Това ни е първия ВОД

Точно обратно съм разбрала първосигнално, явно.  :smile1:
В случая ние доставяме стока на друг в случая на гръцка фирма,а това е транспорта,които май си е чиста услуга.

За вас да - това е транспортна услуга.
От години се чудя / не буквално / откъде на разни агенции за реклама, издания на счетоводна литература и какви ли не още знайни и незнайни анкетьори им е известен телефон, който давам единствено на НАП за обратна връзка. Та и "папагала" - нали е папагал и повтаря каквото му казват - я НАП, я някой друг...
   Решението е на ВАС , което потвърждава решение на Бургаския съд и е окончателно.

Да, разбрах това, но то е за конкретното дело. Не съм запозната юридически дали може да се позоваваме и да го считаме за решение по всички случаи от такъв характер по принцип. А и не знаем подробности по това питане в дискусията.
Явно трябва да го напиша в прав текст - опитвах се да подскажа като тема за размисъл .
Управител на магазин не може да бъде управител на фирма. Управителят винаги е вписан в ТР и изпълнява управленски функции във фирмата, а управителят на магазин е управител на търговски обект. Не може да ползвате това назначено лице на ТД за управител в смисъла, който влагате. Още по-малко да подписва ГФО. Каквито и да са съображенията на НОИ в случая явно произтичат от обстоятелството, че имате управител, който и изпълнява управленски функции докато е в майчинство. Колежката е постнала Решение по въпроса на Бургаския съд, но то не може да е меродавно за всички аналогични случаи.
da, това имам предивд- гфо

 И той е от името на управителя на магазина ?

Много благодаря за материала ! Едва сега го прочетох, а то не е било за пропускане.
Най-накрая нещо смислено по въпроса и край със " скритото " разпределение на печалбата. Една стъпка в посока на нормалността.
ИМА НАЗНАЧЕН УПРАВИТЕЛ В МАГАЗИНА НА 2 ЧАСА И ПРОДАВАЧ НА 6 ЧАСА. НЕ Е ВПИСАН В ТР.

Управител в магазина на ТД е нещо, съвсем различно от управител на фирмата и това не е управител, подлежащ на вписване в ТР.

 ОТЧЕТ В НАП Е ОТ ИМЕТО НА УПРАВИТЕЛЯ, НАЗАНЧЕН НА 2 ЧАСА.

Сигурно имате предвид ГФО. И той е от името на управителя на магазина ?
ще е минал срокът за това и ще може само на хартия с писмо към НАП

Питането ми е дали има ограничение за плащане на ПОС терминал, както плащанията в брой.

Доколкото това е безналично плащане и преводът е по банка то няма отношение към ЗОПБ.
Ами там където работя се води всекидневно се попълва.А аз като служител отскоро правя грешки и затова питам .Никъде не пише че карекциите се вписват -сторното и изведените ги вписваме

След като касовата книга не е задължителна можете сами да си определите правила за попълването и. Ако не зависи от Вас попитайте прекия си ръководител или счетоводител. Няма задължителни правила за нещо, което само по себе си не е задължително.
Здравейте корекциите направени на касовият апарат вписват ли се в книгата за дневните отчети ?

Такава вече не се води - поне не задължително.
 Този собственик на ЕООД чак след 1 година ли се поинтересува и разтревожи за счетоводното обслужване?

Ами трябва да се подава ГДД и няма как - счетоводителят му е за този момент, а текущо може и да не се е сещал за него.
Въпросът ми е, какви са вариантите за ангажиране отговорността на счетоводителя за неправомерните му действия.

А договор има ли сключен с него ?
Чл. 37. (1) (Доп. - ДВ, бр. 106 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., предишен текст на чл. 37, изм. - ДВ, бр. 100 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) Непризнатите за данъчни цели приходи и разходи от последващи оценки и от отписване на вземания по реда на чл. 34 се признават за данъчни цели най-рано в годината, в която настъпи едно от следните обстоятелства:...

 Задължени ли сме  първо да намалим с размера на отписаното вземане

Не.
след това на 03/06 отново получават същите плащания без да излизат суми от сметката ни.

Хахх, развесели ме - ти на това проблем ли казваш ? Нямам аз такова щастие - два пъти да получа едни пари, а ти да ми ги платиш един път.
През 2021г. дружеството има получен аванс. Няма приходи. Има разход за местен данък. каква форма трябва да попълня в статистиката според вас ?

Скрит текст :

"Отметнете" тези точки и ще сте наясно с отговора.  :smile1:
 През стария портал се влиза без проблем

Прочетох и опитах - след кликване на ел.услуги с ПИК дава пренасочване към новия портал и ... до тука. С ПИК и през новия и през стария не става. Поне с КЕП през новия работата върви.
Не съм се изразила достатъчно ясно: имам предвид какви са вариантите бащата да продължи да предоставя услуги на работодателя,

бащата работи на ТД (професия Специалист приложно програмиране)  на 8-часов работен ден предполагам, че заплатата му е висока. Или поне по-висока от едно майчинство.
Защо не помислите върху варианта да се върнете на работа след 6-ия месец и да продължите да вземате 50% от майчинството

Неясно ми е, как бащата може да продължи да взима възнаграждение от работодателя му, с който е в момента в отношения по ТД? Не зная как може да е в "майчинство" и да получава възнаграждение по ТД,
:good:

Много правилно сте се изразили всъщност, но майчинството при работодателя и едновременно работата / ефективно / при него са взаимно изключващи се неща.