са не съвсем коректни може би като причини и процедури в случая.
Защо не се обадихте за разяснение в НОИ ? Любезни са и дават подробна информация . Вярно, не са толкова забавни може би да се посмеете и с тях ............
Здравейте, какви документи трябва трябва да представим в  Търговския регистър за
дружество без дейност през 2017 г. и не подаден формуляр в статистиката до 31.03.2018 г.?

За дружество без дейност е минал срокът за подаване на декларация. Алтепнативният вариант е да подадете ГФО с такса в АВ до 30.06.2018..Минал е и срокът за обявяване на това обстоятелство и в НСИ. Може да отидете на място и там да опитате да подадете - не знам как процедират.
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,7068.msg39291.html#msg39291

Би следвало да направим аналогия с подобна ситуация в страната - ако лицето има ТД и е СОЛ. Вижте тази тема и прикачения отговор на НОИ . Аз мисля, че лицето не би имало проблем да има работеща фирма и да си получава майчинството тука.
550/3 = 183.33 e удръжката , но не следва в резултат на нея лицето да получи под 510
550-510 = 40 лв. реално удържате
Иска ми абонамент

Така е - за калкулаторите и за темите, в които се коментират те. Тази е такава.
Тези 15 дни бащинство на СОЛ се отразяват като болнични.
Защо трябва да се начислява ддс за услугите на гугъл, като изрично във фактурата може да се упомене, че рекламата няма да се прави в България ?

ДДС не се начислява, а се самоначислява / за примера с Гугъл / . Не е необходимо във фактурата да се упоменава, че мястото на изпълнение не е в България, защото си има критерии за това и те определят за целите на данъчното облагане къде е мястото на изпълнение.
И се обърнете за сериозна консултация към счетоводител, защото това с инцидентни питания и при неразбиране на материята е несериозно.
реално е изплатена по банка в м.април.

А не е ли следвало да подадете при това положение до 25.05.2018 ?
Ако договора е безвъзмездно ползване!

Това не би имало връзка с ползването или не на данъчен кредит според мене, но вижте чл.16 ал.1 т.2 ЗКПО - това е отклонение от данъчното облагане. Още повече, че имаме свързани лица и това не е желателно да се случва.  :smile1:
Както би казала P.G.H.R. - чето  не мога да не го споделя...хахх

" Съобщение на пазара: Уважаеми търговци, внезапната данъчна проверка се премества от 10:00 за 11:00 ч."
И сега какво правим ?  :lol:


запорирано !

- Сега какво, ще ни глобявате ли?
- Айде на бас на 500 лв., че няма!
В м.април има начислена сума ,но по грешка отбелязана за изплащане в м.май,а реално е изплатена по банка в м.април.Декл 1 и 6 се генерира сега в месец май.
Моля за съвет как да я подам?

Не разбирам въпроса Ви - подадена ли е или не Д6 ? Искате сега да коригирате дата на изплащане ли ? И сега не е месец май... :no:
 да ти призная под секрет, че и аз цял ден, та до момента, "отделям зърното от плявата"...  :wink1:

Разплиташ ли, заплиташ ли......


При адвоката влиза клиент и надълго и нашироко му разказва за своя случай. Излезлият от търпение адвокат го прекъсва:
- Разкажете ми кратко и ясно за какво става въпрос. А случаят аз сам ще го заплета.
Тебе стрес не те лови и работата не ти пречи, ама по-интересното е получи ли от някъде нечакани парички.  :wink1:

За днес така стоят нещата, а утре ще го мислим. Иначе за парите - разсмя ме това напомняне - днес ми увеличиха лимита на кредитната карта. Брои се, нали ?  :good:
Делфинче, майтап на голо нали знаеш какво е...  :(

Хехех, P.G.H.R. - че, днес хороскопът ми е железен просто - няма стрес, няма нищо - работата е бетон. :good: