01.01.2012 до 31.12.201- това пишете за период
Ако е на граждански пак ще се плащат осигуровки, защото е осигурен и на друго основание освен ГД - не могат да бъдат "спестени" осигуровките.
 " delphine, знам че акушерка не може да работи като мед.сестра. Въпросът ми е акушерка, която има и диплома за здравни грижи дали може да бъде назначена на длъжност старша медиц.сестра. "

Аз наистина не знам отговора на този въпрос , но ако сте сигурни, че не може акушерка да е медицинска сестра как тогава би могла да е старша такава ?
малко инфо още не , че отговаря директно на въпроса


http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135504377


Може би и Премиер ще се притече на помощ ?  :smile1:
Компетентен отговор по този въпрос може да Ви даде РЦЗ. Вероятно по-коректният въпрос е може ли акушерка да работи като медицинска сестра ?

Иначе на практика има такива .
Аз мисля, че тези , наградените със значки , се изключват от обхвата на задължените лица за подаване обр.1.  :good:
" Логично тези пари се отнасят за цялата 2013г. "

А де факто как стоят документално нещата ? Личен труд ежемесечен ? И как е подаван обр.1  ?
Дали не е дошло време да се замислим - "Дали трябва" за много неща и в работата си?

Замисляме се , create , замисляме се, но си оставаме с мисленето и става според приказката - който плаща музиката ........А нас искат да ни лицензират.
Сори, Делфинче, автоматично си реших, че е дивидент.
Не е въпроса до факирство. Фирмата има доход, на собственикът му трябват текущо като физическо лице, в крайна сметка не мога да му кажа чакай да свърши годината и тогава си прави сметките.

Пъпешче, то все им трябват пари като ФЛ, защо да го наричаме дивидент преди определяне на печалбата ? Нека си взема парите текущо като подотчетно лице да речем. Има варианти, защо да е точно този,  при който ще делим на нероден Петко парите .  :smile1:

" СД получава приходи от наем/съдружниците са 3/може ли дружеството да им изплаща наема всеки месец като удържа процент разходи или е задължително разпределението на печалбата трябва да става в края на годината? "

Никъде не се посочва, че се разпределят дивиденти. Може ли да бъде разпределена печалба за текущата година , която се установява като размер към 31.12.на същата ?
Иначе съм съгласна, че може, но дали трябва ?
Разбрахте ли въобще отговора ми ?

А иначе това, което Ви пиша не е от сега. Промяната е може би, че вече в тази фирма няма да изплащат неправомерни суми, считано от 01.01.2014. :smile1:
Това " авансово разпределение на печалбата " малко ми прилича на скрито разпределение на печалбата. Печалбата се разпределя след нейното надлежно определяне в края на годината и след начисляване на дължимите данъци - корпоративен и данък дивидент / ако искат да си разпределят печалбата и вземат парите / .
Заличаването е не за вид осигурен, а за инфото за СОЛ. Смятам, че трябва отново да подадете две редовни.
И пак се запазва правилото да се погасява най-ранното задължение
На тази новина в един вестник някой беше написал:
Е тогава оти ручахме жабетата?

Точно това се питам и аз ? От една сега ще обгрижваме четири единни .
Всичко ще е ОК !  :smile1:

затаили сме дъх........
Да има СОЛ. А за наетите мисля, че открих къде е грешката, ще ги подам пак, но този път без СОЛ, нали?

Да, без СОЛ. :good:
Ако сте подавали и СОЛ то приетата е негова. Отхвърлените са на наетите, защото вероятно нямате засечка между обр.1 и обр.6 с код 5. Вероятно имате и съобщение за разликите.
Данъкът в обр.6 подлежи на деклариране в интервала 01-25.03.2014. След като е изплатен 02.2014 ще посочите за него период 02.2014 и дата 28.02.2014 с код 8. Подаване - 01-25 март 2014 -  не по-рано.
Търговия на едро е когато се продават стоки на клиенти, които не са крайни потребители. Търговията на дребно е продажба на краен потребител. Нямат значение продадените бройки и цена на стоката .На едро може да бъде продадена и 1 бройка.