Мисля, че ако на реда за 2012г. в колона 5.1 попълним 4664.89, нещата ще си дойдат на място. Просто си представяме, че продължаваме да дописваме таблицата от 2016, само че реда за 2011 не се вижда.

Тогава и математически ще имаме равенство, но и при двата варианта следва една "обяснителна бележка", за да не забрави човек след време какво е правил и защо го е правил .  :good:
Всъщност в таблицата за 2017 въпреки, че имаме вписани 7875,79 за приспадане математически приспадаме сумата, намалена със загубата от 2011 - 4664,89 , която вече е извън таблицата за 2017.
ohhi ,

напълно си прав по отношение на остатъка за възстановяване. Реших да попълня таблицата за 2017 , за да видя как идват нещата, защото така с гледане по диагонал нещо се изплъзва.  :smile1:
Понеже отпада 2011 и сумата на загубата от нея 4664,89 / вече приспадната / следва остатъкът в края на 2016 да е с 4664,89 повече в сравнение с направената таблица от ditzve и тогава нещата си идват на място.  :good:
В двете таблици в края на 2016 остават различни суми за приспадане,

Разбира се, че ще са различни - в таблиците за двете години участват различни периоди и през 2017 отпада една от годините.
Пак ще се повторя, но смятам попълнените колони в справката за 2017 за правилни във вида, в който я прикачихте. Това е моето мнение.
Сега видях , че имате приложена справка и за 2016. За 2017 година отпада 2011 от табличката.

"Колебанието ми е свързано с начина на отпадане на първата-в случая 2011г."
Какво имате предвид ?
Всъщност калкулатора изчислява на база данни, които въвеждате Вие самата. Ако не въведете правилно то и резултата няма да е правилен. Иначе , ако приемем, че фирмата има начало на дейност 2012  то приложената справка Ви беше правилна.
Да илюстрирате с пример каква е грешката Ви? Единствено би могла да е в приспадането и остатъка за 2016, когато е влизала и сумата на загубата/евентуално/ от 2011, а тука я няма да я видим.
Delphine, а като основание за подаване на декларация - чл. 92 и ли чл. 75 посочи - в началото на декларацията.

Доста късно видях въпроса - чл.92 посочих, не ме поправиха .
По-лесно ще покаже, че има възнаграждение, отколкото да се докаже, че няма :)


По-скоро си помислих да не е ДУК без възнаграждение , а всъщност осигуровките да са на управител СОЛ без право на болнични . Потърсих някаква вероятна причина за отказа .
 Аз съм управител на фирмата и се осигурявам по договор за управление и контрол, който , както знам, не се регистрира.

Имате ли възнаграждение по договора ?
 " Моделът на справедливата стойност изисква ежегодно преоценяване на балансовата стойност на инвестиционния имот. Печалбата или загубата, възникваща от промяна в справедливата стойност на инвестиционния имот, трябва да бъде включена в текущите приходи или разходи за периода, през който възниква. "

Този момент е характерен за модела на справедливата стойност. При избран метод цена на придобиване всичко това не се прави.  :good:
https://ekspertis.bg/document/view/qanda/137164/0/

Отчитане на инвестиционните имоти

Скрит текст :
Преди 4-5 месеца подавах и точно това се случваше. Обадих се на клиентския телефон на НАП и от там ми обясниха, че като се попълнят 5-6 реда трябва да се запамети и тогава да се продължи. Явно системата "не помни" твърде дълго. Попълнете отново и запаметявайте през 5-6 реда. Ще се получат нещата.  :smile1:
Някакво съобщение не Ви ли дава ? В момента на подаването виждате ли описа си попълнен ?
https://ekspertis.bg/document/view/qanda/135283/0/


Преоценка на възникнало вземане във валута

Скрит текст :
Здравейте!
Искам да попитам задължен ли е "Личен състав"да издава   на служител който е в болнични,"служебна бележка" колко дни е ползвал болнични в последните 3 години,

Замислих се как ли би издал Личен състав такава бележка / нека приемем, че е задължен / , ако същият работник е бил при повече от един работодател през последните три години ? Може би ще го пращат при всеки за бележка ?