Няма да имате Д1, но в случая няма как да нямате Д6 само с данъка.
https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,5347.40.html

Вижте в темата отговор 40 и прочетете прикаченото там Указание на НАП по въпроса. Накратко - данъкът на личния труд не се декларира с Д55, а с Д6 .
Само да Ви попитам, ако решите да ползвате софтуера от мобилния си телефон или друг компютър, различен от стационарния Ви пак ли мислите, че имате СУПТО ?
Здравейте,
а в случай когато управителят с ДУ е външен чвек , вписан е в ТР и ЕООД спира дейност.

Имам такъв случай и ООД - то не работи . Прекратили сме с анекс ДУ . Управителят си стои вписан в ТР. Не знам това ли е правилният подход, но самият управител си е юрист и той се разпореди по въпроса. :smile1:
Вижте им ГДД 2017 - там в частта за авансови вноски би трябвало да е и основанието за това. Може да е предвиждано, а да не се е случило да имат стопанска дейност...Трябвало е да подадете при липса на такава за 2018 до 15.12.2018 декларация за корекция на тези вноски.
Не се подава уведомление, защото не е трудов договор. Не се подава ОКД5 , защото не е СОЛ. Подавате Д1 с последен ден в осигуряване на лицето с ДУК. Отделно си правите един анекс към договора за прекратяването на същия.
Интересно, ако утре дойде нов работник без стаж и поиска отпуска след 2 месеца дали ще му даде този работодател на база създадения вече прецедент или ще се скрие удобно зад законовия текст ?
Не Ви даваме готов отговор. Стига да може да се аргументирате, а това е напълно възможно , точно това направете .
Аз мисля че мога да го мина като директен разход..

Бих се замислил ако след месец фирмата смени офиса и обемните букви не могат да се пренесат при новия офис какво правим? :)

"Правим" счетоводен разход : )
Действителния, а него ограничавате до 2600 вече в крайната колона.
Благодаря , че сте постнали този линк и бланка. Единствено в нея не ми допада наличието на твърде много лична информация, която ми се струва и излишна. Миналата година ползвах бланката на НСИ. Така или иначе няма задължителна като образец .
Здравейте,

правилно сте разбрала.Майката дава парите на сина си. Същият ги внася като заем или допълнителни парични вноски   във фирмата . Парите имат доказан произход / за сина / . Съгласно изискванията на ЗДДФЛ двамата декларират получени/дадени заеми .
Имам периодично такива фактури / не са към ЕС, но това в случая е без значение / и ги отразявам в клетка 24 на Дневник продажби.
Принципно , за да бракувате тези стоки не Ви е необходимо в Протокола за брак да цитирате фактурата. Бракуването си правите стандартно като описвате причините за това. Важното в случая е да обвържете тези стоки с въпросната фактура и освен цитирането и помислете по какъв друг начин недвусмислено да покажете, че именно те са тези от фактурата. Не знам какви са стоките, но примерно някакви партидни номера или други идентификатори. Това е важно особено, ако сте имали движение на точно този артикул в определения 5 г период. Да не се окаже примерно, че от същата стока сте продавали такава, купева преди 2 години, а тази от преди 5 стои на склад. Зависи и каква е била политиката Ви, но все пак...
Попаднах на ето тази статия :
Деклариране на действителните собственици

от линка :
Скрит текст :
По повод на разпратените писма за особено големи материални наличности най - лошо би било всеки да тръгне да бракува и да привлече с това вниманието за "спестяване " на ДДС.
Хиксче,
аз искам ти да си права и да не декларираме нищо за ООД . :good:
Смущават ме обаче тези 25 на сто.
Искам да изкоментираме декларирането на истинските собственици конкретно на ООД и ЕООД.
ЗМИП
.........
(5) Данните за действителните собственици се вписват, ако не са вписани на друго основание по делата или партидите на юридическите лица или други правни образувания в съответния регистър като физически лица, които са еднолични собственици или съдружници с най-малко 25 на сто дялово участие. Когато действителните собственици са физически лица, които са различни от вписаните по изречение първо и които попадат в обхвата на § 2 от допълнителните разпоредби на основание, различно от прякото притежание на дялове, данните за тях се вписват в съответния регистър.

.........
ДР
§ 2. (1) т.1
Индикация за пряко притежаване е налице, когато физическо лице/лица притежава акционерно или дялово участие най-малко 25 на сто от юридическо лице или друго правно образувание.


Предвид горецитираната разпоредба на закона считате ли, че следва да декларираме истинските собственици на ООД, когато съдружниците са с по-малко от 25 на сто дялово участие ? За ЕООД текстът е категоричен, че не следва деклариране .
Нали Вие самата питате дали можете да назначите съпруга си за прокурист ? Говорим за прокурист. Осигурявате го на МОД, но заплатата му може и да е МРЗ. Между другото има доста теми за прокуриста в ООД/ЕООД и той се назначава след 410 ден. Има примери и за това, че НОИ е изисквало да има такъв и преди 410 ден, което принципно не е правилно.
Бих Ви посъветвала да се обърнете към счетоводител на място и да вземете принципно и информирано решение с най-малко рискове за Вас. Аз лично бих направила ООД и овластила за управител другия съдружник дори и да не става дума за пенсионер. Осигуряването на СОЛ е най-икономичният вариант от финансова гледна точка.
Най-добре си направете един възмезден договор . Не е задължително възнаграждението да е МОД. Може да е и МРЗ. Така е най-чисто и да не се възприеме като избягване на данъчното облагане / чл.16 ЗКПО / - още повече, че сте и свързани лица. Иначе определено съпругът Ви ще има полза от това осигуряване при пенсиониране.