Подайте си правилно попълнена декларация - да, неправомерно удържания данък ще излезе като надвнесен. Можете и да не си го поискате. Впишете сумата по ГД и в Т1 и 2. Няма вариант всичко да е коректно попълнено при некоректно и неправомерно издадена СИС на СОЛ .
Скрит текст :
Можете да ги включите в един от следващите 12 данъчни периода.

Извън темата - прочетохте ли въобще ЗДДС в тази му част ? Защо много от питащите смятат, че е по-лесно някой да потърси текста вместо тях ? Намирам за неуважение към форума такива въпроси, отговорът на които е недвусмислен текст от закона. Моля да не го приемате лично.
ok, благодаря ти, ами ако включа 2-3 работни дни с осигурителни вноски, тогава сме с код 01, нали....

Да, може да си подаде молба и за неплатен отпуск по чл.160 КТ.  :smile1:
Скрит текст :

Смятам, че неплатеният отпуск по чл.171 ал.1 е трудов, но не и осигурителен стаж / такъв е 30 дневния неплатен по чл.160 / и обр.1 следва да се подаде с код 28 - лице, за което се внасят само ЗОВ.
Вписването има само уведомителен характер - смяната на собственика не става след вписването, а вече е факт . Смятам, че можете да издавате фактури , още повече, ако новият собственик е подал в НАП и декларация ОКД5 за начало на упражняване на дейността .
От написаното става ясно, че към момента този съдружник не е самоосигуряващо се лице. Казано с други думи същият не упражнява дейност в дружеството , не полага личен труд. След сключването на ГД с него / евентуално / тази ситуация се променя - съдружникът започва да упражнява дейност в дружеството и според мене става самоосигуряващо се лице. Смятам, че същият следва да декларира начало на упражняване на дейност и да се самоосигурява за времето на извършване на възложената работа.
 Колкото по-малко мога да имам взаимоотношения с тях, толкова ми е по-добре :)

Това се казва Пъпешче-медна роса. Най-хубавият сорт е... :yes3:

сори за спама.....малко съботно.......
Делфинче, СОЛовете са в т.2 :)

Така е, Пъпешче, ами дано успее питащата да подаде обр.1 - все ми се струва, щом пробвали казват, че може......Все ми се струва, че трябва да решат въпроса с проверка и предписание .
Н-8
..........
Чл. 3. (1) (Изм. - ДВ, бр. 7 от 2007 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 1 от 2010 г., в сила от 01.01.2010 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2012 г., в сила от 01.01.2013 г.) Декларация образец № 1 се подава в съответната компетентна териториална дирекция на Националната агенция за приходите:
1. (изм. - ДВ, бр. 110 от 2013 г., в сила от 01.01.2014 г.) от работодатели, осигурители и техните клонове и поделения - за всеки календарен месец:
а) до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните, включително и при полагащо се обезщетение на трудоустроено лице, на което не е предоставена подходяща работа; при начислено или изплатено възнаграждение за същия месец след този срок - до края на месеца, в който е начислено или изплатено възнаграждението;
б) до 25-о число на месеца, следващ месеца на начисляването или изплащането на допълнителни доходи от трудова дейност, начислени или изплатени след 25-о число на месеца, следващ месеца, през който е положен трудът; в сроковете за внасяне на осигурителните вноски по чл. 7, ал. 12, т. 1, 2 и 4 от Кодекса за социално осигуряване за лицата, на които за осигурителен стаж се зачита времето по чл. 9, ал. 3, т. 1, 2 и 5 от Кодекса за социално осигуряване.
2. от самоосигуряващите се лица:
а) до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните за тях;
б) до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните за лицата по чл. 4, ал. 9 от Кодекса за социално осигуряване, когато със съгласието на самоосигуряващото се лице участват в упражняваната от него трудова дейност;
3. от осигурителите, клоновете и поделенията им за лицата, работещи без трудови правоотношения - до 25-о число на месеца, следващ месеца на изплащане на възнаграждението;
4. (изм. - ДВ, бр. 45 от 2013 г.) от изпращащото ведомство, компетентния български държавен орган, посредника за лицата по чл. 16, 17 и 17а от Наредбата за обществено осигуряване на самоосигуряващите се лица, българските граждани на работа в чужбина и морските лица - до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който се отнасят данните;
5. от лицата по т. 1 само след издадени задължителни предписания от контролните органи на Националния осигурителен институт, когато декларацията се подава след 30 април на годината, следваща годината, за която се отнася, и не съдържа данни за осигурителен стаж, зачетен по реда на чл. 9, ал. 3 от Кодекса за социално осигуряване, данни само за здравно осигуряване, или данък по чл. 42 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица.

Според мене Ви трябват предписания за подаването на обр.1 . :smile1:
Според мене направете постъпки за ревизиране на лицето/ фирмата по отношение на осигурителните вноски , защото след като не са подавани обр.1 и годишна обр.6  наистина няма как да има основание за приемане със задна дата на ОКД5 . Изискайте ревизията с обяснението, че лицето е следвало да бъде осигурявано, а това не е направено .Упоменете изрично, че за този период въпросното лице е упражнявало дейност, което е основание за осигуряване. Успех !  :smile1:
Интересно ми е следното - ако сега направят една ревизия на фирмата по отношение на дължими осигурителни вноски ще констатират , че лицето е следвало да се осигурява в Бг след като не се осигурява в съответната страна. Вие сами реагирате на този факт и пропуск и отказват да Ви вземат парите , които са си направо законово дължими в този случай. Нямала съм такава ситуация, но бих настоявала да се оправят нещата .
Имате възможност да "задържите" включването на фактурата в дневниците 12 календарни месеца - защо не изчакате да видите дали ще имате КИ или тя "ще отпадне" ? Така ще си спестите разни процедури. Иначе законовата е чл.126 ЗДДС.  :smile1:
" .......искам да си превеждам по банков път възнаграждение, което ми се изисква в кредитния договор и да се осигурявам на минимален праг."

Това би било възможно само , ако в качеството си на самоосигуряващо се лице имате възнаграждение за положен личен труд във Вашата фирма и се самоосигурявате авансово върху осиг. доход от 420 лв., който за 2014 е минимален. Ако за пръв път сте СОЛ то няма проблем  осигуряването Ви да е на минимума от 420 лв.. И вероятно няма да пропуснете да се обърнете към счетоводител, за да Ви обясни всички моменти относно личния труд и свързаните с това други административни задължения.
Не попълвате Таблица 2 и не изравнявате здравни осигуровки след като за цялата 2013 лицето не е било самоосигуряващо се или лице , което се осигурява по чл.40 ал.5 от ЗЗО.
http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,8705.0.html

В по-горните постове колегите са пояснили при какви условия върху гражданския договор няма да имате осигуровки / ако лицето не е назначено  на др. основание или е осигурено другаде на макс. /.Линкът е в подкрепа на това, че ако отговаряте на тези условия не е важно каква сума изплащате , а за кои месеци се отнася.
Да разбирам ли,че ако сумата е 1200 лв ,но я изплащам всеки медец по 200 лв,няма да се внасят осигуровки?


Точно така - дори и да не я изплащате всеки месец, а наведнъж . Търся една много полезна тема по въпроса, ако я намеря - ще я постна.

http://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,8344.0.html
Така е,ама после като се събере сумата-има и осигуровки и данък-това ме притеснява.Защото сега като му кажа,че под мин.РЗ няма осигуровки -ела да видиш какви идеи ще му дойдат.

Не гледате сумата, която изплащате , а това за кои месеци се отнася и от там дали - има или няма осигуровки.
Това също е от указанията към ГДД чл.50 :

" Местните и чуждестранните физически лица подават годишна данъчна декларация по чл. 50 от ЗДДФЛ за придобити през годината доходи:
"
Аз "залагам" на това, че декларацията се подава за придобити доходи, а лицето няма такива . :smile1:
Мога ли да се самоназнача в собствено ЕООД на договор за управление без заплата, за да си спестя осигуровки, при положение, че ЕООД-то няма да има дейност и съм осигурена на друго място.
Благодаря предварително!

Това не отговаря ли на въпроса - какво налага ДУ в неработеща фирма ? И има ли по-голямо " спестяване " на осигуровки от това, че като не упражнявате дейност въобще не ги дължите ?