Тогава и удържате само ДДФЛ.  /eвентуално/   :) Като се има предвид календарното време :)

Мдааа, преместваме "евентуално" в края на изречението. :yes3:
Не вярвам като е дама да има ТЕЛК.../ освен календарното време /.
А като се замислиш нищо не му е на времето евентуално. :smile1:
Здравейте, имам нужда от помощ! Трябва да изплатя граждански договор на лице, което е по майчинство, работи на четири часов работен ден и се осигурява на тавана /това ми обясни дамата/. Какви осигуровки трябва да и удържа?

Все си мислех, че се осигуряваме на някакви прагове , но ето че на някои хора им е по-удобно да се осигуряват на тавана - разсмя ме въпросната дама.
Сега на въпроса и сори за спама.
Като попълвате СИС има каре, в което самото лице трябва да чекне, че се осигурява на максимума / евентуално /. Тогава и удържате само ДДФЛ.
И аз се поколебах между двете, но не е търговия в чистия и вид / идва някой, купува си уиски и си тръгва /  , а си е направо дейност на заведение - пие си уискито там . Така си мисля . :smile1:

Хубава вечер !
56.30 Дейност на питейни заведения ?
Не е грешно - няма някакви нормативни ограничения. Аз личния труд го осчетоводявам 602/401.  :smile1:
Това не е причина да бъде правен обаче двоен запор. Лицето следва да уведоми банката, че име вече направена удръжка по запор , което може да се удостовери с необходими документи като фиш за заплата за съответния месец или служебна бележка от работодателя.
Ако запорът е наложен и съобщението за това е изпратено до работодателя следва същият да е направил удръжката и след това да е изплатил заплатата на работника. Правилно или не удръжката на запор от самата банка би било реалност само ако запорът е адресиран до банката като изпълнител .

http://www.pariteni.bg/?tid=40&oid=197083
Като става дума за закони предпочитам да ги прочета в Държавен вестник, а не в емисиите на Нова ТВ. Моля да цитирате някакъв нормативен документ . Не отричам, но и не съм срещнала промяна поне към момента .
Погледнах актуалното съдържание на чл.446 ГПК и не видях в момента промяна. Може и да се обсъжда нещо ново, но едва ли е на етап "нов закон" . Иначе когато има нещо цитирайте точния текст на съответната промяна и тогава можем да коментираме. За момента няма официално новост.
ЗП преотстъпи данък по ГДД за 2016. Съответно през 2017 трябва да инвестира в ДМА.
Лицето закупи лицензни права на софтуер през т.г. Може ли да ползваме преотстъпения данък при този случай ?

Според мене този софтуер може да е всичко друго, но не и ДМА.
446 а т.3 в нашия случай означава ли че всичко над мрз ще бъде дадено на чси

Не, не означава.
460 x 2 = 920 а не на 750

Да, правилно - нещо съм я обезценила МРЗ . 1/4 е удръжката от горницата над МРЗ. Запорът обаче е от нетното възнаграждение и вижте темата.  :smile1:
Мисля, че попадате в т.2 на чл.446 :
2. ако осъденото лице получава месечно възнаграждение в размер между двукратния размер на минималната работна заплата и четирикратния размер на минималната работна заплата – една втора част, ако е без деца, и една трета част, ако е с деца, които издържа;

Иначе по въпроса за точното изчисление на сумата има различни мнения - вижте тази тема и решете какво съответства на разбирането Ви по въпроса.

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,18707.msg128763.html#msg128763
Вижте новата редакция на чл.446 ГПК, която е в сила с изменения в ДВ брой 86/2017 г.. Там ще се ориентирате в новите диапазони и размери на удръжките.
" Мъжът ми пие и иска да си използува апартамента за лични нужди..."

А преди пиенето сигурно го е ползвал за фирмени... :lol:
И аз така мисля. Но, ако направят проверка и ще видят, че лицето е прекратило осигуряването си в България. Ще видят, че няма подадена Д7 и според мен ще тръгнат да търсят здравни. Мислех да прикача Е104, което е издадено от НЗОК, за да се представи в Германия. Според регламента не може да има здравно осигуряване в две държави от ЕС.  :good:

Аз мисля, че нищо такова няма да се случи. Ще подадете нормално ГДД и ако след това пожелаят да представите някакви документи за справка тогава ще действате.
Според мене изобщо не следва да попълва Т2 за периода, когато е в Германия.За този времеви интервал не отговаря на определението за самоосигуряващо се лице по чл.40 ЗЗО.
По-долу прикачвам едно Указание на НАП за футболните клубове. Едва ли цялото представлява интерес в случая, но вижте последните изречения, касаещи футболните съдии. В този смисъл си мисля, че Председателят на клуба е приключил всичко и друго не следва да се прави.


Петък е - време за хумористично намигване. :wave:
Към 30/31 число на всеки месец определяте оборота 12 месеца назад и ако надвишава 50 хил подавате документи за регистрация. В случая вероятно към 30.11.2017 ще имате повече от 50 х и до 14.12.2017 ще трябва да подадете документи.