Разбрах, нямам право за сега на ДК, а чак като стоката се обложи в Кипър.

Дали бихте споделили нормативното основание ?

И аз като Лена и Калина. :smile1:

Защо корекция с нули ? Не би ли трябвало да е корекция с верните данни ?
Освен ще залича Д1 и пак ще ги подам двете.

Това е излишно - просто си подайте Д6 и отбележете, че не следва да се подава Д1. На мене също така не ми прие Д1/ и Д6 на СОЛ - после установих, че в Д6 имам запис с код 5 и нулеви данни. Отстраних тази колона и не се повтори отказа.
Делнати са.  :) Поне тази година са така. Признавам си, миналите години-според клиента.... имаше и не делнати.

Така си и помислих - аз не за друго, а по повод дали ТР четат. Появиха се коментари, че в ТР връщат за това и всички ги "делнахме" - не само Вие.  Сега се притесняваме дали четат достатъчно, че да не ни върнат за ОПР. Щом за нулевите редове "четат" , "четат" и за друго.:smile1:
Аз пък се учудвам, че толкова бързо сте получили отказ...
 дала само баланс с пояснителни сведения към него, но от ТР са я върнали за ОПР.

Разбирам го не отказ, а връщане при подаване на място.Не знам имат ли въобще право да връщат - едно е връщане, друго е отказ и компетентността да се направи такъв от даден служител .
Във връзка с публикуването на отчетите в ТР.

Бихте ли споделили / не случайно питам / дали в Баланса нулевите редове са Ви делнати ?
На мене точно затова ми хареса варианта на ГФО тука, защото отгоре на всичко обяснява и на незнаещите защо подаваме това, а не онова. И не е добра идея да подаваме на всяка инстанция това, което иска, защото не четат. Ние нали четем. :smile1:
Както показва устойчивата практика, ако човек е достатъчно настоятелен и разполага с телефон, може да получи от НАП какъвто отговор пожелае.  :wink1:
:good:

Дори при колебание може да избира измежду различни отговори / дори и противоречащи си / и да подбере необходимия му.
 Мисля, че ако е подавано уведомление, и сега трябва да ги подам-правилно ли разсъждавам?

Да, правилно - затова и попитах. Ако управителят е с трудов договор и е подавано уведомление то и сега подавате такова за код ЕКАТТЕ.
А подавали ли сте за тях уведомление за назначаване ?
След като получих един смислен и според мен верен отговор на горещия телефон на НАП, мнението ми е че не са всичките им служители еднакви :))))

Хехех, Пъпешче, да не си ги изпитвала :))))))))

/ иначе си е така - няма как всички да са еднакви /
http://accountingnews.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%B8-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B8-53.html

И още доста подобни материали има , които са по темата. На практика обаче много трудно преодолим синдром е този на "казаха ми от НАП". Даже е по-зле и от ЕЖК.
следва ли да се осигурява ЗО ?

След постнатото Разяснение от n_alex76 в отговор 46 остава само да го прочетете , за да разберете отговора.  :smile1:
Не няма осигуровки, лицето се осигурява на максимум в друга фирма.

Ако все пак подавате Д1 с дни в осигуряване без осигурителни вноски ще чекнете , че не следва да се подава Д6.
И още нещо - това деклариране на ЕКАТТЕ си е един вид служебна пререгистрация на ТД.При сключването им си има положен подпис на справката / както и bobo е описал по-горе / .
Това пак е едно от нещата, които са без ориентир в нормативната уредба. Понякога нещо в повече си е за собствено спокойствие. Хайде като ти отговорят да кажеш... :smile1:
6078
Новини » нн
10.05.2017, 09:24
Аз - не. Не виждам, както на справката за назначаване да има реквизит "подпис" . Пък и нали с тези уведомления уведомявам НАП за ЕКАТТЕ, а не работника. В неговия ТД си е изписано къде му е работното място.
... ако има прекъсване м/у назначаването и освобождаването , това проблем ли е?

Никакъв.
Да, свободен текст е.