Ако подам нова деклр по ел.път с ПИК с дата на започване 1803 и довнеса осигуровки или......

Опитайте. Иначе няма как да разберете.
Настъпва един от най-критичните периоди на лятото. Всички "свободни" мъже от Фейсбук, трябва да отидат със съпругите си на море!
...
Ако внезапно започна да пазя диета и да правя коремни преси, значи след два часа ще заминавам на море...
...
Лежите си спокойно на плажа, когато група задъхани еко активисти се втурват и се опитват отчаяно да Ви избутат в морето. Тогава осъзнавате, че нещо с фигурата ви не е наред...
Проблем ли ще е днес отново да се пусне месечен, който вече ще е заедно с 31.07

Не, никакъв. :smile1:
Аз мисля, че неправилно интерпретираш нещата. В справката за изпратения болничен квадратчето на т. 2 не е чекнато. То ти е празно. Това означава, че като не е чекнато там лицето ИМА 6 м стаж. Всичко ти е ОК.
Никой не пита за мнение дали е избягване на данъчното облагане. Спестете си морала за себе си. А морално ли е според Вас на кредитите годишната лихва да е между 8 и 20%, а на депозитите да е минусова.

Мнението ми за избягване на данъчното облагане е в пряка връзка и с мнението ми за липса на право на обезщетение. Все пак дано му дадат на този управител такова - човекът работи без пари на всичко отгоре.
Според мене всичко ще трябва да стане на място в НАП. По електронен път бихте могли да подадете само редовната, но не и коригиращата.
В съседна тема на това питане имате даден отговор. Подаване на заличаваща с код К и нули и след това редовна с всички правилни данни без значение променени ли са или не съгласно предписанието.
Има и друг начин, за който питате сега. Няма значение кой ще приложите.
За тези фондове, по които имате увеличение подавате редовна Д6 САМО С РАЗЛИКИТЕ В УВЕЛИЧЕНИЕ.
За тези фондове, по които имате намаление подавате Д6 с код К верните данни по намалените фонсове и същите данни, които вече сте подали по първоначалната декларация.
Не знам разбираемо ли обясних - надявам се да е така.
Ето попълнила съм,че е безсрочен тд

И както и create е забелязала и отбелязала е попълнено и безсрочно самоосигуряване. Не може и двете. Това е проблема ми се струва.
Ако първо ще заличите подадените данни следва редовна с верните.
Да, но НАП-ската програма не позволява код: Заличаване

Позволява, но заличаването става с код К и нули .
Подавате с код К верните данни. Заличаване не е необходимо.
Човекът си има стратегия, счетоводител не му трябва :)



2. Ако даден месец има примерно 22 работни дена и аз
си пусна болничен за 5 работни дена



И лекар не му трябва - сам ще си пуска болничните, каквото и да значи това.
Управител съм на ООД без възнаграждение.ДУ  е регистриран в ТР. Не съм съдружник в ООД-то.

При така описаните факти  за мене това е избягване на данъчното облагане и в контекста на това според мене нямате право на обезщетение за безработица. Напоследък обаче практиката се изпълни с доста абсурди и знам ли - може и да може по логиката на някакви незнайни " аргументи "...
Няма начин. Може на 01.07
Нали се търси "друг опит" ... затова предложих да е собствен. :smile1:
Другият опит би могъл да е Вашият. Подайте едно нулево ДДС за тест. Ако не го приеме значи не става. Ако го приеме можете спокойно да подадете след това правилната СД по ЗДДС. Споделете какво се е получило. Нищо не губите, а бихте могли да си свършите евентуално работа.
Има толкова думи и начини човек да поиска нещо и да го получи. Даже на децата обясняваме силата на някои вълшебни думички.

Обмислям откриване на ЕООД, но засега не мисля да наемам счетоводител

Всъщност от прочетеното разбирам, че не мислите да плащате на счетоводител и в същото време имате нужда от счетоводна консултация. Сетих се за един реален случай . Една жена споделя, че рядко ходи на фризьор, защото си прави сама прически. Сред присъстващите се оказва фризьорка и отговаря - " Добре, че всички не са такива защото иначе гладни ще ходим".
Всъщност не знам дали е смешно, тъжно, жалко...или какво още

Много се извинявам, че не е пряко по темата.