Аз мисля, че тези , наградените със значки , се изключват от обхвата на задължените лица за подаване обр.1.  :good:
" Логично тези пари се отнасят за цялата 2013г. "

А де факто как стоят документално нещата ? Личен труд ежемесечен ? И как е подаван обр.1  ?
Дали не е дошло време да се замислим - "Дали трябва" за много неща и в работата си?

Замисляме се , create , замисляме се, но си оставаме с мисленето и става според приказката - който плаща музиката ........А нас искат да ни лицензират.
Сори, Делфинче, автоматично си реших, че е дивидент.
Не е въпроса до факирство. Фирмата има доход, на собственикът му трябват текущо като физическо лице, в крайна сметка не мога да му кажа чакай да свърши годината и тогава си прави сметките.

Пъпешче, то все им трябват пари като ФЛ, защо да го наричаме дивидент преди определяне на печалбата ? Нека си взема парите текущо като подотчетно лице да речем. Има варианти, защо да е точно този,  при който ще делим на нероден Петко парите .  :smile1:

" СД получава приходи от наем/съдружниците са 3/може ли дружеството да им изплаща наема всеки месец като удържа процент разходи или е задължително разпределението на печалбата трябва да става в края на годината? "

Никъде не се посочва, че се разпределят дивиденти. Може ли да бъде разпределена печалба за текущата година , която се установява като размер към 31.12.на същата ?
Иначе съм съгласна, че може, но дали трябва ?
Разбрахте ли въобще отговора ми ?

А иначе това, което Ви пиша не е от сега. Промяната е може би, че вече в тази фирма няма да изплащат неправомерни суми, считано от 01.01.2014. :smile1:
Това " авансово разпределение на печалбата " малко ми прилича на скрито разпределение на печалбата. Печалбата се разпределя след нейното надлежно определяне в края на годината и след начисляване на дължимите данъци - корпоративен и данък дивидент / ако искат да си разпределят печалбата и вземат парите / .
Заличаването е не за вид осигурен, а за инфото за СОЛ. Смятам, че трябва отново да подадете две редовни.
И пак се запазва правилото да се погасява най-ранното задължение
На тази новина в един вестник някой беше написал:
Е тогава оти ручахме жабетата?

Точно това се питам и аз ? От една сега ще обгрижваме четири единни .
Всичко ще е ОК !  :smile1:

затаили сме дъх........
Да има СОЛ. А за наетите мисля, че открих къде е грешката, ще ги подам пак, но този път без СОЛ, нали?

Да, без СОЛ. :good:
Ако сте подавали и СОЛ то приетата е негова. Отхвърлените са на наетите, защото вероятно нямате засечка между обр.1 и обр.6 с код 5. Вероятно имате и съобщение за разликите.
Данъкът в обр.6 подлежи на деклариране в интервала 01-25.03.2014. След като е изплатен 02.2014 ще посочите за него период 02.2014 и дата 28.02.2014 с код 8. Подаване - 01-25 март 2014 -  не по-рано.
Търговия на едро е когато се продават стоки на клиенти, които не са крайни потребители. Търговията на дребно е продажба на краен потребител. Нямат значение продадените бройки и цена на стоката .На едро може да бъде продадена и 1 бройка.
В практиката съм срещала и осчетоводяване на тези средства през разчетни сметки без да се минава през приходно-разходни сметки , което може би е и най-правилният вариант. Идеята е тези средства да "покриват" направени разходи и не би трябвало осчетоводяването им да влияе на финансовия резултат.
Тези средства от БТ се предоставят като възстановяване на направени вече разходи за работна заплата и осигуровки от работодателя. Те не са дарение, защото не са безусловни, а се превеждат, защото лицето и дружеството отговарят на определени от програмата условия. Лично аз смятам, че следва да се признае приход за 2013 и начислявам тези средства през 2013, като при получаването им само закривам разчета . Обосновавам се с това, че разходите, които по договор с Бюрото по труда се покриват по тази програма са извършени през 2013 г. независимо кога са преведени парите.



Смятам , че водещо в случая е, че средствата по тази програма не са дарение .  :smile1:

един "поглед" към поставения въпрос

http://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=4175.0
Да, така е, но втората колона всъщност ще подадете от 01 до 25.03.2014 с период 02.2014 и дата 28.02.2014 . Тя на практика ще се яви втора за декларация 6 с код 5 с осигурителните вноски за 02.2014 .
Аз бих взела Дт 122 / Кт 70... със сумата , която е неправомерно използвана и после Дт 122 / Кт 452 и...чл.75 ЗКПО. Важното е да не се " изкриви " резултатът за 2013 .