За да се избегне плащането на таксата подаването се извършва само на ръка.

Само искам да се включа информативно - познат адвокат ми подаде няколко декларации за неактивност по интернет - без такса. В момента са в статус "обработва се" .
По горе ви написах бланките който трябва да се представят плюс Г2.На мен ми казаха, че може и друг да ги подаде, но Г2 трябва да има нотариялна заверка на подписа на уоравителя.Другата седмица ще ходя да подавам тези документи и ще ви пиша какво се случва.Голям цирк.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,19958.msg132758.html#msg132758

Нещо да опитате да разберете на място по този въпрос от темата ?
https://ekspertis.bg/document/view/qanda/138228/0/

Отписване на неплатени задължения за лихви

Скрит текст :
Последно, до колкото четох по форумите, за неработещите фирми в Търговски Регистър ще представяме декларацията от НСИ за без дейност

По форумите също подали вече споделят, че декларацията може и да е свободен текст . :smile1:
Според мене - да.
днес голямо мълчание, много работа, звук не се чува.......

До колкото разбирам (ако въобще е правилно), задължително е трябвало да се отпишат, при изтичане на 3г. давност, като се посочат в увеличение на ФР.
....но в случая лихвите не са били признати за данъчни цели и сега да се увеличава и плаща 10%, не мога да си го обясня.

Правилно сте увеличили през предходни години резултата, а сега, за да си изясните логиката / и още някои действия, които трябва да направите /  само прочетете до край чл.46 - последните две алинеи. :smile1:
https://zakonnik.bg/document/view/pismo/148949/1914347

от линка :

Следва да се посочи, че спирания и прекъсвания на давността след изменението на ЗКПО, влязло в сила от 01.01.2014 г., не се вземат предвид за целите на данъчното третиране на неплатените задължения по реда на чл. 46 от същия закон.
Аз за сега имам само болен именик


Да му е честито името , да е здрав и щастлив ! И наздраве !
За къде е Свети Валентин без Трифон Зарезан ?

За каква услуга става дума ?
Така е, както сте го написали - правилно.
Само да допълня - по ДУК разход е брутното възнаграждение и осигуровките за сметка на работодателя / както при трудовите договори / . По възнаграждението за личен труд няма осигуровки, но има данък.
Да, третата вноска не е внесена и има лихви съответно.

След като не сте коригирали авансовата вноска значи тя е била дължима и лихвите са начислени законосъобразно според мене . При подаване на ГДД няма да има лихви за внасяне по самата ГДД. Там се изчисляват дължими лихви за превишението на окончателната печалба над прогнозната .
Работи вече и чрез експлорера.
Връщаме се от работа, а детето ме посреща:
-Мамо, мамо, татко донесе едни цветя!
Сега цяла нощ ще мисля какви са.

Добро утро !
Чак и аз се заинтригувах - какви ти бяха цветята, Алексче ?  :wave:
При проверка изискват те да бъдат заприходени като ДМА. Смятате ли това за основателно?

Не знам как някой може да изисква нещо такова. Има си счетоводна политика , счетоводни стандарти . Би могло и да е ДМА, ако тази теза може да се защити, което не е невъзможно , но приемам това с резерви в подобен случай.. Питам се обаче, ако впоследствие купите още гирички в увеличение на този актив ли ще ги сложите ? Хммм.

И аз като bobo бих ги дала на разход.
Здравейте,
прочитате текста под табличката в част VI и там ще намерите точните отговори на въпросите си.  :smile1:
Виж чл.18 ал.1 ЗДДФЛ - ползваш данъчното облекчение за ЦЯЛАТА 2017 година .
За какво са фактурите ?
На тебе ще се надяваме тази работа да се оправи, Хрили .
Аз съм се зачудила тука - гледам една фактура - продават ни артикул А на стойност 0.05 ст.. До момента го даваха като подарък с нулева стойност във фактурата, но изглежда са имали някакъв проблем с това и сега вече не е нито отстъпка, нито подарък , а просто е с цена 5 ст.. Иначе си струва доста повече същото това нещо.
Какво ли няма да измисли човек като е на зор - имаше време даваха го безвъзмездно, после като подарък, после като отстъпка - сега просто ни го продават за 5 ст..
Безвъзмездно не е хубава дума - така си е.Ама и другите гимнастики си ги бива.