По отношение на размера на получаваното обезщетение - вижте чл.54б  ал.3 КСО. Основанието за прекратяване на трудовия договор не трябва да бъде сред изброените в този чл. и ал.. В противен случай ще получавате минимума , определен на ден.
Това, че сте били в майчинство не е от значение - би повлияло евентуално върху размера на обезщетението.
За да отидете на борсата при това положение ще е достатъчно да прекратите трудовия договор и да не упражнявате дейност като съдружник - т.е. да не е в сила подадена за упражняване на дейност ОКД5. Не е нужно да продавате дяловете си, ако само борсата е целта в случая.
Как сте се осигурявали до момента ?
здравейте не става ясно фирми с един служител има ли задължения относно регламент за личните данни

Предмет и цели
1.С настоящия регламент се определят правилата по отношение на защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни, както и правилата по отношение на свободното движение на лични данни.

И за едно и за сто ...
Договорът за личен труд не е договор по КТ - само е приравнен на трудово правоотношение по отношение на дължими осиг. вноски и ДДФЛ. Не следва да начислявате допълнително възнаграждение за работа в празнични дни.
Това сме го прочели, но тука няма никаква конкретика .Колко като цифра е този "значителен обем " , какво ще рече това "широкомащабно" - колко на брой данни примерно са това. Предложението беше за 10 000 , но сега прочетох, че се мислело за евентуална промяна на 30 000 . Без нищо прието като окончателно.
4627
GDPR » Re: ДПО
24.05.2018, 20:44
Сега видях,че не сме нито публ.орган,нито обработваме мащабни и чувствителни данни.Затова не сме и задължени да имаме ДЛЗД.Нали така?

Това е точно така с уговорката, че няма легално определение и количествен измерител за това кои данни са мащабни. Разбрах от едно обучение, че се работи по въпроса и ще има становище . За мнозинството от малки фирми едва ли ще се яви задължително това лице. По-скоро, както се посочва в някои разработки по въпроса КЗЛД би искала да го сведе до добра практика, но не и задължителна , когато не са налични изпълнени критерии за това.
Ако е на трудов договор, трябва ли да се впише?

По принцип името на действащия управител подлежи на вписване в АВ.

нещо полезно по въпроса
 Собственикът няма да полага труд в дружеството.

Това решава въпроса - няма полагане на труд, няма осигуровки. Новият управител обаче следва да се впише в АВ .
Ако е ЕТ, има възможност Д1 да се подава с ПИК ;)

Да, знам, че може - по-скоро , ако е подадена с ПИК исках да уточня после посочен ли е ЕИК на ЕТ-то в Д1 .
Не разбрах идеята на ninatopalova.
След като лицето напусне да заличиш в ТД на хартиения носител номера на ЛК ли?

Разбрах го като ЛК да си стои, но да има съгласие за това...
Всъщност виждаш ли колко много въпроси извират просто , а не да възникват. И от институциите нищо, едното мълчание и Регламента с цялото му величие...
Аз си мисля, че изпълнението на условията на Регламента ще бъде един дълъг процес, при който все нещо ще добавяме, отстраняваме, подобряваме. Все от някъде обаче трябва да се започне , да направим основата колкото и несъвършена да е тя. Да поставим някакво начало и да се надяваме, че проверките на КЗЛД няма да целят да се събират едни пари за глоби, а ще се съдейства и оказва помощ за правилното прилагане на Регламента.
В този смисъл си е вече време кой каквито изводи си е направил, каквото е прочел да си състави нещичко за начало и да доусъвършенства с практиката.
Жалкото е наистина, че КЗЛД мълчи, разни издателства предлагат нещо без да е известно, че това е правилното , а адвокати изработват едни документи за едни големи пари и без гаранции за правилност и издържаност .
И аз като IVAN_19 най-много съжалявам за твърде многото време, което се изгуби и продължава в същия дух ...
Вероятно това е правилното решение в случая. Проверете обаче колко от тези лични карти са валидни все още.
57 лв.

Направо е без пари - наистина.
Здравейте,

непрекъснато ми звънят от Резон за новия наръчник, вече и с включени бланки за попълване и т.н. - има ли смисъл да го купуваме?

На каква цена го предлагат ?
За смисъл - сигурно има , ако не се направите сами документацията.
Според мен трябва да се иска съгласие. Все пак получаваме информация за лични / служебни телефони, мейли, имена, които са си лични данни, а няма принципно изискване по закон да ги придобиваме.

Ще събирате минимум данни, които ще Ви бъдат необходими за изпълнение на Вашите законови задължения. Ако събирате други извън задължителния минимум - ще искате съгласие.
Не съгласие, а само да информира лицето, /съгласно изпълнение на договор/  ;)

Да, не съгласие, а да се информира лицето. Надявам се, че ТРЗ софтуерите ще вмъкнат разни подобни документи и ще можем да ги ползваме като бланки.
Един вид като застраховка

Малко ли Ви идват задължителните неща , че да се натоварвате и с това ? :smile1: