Делфинче, моля ти се не се съгласявай с всичко, дори и виртуално, че да не те застигне съдбата на Алексчето...  :wink1:

Ох, ама ме разсмя........... :lol:

Ща не ща трябва да те лайкна....хахах
Хрили, това ще да са най-защитените мебели в момента ! Дори сигурно ще ти ги донесат с вързани очи, за да не видят личния ти адрес, на който живееш !
Тази лудница даже взе да ме развеселява. В който и сайт реша да вляза ми изскачат едни въпроси, едни прозорци...Като кликна, че с всичко съм съгласна ми се обиждат, че не съм го прочела докрай...и се изхитрих да дръпвам до долу курсора. :lol:
Не знам няма ли в нета някакъв портал да се логнем и да кажем, че де с що има с всичко сме съгласни да не го правим примерно по 50 пъти на ден....

Иначе беше много свежо и приятно Алексче да ни запознае с тази ЛИЧНА и отлична новина днес !  :good:
ТЗ
ВПИСВАНЕ НА РЕШЕНИЯТА

Чл. 140

(4) (Нова - ДВ, бр. 58 от 2003 г.) Увеличаване и намаляване на капитала, приемане и изключване на съдружник, преобразуване на дружеството, избор и освобождаване на управител, както и назначаване на ликвидатор имат действие от вписването им в търговския регистър.


Аз съм счетоводител в строителна фирма. Сключваме договори с подизпълнители, инвеститори, изпълнители. Не съм част от счет. къща  :)

ОК, отговорих ти така, защото писа в темата за "Малка счетоводна къща..."  :smile1:
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,22561.180.html

Захарче, ето в тази тема има какво ли не, а можеш в отговор 192 да намериш и примерни материали - мисля, че има и на такъв договор между администратор и обработващ.
Аз наистина съвсем добронамерено Ви писах - прочетете поне темата. Със сигурност ще си отговорите и ще разберете много неща. Ще установите, че и въпросът Ви е някак не на място.
[/quoteцялата

Благодаря, делфинче. Прочетох цялата тема. 1.С всеки служител трябва декл,съглацие. 2.С всеки клиент-договор за защита, а нещо с доставчиците от които пазаруваме?/

Съгласие не е необходимо , когато обработваме данни на законово основание. С всеки клиент имаш предвид , когото счетоводно обслужваме ли ? По-точно казано не е договор за защита, а договор между администратор на лични данни и обработващ такива. За доставчиците не мисля, че трябва нещо да правим - все пак са юридически лица и регламента не касае тях.  :smile1:
Благодаря, delphine, за прекрасните пожелания! :give_rose:
Не искам чак толкова да се съобразявате с мен. :wink1:
Може би трябва да свиквам да подминавам някой теми по-бързичко. :smile1:

Виж, алексче , нека така да се споразумеем - ще чакаме ти да ни почерпваш кога с кафенце, кога с нещо друго. Нека да има повече такива слънчеви новини !
Аз наистина съвсем добронамерено Ви писах - прочетете поне темата. Със сигурност ще си отговорите и ще разберете много неща. Ще установите, че и въпросът Ви е някак не на място.
n_alex76,

каква прекрасна новина ни съобщи !  :give_rose: Колко хубаво - да си здрава и щастлива и с усмивка до края ! Точно се канех да постна едно мммм....да не казвам, ама те прочетох и край. Трябва да определим май една тема, дето няма да четеш и там да си споделяме разни неща за хапване или да минем по - добре надиета, което ще е със сигурност здравословно .Хехех ... усмихнат ден ! :wave:
Кое точно наричате споразумение ? В Регламента няма точно такъв термин. Доста материали се качиха и мнения се изказаха - едно е сигурно обаче - без да прочетете няма как да се ориентирате. Важно е да разберете същността, идеята на всичко това. Дори само тази тема би била добро начало...
Може ли едновременно лице назначено като ДУК в ООД, да има и трудов договор за 8 часа .

Този ДУК по КТ ли е ?
Здравейте ,

за начало можете да видите и прочетете едно Указание на НАП по точно тези въпроси - същото е постнато в отговор 61 от темата. Разгледайте и цялата тема - всъщност се дискутира точно тази материя.
Иначе накратко :
Договорът за личен труд не е по КТ, а е граждански договор. Подаването на Д1 е с код 12 , ако СОЛ се осигурява чрез дружеството, където получава личен труд и с код 90, ако се осигурява като СОЛ другаде. Не пишете какъв е Вашият случай. Така или иначе следва да подадете Д1 с код К за месеците на полагане на труда. В самото указание на НАП е описано кои клетки от Д1 и как се попълват. :smile1:
Защо така днес сте се покрили ? Я се размърдайте, че вижте колко скучен ден - никой не казва нищо за GDPR - да не е отменена инициативата ? Или сте на някакъв семинар пред кабеларките ?
Ако знаете как стоят реално нещата направете си съответни протоколи за приети стоки и за използвани такива на въпросното изложение. Имате и товарителница. "Облечете" всичко в издържана документална форма - друго не мога да Ви посъветвам. :smile1:
Всъщност те неправомерно са Ви начислили ДДС на цялата стойност. Така или иначе следва да издадете протокол по чл.117 за тази част от стоките, която е ВОП. Останалата част, използвана от Вас на място не подлежи на вписване в този протокол.
Така, както разбирам въпроса Ви правя извод, че във фактурата за тези материали са Ви начислили ДДС на цялото количество - и това, което е доставено в Бг и това, което е останало там.
Следва да направите Протокол по чл.117 като в данъчната основа включите и начисленото ДДС на това количество материали, които са доставени в страната. По този въпрос вижте едно Указание на НАП :
https://www.tita.bg/laws/113
От линка Ви цитирам само интересуващата ни част по повод питането :

Скрит текст :

и още нещо по въпроса :
http://balans.bg/2573-vop-s-nachisleno-dds/
И като получава пратката на летището колегата какво прави с нея ?
Вече са Ви отговорили съвсем коректно и точно.

Ето още един линк по въпроса :
обезщетение по чл.222 ал.1 КТ

Поиска ли го работникът по законоустановения ред - начислявате и изплащате. Това с казаното в НОИ го вярвам, защото  там са се нагледали на разни уговорки между работодател и работник за неплащане на обезщетението . Така работодателят си "спестява" и едни осигуровки , а работникът е на "пълна борса" .И ето ти вратичката , но не и  законосъобразността.
Делфинче, ти се радвай, че като отвориш хладилника не изскача...
А за твоите данни в хороскопа разчитай на мен, защитени са.  :wink1:

Хахах, като в рекламата - кой изскачаше от хладилника не помня...Твърдо разчитам на тебе, защото знаеш правилните стъпки !!!
Чудя се дали не може да се прави хороскоп на юридически лица ? на някои да направим, че да ги предвидим...