Много благодаря, Каспарче !  :flowers:

Няма ли някакъв календар с дати, на които е задължително да не се работи ??? :(
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,24153.msg143683.html#msg143683

Авторът на тази тема е прикачил разяснение на промените в ЗДДФЛ . В него са диференцирани кои са за 2018 и кои за приключване на 2018.
Справката за 2018 ще подаваме в срок до 15.03.2019.
Новият срок - вече за 2019 г..
от страницата на НАП :

" С промени в законодателството от 1 април 2019 г. се забранява едновременната употреба на касов апарат и софтуер, управляващ продажбите в един и същи обект, без софтуерът и касовият апарат да са свързани и софтуерът да отговаря на новите изисквания в наредба Н-18/2006г. "


Тука е разковничето на въпроса - дали софтуерът и КА се намират в един и същ обект. Затова ми се струва, че на Вашето питане отговорът в зависимост от различните варианти би бил и да и не.
Няма да имате Д1, но в случая няма как да нямате Д6 само с данъка.
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.40.html

Вижте в темата отговор 40 и прочетете прикаченото там Указание на НАП по въпроса. Накратко - данъкът на личния труд не се декларира с Д55, а с Д6 .
Само да Ви попитам, ако решите да ползвате софтуера от мобилния си телефон или друг компютър, различен от стационарния Ви пак ли мислите, че имате СУПТО ?
Здравейте,
а в случай когато управителят с ДУ е външен чвек , вписан е в ТР и ЕООД спира дейност.

Имам такъв случай и ООД - то не работи . Прекратили сме с анекс ДУ . Управителят си стои вписан в ТР. Не знам това ли е правилният подход, но самият управител си е юрист и той се разпореди по въпроса. :smile1:
Вижте им ГДД 2017 - там в частта за авансови вноски би трябвало да е и основанието за това. Може да е предвиждано, а да не се е случило да имат стопанска дейност...Трябвало е да подадете при липса на такава за 2018 до 15.12.2018 декларация за корекция на тези вноски.
Честита Новата година ! В тази тема сме прескочили да си го кажем.  :smile1:

По време на толкова работа като в момента си казваме, че не можем да си вдигнем главата. Да опитаме обаче защото с повече и кратки почивки ще повишим работоспособността си.

За настроение ви предлагам някои мисли на Любен Дилов и ви пожелавам повече настроение в новата счетоводна кампания .
...
1.Нищо не разсънва така успешно, както кафеварка горещо ароматно кафе, разлято върху скута...

2.Настанен съм в хотел толкова близо до ВЕЦ, че токът идва в стаята още мокър...

3.И тази сутрин по огледалото в банята даваха ужасни неща.

4.Гордият български мъж различава два вида цветя - рози и ,,тези там, как им беше името''.

5.Много често хората ми пречат на усилията да бъда човек...
...

Ще ги поствам на порции за доза здравословен смях и размисъл.
Хубав ден!
Не се подава уведомление, защото не е трудов договор. Не се подава ОКД5 , защото не е СОЛ. Подавате Д1 с последен ден в осигуряване на лицето с ДУК. Отделно си правите един анекс към договора за прекратяването на същия.
Интересно, ако утре дойде нов работник без стаж и поиска отпуска след 2 месеца дали ще му даде този работодател на база създадения вече прецедент или ще се скрие удобно зад законовия текст ?
Не Ви даваме готов отговор. Стига да може да се аргументирате, а това е напълно възможно , точно това направете .
Аз мисля че мога да го мина като директен разход..

Бих се замислил ако след месец фирмата смени офиса и обемните букви не могат да се пренесат при новия офис какво правим? :)

"Правим" счетоводен разход : )
Действителния, а него ограничавате до 2600 вече в крайната колона.
Благодаря , че сте постнали този линк и бланка. Единствено в нея не ми допада наличието на твърде много лична информация, която ми се струва и излишна. Миналата година ползвах бланката на НСИ. Така или иначе няма задължителна като образец .
Здравейте,

правилно сте разбрала.Майката дава парите на сина си. Същият ги внася като заем или допълнителни парични вноски   във фирмата . Парите имат доказан произход / за сина / . Съгласно изискванията на ЗДДФЛ двамата декларират получени/дадени заеми .
Имам периодично такива фактури / не са към ЕС, но това в случая е без значение / и ги отразявам в клетка 24 на Дневник продажби.
Принципно , за да бракувате тези стоки не Ви е необходимо в Протокола за брак да цитирате фактурата. Бракуването си правите стандартно като описвате причините за това. Важното в случая е да обвържете тези стоки с въпросната фактура и освен цитирането и помислете по какъв друг начин недвусмислено да покажете, че именно те са тези от фактурата. Не знам какви са стоките, но примерно някакви партидни номера или други идентификатори. Това е важно особено, ако сте имали движение на точно този артикул в определения 5 г период. Да не се окаже примерно, че от същата стока сте продавали такава, купева преди 2 години, а тази от преди 5 стои на склад. Зависи и каква е била политиката Ви, но все пак...
Попаднах на ето тази статия :
Деклариране на действителните собственици

от линка :
Скрит текст :
По повод на разпратените писма за особено големи материални наличности най - лошо би било всеки да тръгне да бракува и да привлече с това вниманието за "спестяване " на ДДС.