Надявам се това разяснение на НАП да ти помогне:
dijit , както се казва не даваш никакъв шанс на ледниците да се съхранят....... глобално затопляне, факт :yes3:

След изчерпателния отговор над мен:)
Само да добавя, че ако ЕООД-то е регистрирано по ЗДДС трябва всеки месец до 14-то число да де подават декларации.
И след този точен отговор следва да направим извода, че пълно замръзване няма !  :lol:
Коригирайте само подадената обр.6 с код 8 - ДДФЛ не изисква засечка с подадената информация с обр.1 . Отбележете, че няма изискване за подаване на обр.1 .
Според мене - никъде. В разходната част като разход за данъци ще намери / евентуално / място начисленият към 31.12.2014 година данък за годината.
Най-добре вижте договора си за наем - от кога е в сила, кога е договорено плащането и в зависимост от това и датата на издаване на фактурите. Ако преведените пари са извън времевия обхват на договора може да им ги "върнете" като погрешно преведени или да коригирате договора , ако е с по-късна дата и желаете всичко да е , както трябва.
А проверка прави ли се задължително от НАП в тези случаи?
И кога - веднага или след ГДД?

Няма задължителна проверка за този случай . И не мисля, че има за какво да се притеснявате - да не смятате, че НАП не са виждали ГДД с разминаване на тези суми и Вие сте първите ? Нормална процедура си е - грешка - сторно и всичко е ОК.
може би ще Ви е полезно :

Скрит текст :
".......но ме притеснява чл.69 ал.2 т.1, ."

Беше визирана т.1 и в тази връзка беше и отговорът ми.  :smile1:
Доставки с право на приспадане на данъчен кредит
Чл.69.
.........
(2) За целите на ал. 1 за облагаеми доставки се смятат и:
1. доставките в рамките на икономическата дейност на регистрираното лице, които са с място на изпълнение извън територията на страната, но които биха били облагаеми, ако са
извършени на територията на страната;

Къде тука видяхте да се разглежда лихва " извън Общността " ? Става дума за доставки в рамките на икономическата дейност на самото регистрирано лице, когато тези доставки са извън територията на страната .
Вероятно е договор за изработка -  мисля, че ако е авторство то щеше да е някакъв вече създаден продукт, който лицето продава на клиенти във вида, в който е разработен от него .
Всъщност важна се оказва преценката дали това ФЛ има договор за изработка или е автор. Може би би било добре да направите писмено запитване до НАП с въпрос за тяхната преценка дали това е или не автор . В зависимост от отговора или от Вашата лична преценка да търсите или не този стаж и да коригирате едва тогава подаваните документи .  :smile1:
ЗКПО

Коригиране на счетоводни грешки

Скрит текст :


Промяна в стойностите на данъчния амортизируем актив

Скрит текст :
Няма как да направите удръжка за запора на вече изплатена работна заплата. След датата на уведомяване на ЧСИ при всяко изплащане на РЗ / когато и да е то / ще правите удръжка на лицето и ще я превеждате по сметката на ЧСИ.
И аз така го разбирам - излиза, че 2015 ще е посветена повече на въвеждане на електронизацията на изпращане болничните листове от лекарите като е предвиден и период, през който тези, които не са технически оборудвани ще могат все още да ги носят и на ръка. Следващият етап ще е посветен на подаването по ел. път на придружаващите ги документи. Да кажем, че нещата вървят в правилната посока и в крайна сметка ще се финализират с hapy end .

/ и с това ще се справим /
В никакъв случай не приемайте нищо лично - просто в случая Вие ще сте ощетена, но работещите, на които удържат реално пари са облагодетелствани. И всичко това, защото не се внасят осигуровки на реалните заплати и тези прагове само администрират изкуствено процеса и се пълни бюджета на страната.Създадена е една изкуствена регулация на размера на осигуровките с цел по-високи постъпления в бюджета, защото БГработодател не е научен да внася осигуровки на реалните заплати.

на мен не са ми спестявани осигуровки.плащах си ги от това което трябваше да получа,като заработени часове.за другите не знам как процедират