Окд5 се казва декларация за регистрация на самоосигуряващо се лице и указва започване на осигуряване

Указва начало на упражняване на дейност на ФЛ . Осигуряването е следствие на тази първа стъпка и зависи от обстоятелствата, както е в случая.


ОКД5 се подава при започване на дейност на ФЛ в качествато на СОЛ .
Подкрепям!
"Облагаемият доход в редове от 1 до 12 на колона 5 се определя като сумата в ред 13 се разделя на броя на месеците, през които лицето е упражнявало трудова дейност като самоосигуряващо се лице, независимо от броя на отработените през месеца дни." - това аз го разбирам като времето с личен труд, а очевидно не е  :blush:

Това е времето, през което СОЛ упражнява дейност без значение с или без възнаграждение за личен труд. Личен труд си полага по презумпция от момента на декларирането на това обстоятелство с ОКД5 .

Чела съм я, поне 30 пъти, но очевидно задкулисното устройство не работи добре :))

Това беше много свежо !
 Това не мога да разбера защо на всички 11 месеца се разпределя?

Достатъчно е да прочетете указанието към Т1. :smile1:

1. Да, правилно
2. Да,правилно
3. Не
    Подавате за 2021 Т1/2 с осиг. доход 650 и колона 5 също с 650 / 12*650/.
    Подавате за 2020 Т1/2 коригиращи с 12*650
по 1/3 от този доход, което е според буквалния прочит на указанията

 :good:
Чл. 31. (1) За данъчни цели се признават счетоводни разходи за дарения в общ размер до 10 на сто от положителния счетоводен финансов резултат (счетоводната печалба), когато разходите за дарения са направени в полза на:...

Осчетоводявате дарението на разход 1000 единици примерно. Имате 8000 единици счетоводна печалба. Данъчно признати ще са 800 единици дарение  . С останалите  200 единици дарение следва да се преобразува в увеличение фин. резултат в ГДД. 
ЗДДФЛ
Чл. 81. (1) (Предишен текст на чл. 81 - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) Лице - платец на доход, което, като е задължено, не удържи или не внесе в срок данък, се наказва с глоба или имуществена санкция в размер до 1000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
(2) (Нова - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) При повторно нарушение по ал. 1 глобата или имуществената санкция е в размер до 2000 лв.
Правилно, ако освен нетното няма изменения на осигуровки и данък.  :smile1:
Подавате уведомление по чл.62 само ако споразумението променя заплтата, длъжността, работното време, срока на договора или населеното място на местоработата (код по екатте).

Това болднатото не е обект на подаване на уведомление.
Регистрират се в тридневен срок уведомленията за смяна на длъжността и срока на договора.
 В моя случай физическото лице директно получава субсидията от ДФЗ.

Защо да не подават ГДД по чл.50? нали имат доход, различен от ТД?

Приложение 3, код 3021 - Доходи под формата на държавни помощи, субсидии и друго подпомагане от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, Европейския фонд за развитие на селските райони и държавния бюджет, свързани с дейността по код 302, с изключение на обложените с окончателен данък по реда на чл. 38, ал. 15 от ЗДДФЛ

Така де - като не попадате в това изключение следва подаване на Приложение 3.
Декларирали сте и платили по-рано данъка за личен труд за март . Не се вкарвайте повече във филми - подайте си Д1 без Д6 за март, а си плащайте личния труд, както си го правите обичайно като си съблюдавате вече правилността на подаване на Д1/6. Ако пък можете да си платите личния труд в брой през март - всичко си идва на място.
за да се оправят нещата.......е правилно

 :good:
 не е приета, а стои със статус обработва се. Какво ще ме посъветвате да направя?

Да изчакате да се обработи.  :smile1:

Данъците за двата месеца са внесени, но Д6 са подавани неправилно. Как мога да си оправя кашата?

Чак пък каша... :smile1:
Пито - платено . Не правете нищо.
Имате неправилно удържан окончателен данък и спорем мене следва да поискате да бъде коригиран и сумата възстановена от осигурителното дружество.
Декларирал е че е СОЛ и няма нищо удържано. В колона 5 защо по 1/12 при условие, че в бележката, която имам пише, че е за м.март 2020 год.?

За март е конкретното изплащане, но като доход за ГДД вече се дели.