Така или иначе трябва да я подадете, защото иначе не Ви се отразяват необходимите задължения в единната сметка и няма да имате обвръзка на платените суми за данъци, подлежащи на деклариране с тази декларация.
Прочетете тази преписка по подобен случай - ще си направите сами изводи. В някои случаи с цената на дела и нерви се достига до даден резултат, а в други и това не помага.

http://www.admcourt-varna.com/site/files/Postanoveni-zakonni-aktove/2011/02-2011/0361d810/35912611.htm
" Здравейте, вярно ли е че не се признава амортизация на лек автомобил на фирма, ако през годината  не са издавани пътни листи и няма осчетоводени фактури за гориво? "

От питането не става ясно този автомобил в употреба ли е или не. Ако е в употреба и се извършва дейност с него то се и начислява счетоводна амортизация. Друг е въпросът, че дейността се доказва с пътни листове и фактури за гориво . Ако се използва и не се документира горивото , то нямаме данъчно-признат разходи .
СС 4
6.2. Начисляването на амортизацията се преустановява от месеца, следващ месеца, в който амортизируемият актив е изведен от употреба, независимо от причините за това.
 JiD,

честно казано не знаех какво точно искаш да питаш , а иначе въобще не се съмнявам , че ти е ясно какво се пише в присъствената форма.  :laugh: То неприятното е, че на счетито ще се падне честта да "облече" в подходяща форма идеята на шефа. Да е жив и здрав !   :smile1:

Хубава вечер и на тебе !  :give_rose:
Това е заради идеята май ИНСТИТУЦИЯТА да е нон стоп на работна вълна .  :smile1:
 :wave:

"... не са издавани пътни листи и няма осчетоводени фактури за гориво?"

Как ще докажете тогава, че автомобилът се  използва и се амортизира ?

create , дай списъка на цялата литература ! :smile1:
Води се, трябва да имате график и присъствена форма .Как се води ? Ами отразявате присъствието на всеки работник за всеки работен ден. :smile1:
Според мене работата в събота и неделя без СИРВ няма как да стане. Ако работят в събота и неделя и нямате СИРВ ще трябва да начислявате за работа в събота и неделя 75 % .
Аз също мисля, че удачната форма в този случай е СИРВ. Така графикът ще се изготвя с оглед реалната работа на всеки нает работник и служител като се спазва изискването за необходимата почивка и брой работни часове месечно.Не може да се работи събота и неделя без това да е заложено в график и съпроводено с необходимата заповед за СИРВ . По този начин няма да има извънреден труд, но труд по време на празнични дни  ще има - имам пред вид официалните празници , а не съботите и неделите .  :smile1:
Ако физическото лице упражнява дейност в ЕООД-то следва да се самоосигурява независимо, че се осигурява по трудов договор. Самоосигуряването предполага вноски за ДОО, ДЗПО евентуално и здравно осигуряване върху избран от него процент.
И ако по трудов договор е осигурен на максимума не следва въобще да се осигурява.
Не би трябвало ТЕЛК да се интересува от това.......
ето източника
В сила от 01.01.2014
 :ok:

Хубава вечер, Алфичка !  :give_rose:
alfa ,

напълно съм съгласна с тебе .  :thumbup: Аз не съм писала за преобразуване, само цитирах кога не се признава разхода за начислен данък . Чл. 28 ал.1 , както си цитирала  определя разхода за брак като данъчно признат.  :give_rose:
 :wave:

Дт 609 / Кт 205 - с балансовата стойност на МПС
Дт 241 / Кт 205 - с натрупаната амортизация
Дт 609 / Кт 4532 - с начисленото ДДС

ЗКПО

Чл. 26. Не се признават за данъчни цели следните счетоводни разходи:
...............
3. разход за начислен данък или ползван данъчен кредит по реда на Закона за данък върху добавената стойност, когато разходът от стопанската операция, с която е свързан данъкът върху добавената стойност, не е признат за данъчни цели;
"...След като плати по фактурата получи стоките, тя ги "раздава" на физически лица. Една част от стоките са предоставени на лица с реклмна цел / липсват протоколи /, да другата част от стоките които са "раздадени" на физически лица, а те естествено са си ги платили при получаването, не е издала касова бележка. Тук възниква проблема!..."

Всъщност проблемът не точно възниква, а е създаден. Съвсем ясно е, че тези продукти са продадени и е получена съответната комисионна, която получават всички дистрибутори на Орифлем и Ейвън.И точно тази комисионна, която е и приход за дистрибутора остава скрита за данъчни цели. Парите, които плаща на Орифлейм са платени от лицата, поръчали си съответните продукти като част от тях остават у дистрибутора под формата на комисионна. Трябва да организирате счетоводството си за тази цел като осчетоводявате приходите от продажби и тогава всичко ще си дойде на място. :smile1:
Ако не беше толкова жалко , щеше да е просто смешно .