чл.4
1) „лични данни“ означава всяка информация, свързана с идентифицирано физическо лице или физическо лице, което може да бъде идентифицирано („субект на данни“); физическо лице, което може да бъде идентифицирано, е лице, което може да бъде идентифицирано, пряко или непряко, по-специално чрез идентификатор като име, идентификационен номер, данни за местонахождение, онлайн идентификатор или по един или повече признаци, специфични за физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на това физическо лице;
ще се продаде като освободена сделка

Може, след като отговаря на изискването да не е нова сграда . Една оценка от вещо лице на подходяща стойност и продажба с ДДС също не е лош вариант.
https://www.advokatami.bg/gdpr-guide/form/?remark&gclid=EAIaIQobChMIrMbgr82H2wIVCsl3Ch3y3wFrEAEYASAAEgKR6fD_BwE
Някой вързал ли се е на това?Какво дават срещу 300 лв.,които искат?Отговаряш на въпроси и накрая срещу 300 лв. получаваш всичко готово.Така поне го разбирам.Та има ли някой,който вече е получил въпросните документи и вършат ли някаква работа?

Честно казано има ли човек за какво да се хване изобщо ? И все ще е нещо - най-малкото едно начало и евентуално да се надгради . На фона на 1600 и подобни си е направо приемливо. Да - отговаря се на въпросите и с оглед на конкретните отговори се правят документите. Такава е идеята. Аз не съм се хванала  :smile1: , но имам познати, които възнамеряваха. Дали са го сторили - не знам. Ако нещо разбера - ще споделя.
Здравейте,
имам СОЛ в дълги болнични и ми ги носи, когато той си реши - за него срокове не съществуват. Като ми ги донесе ги подавам веднага като слагам входящ номер и дата в деня на подаването- никой не ме е потърсил за санкция. Важното е все пак да са подадени.
СОЛ на трудов договор в  негова фирма / ЕООД / , ООД , в което е съдружник  или друга ?
Признавам си честно, смях се и с глас, и със сълзи...  :lol:
Е няма такава пародия.

хаххаха, с една дума ти е подействало диуретично, че напоследък като погледна тази тема и кръвното ми е до тавана....... :lol:

Извинявам се за офтопика, но нещо взе в повече да идва това чудо.
Не мога да убедя началника ми - къде точно го пише в Директивата ?

Пробвайте да намерите нещо тука :
ЗАКОН ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ И УСТАНОВЯВАНЕ НА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 97 ОТ 2010 Г., В СИЛА ОТ 10.12.2010 Г.)
Ами той отчетът за това е дневен - за този ден, а не за работното време.  :smile1:
Пробвах сега - не начислява, копирайте тука вашето изчисление от калкулатора.
А чекнахте ли текста , че не сте осигурена на друго основание ?
Помещението е на ЕТ-то и се отдава под наем на друго ЕТ
Аааа, много важно уточнение. В този случай това :

...собственик на ЕТ не извършва дейност, но отдава  собствено помещение под наем 
не е вярно.
Следва собственикът да си подаде ОКД5 за упражняване на дейност , да се осигурява и да си издава фактури за наема на другото ЕТ.
Това ФЛ , което е и собственик на ЕТ на кого отдава под наем ?
Е как ще го освободите по чл. 222, той е за обезщетения? :blink:

При наличието на толкова други членове... :(
Вижте КТ -  Раздел III Дисциплинарна отговорност - там имате подробен отговор на въпросите си.
И нова Д6 - редовна със сумите в увеличение и/или корекция на сумите в намаление.
СД не би била приета в сайта на НАП, ако в посочената директория не присъстваха също и дневниците и съответно дневниците се "дърпат" автоматично и "тихо" от същата директория от НАП.

Всъщност е точно така - СД е резултат от описаните в дневниците фактури и е продукт на същите тези дневници. Можете и да си направите експеримент - отстранете дневниците и оставете само справката при подаването - вижте какво ще Ви изпише системата . Не се притеснявайте от това действие - така или иначе нищо няма да произлезе от това подаване .  :smile1:

Не разбирам защо в закона пише, че заедно с декларацията се представят и дневник за покупките и дневник за продажбите, при положение, че тези документи не се изискват никъде, а само се използват за генерирането на СД.

Всъщност генерирането на СД е невъзможно без наличието на дневниците - фактът, че е генерирана и впоследствие приета означава, че и дневниците са налични и са отишли в правилната посока. А те са задължителни , защото дават възможност за контрол от страна на НАП.
След като сте подали СД сте си свършили работата - дневниците са си отишли по предназначение заедно със СД. :smile1:
Няма да ги видите подадени в менюто - там се вижда само СД, но всичко е ОК.
 Ако това е по инициатива на работодателя, работника има право на "пълна борса".

Да, именно. Просто този чл.71 не е упоменат изрично в 54б КСО го изкоментирах - извън питането в темата. Не знам обаче как би се погледнало на прекратяване по инициатива на работодателя, но поради виновно поведение на работника. Струва ми се , че не е разгледан и прецизиран много чл.71 по отношение на обезщетението за безработица.
Не, не се подава ВИЕС декларация. Вижте чл.125 ал.2 ЗДДС.