Още нямам определено обезщетение, тъй като се регистрирах в НОИ на 28.03. Ще ми го връчат на 16.04.

То ще е същото като при предходното регистриране - както Ви е писала Марпан. Не е трябвало да се регистрирате, ако сте знаели за предстоящото назначение .
Здравейте, искам да участвам по един проект. От там ми искат документ от НАП, че като самоосигуряващо се лице, в момента на записване се наблюдава липса на трудова дейност. Може ли да ми кажете какъв документ да занеса и трябва ли да подавам заявление за прекъсване на дейността, след като съм в майчинство?

Аз за такъв документ за пръв път чувам . А докато сте в майчинство не помисляйте да си прекъсвате осигуряването с подаване на такова заявление / иначе се казва декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице / .
Управител на ЕООД с ДУК в рамките на този ДУК може само и единствено да управлява, но не и да извършва друга дейност. Ако все пак извършва такава следва да се осигурява и като СОЛ.
За СОЛ с личен труд вижте тази тема :
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.0.html

За правото на командировки - вижте чл.33 от ЗКПО.
Не е конкретен отговор на въпроса Ви, но като продавате нещо на някого / дори и повече от едно лице / трябва все пак да знаете на кого какво точно продавате, нали ?
Вие сте получател на услуга от трета страна - и Вие и доставчикът на услугата сте данъчно задължени лица по смисъла на ЗДДС. Мястото на изпълнение е България.Издавате Протокол по чл.117 ал.1 т.1 ЗДДС.
Грешното с плюс, правилното с минус през март 2018 - чисто непрофесионално, но математически вярно. :smile1:

Иначе чл.126 като правилен вариант.
Това не е непременно проблем - може да е лице , на което е възложено плащането и за фирмата да се явява подотчетно или външно лице. Ако желаете и това Ви притеснява може да поискате някаква декларация за потвърждение на подобно обстоятелство от клиента . :smile1:
Виж от страницата на НАП помощна справка - там има справка "Други увеличения и намаления" и при намаленията има ред 12 - точно за чл.27 ал.1 т.3. Даваш сумата при преобразуването в други намаления на ГДД чл.92.
Не е ли диференцирано на кого колко от площта продавате ?
Има някакъв толеранс може би във факта, че порталът относно подаването на чл.73 е отворен / евентуално / . Иначе ще имате неправилно подадена справка, недеклариран доход от физическото лице и постоянното притеснение да не излезе наяве това със съответните глоби. :smile1:
Ако системата е отворена си коригирайте чл.73.
Сигурно вече и резултат имаш -получава се малко по-късно. :smile1:
Коригираща Д6 се подава за при намаление на сумите. При увеличение се подава редовна Д6 с разликите в сумите и в този случай срок няма - може да се направи по всяко време след установяване на разликите.
Отчетната / с/ка 209/

Това е причината да не се равнява баланса. Посочете балансовата.
В актива на баланса коя стойност сте посочили - отчетната или балансовата ?
DONIBONCHESH ,

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,19958.20.html

Тука в тази дискусия коментирахме точно това, което ни казвате и Вие - обмисляли сме правилността или не на подаване на Декларация от ЕТ без дейност в ТР. Не Вие сте ни изненадал с друг поглед по въпроса. Стигнали сме и до някакви заключения. В същата тази дискусия съм постнала и линк на дискусия от одит инфо , в която участник е споделил отговора от МФ на поставен от него въпрос по същата тема. В момента при отварянето на линка този отговор точно е изтрит - но , който прочел - прочел. Поне могат да се прочетат обаче другите коментари от участници в дискусията там. Надявам се, че не всичко ще причислите към категорията "махленски забележки" .  :smile1:

Пожелавам Ви хубав и усмихнат ден ! :smile1:


Как ще се разбере, че ТД вече не е по заместване? От промяната на длъжността ли?

Ще се промени и основанието на договора с новото ДС .
Напразен е този тон от Ваша страна - сякаш не можете да приемете друга позиция .  Не знам на сайта им, но бях постнала линк с дискусия от одит.инфо , в която участник публикува за обща информация отговор на свое запитване по въпроса .
Кой, както го прецени. Лично аз съм взела за себе си решение и за неработещите ЕТ-та съвсем "безотговорно" няма да публикувам декларация в ТР.

При желание и време можете да потърсите и тука и в одит инфо въпросните дискусии .
DONIBONCHESH ,

тука из темите / не мога сега да намеря точната, но ще я потърся впоследствие / се публикува един официален отговор на МФ съгласно който ЕТ няма да подава такава декларация в ТР. Разбирам желанието Ви да бъдем пунктуални, но в случая за наше облекчение не следва да подаваме в ТР за ЕТ без дейност / ако не подлежи на заверка, разбира се / .

Хубав ден !