Ух, много жалко, но ЕКАТЕ - то ни не е там - при пиците де...

Хахах, това агне много подстригано....като карфиол.....или да кажа тоя карфиол толкова прилича на остригано агне  :lol:
Виж от страницата на НАП помощна справка - там има справка "Други увеличения и намаления" и при намаленията има ред 12 - точно за чл.27 ал.1 т.3. Даваш сумата при преобразуването в други намаления на ГДД чл.92.
Не е ли диференцирано на кого колко от площта продавате ?
Пф-ф-ф-ф-ф-ф-ф, кх-х-х-х-х-х-х! Довечера ще водя колежките на пицария!

Запитах се ей така информативно ние водим ли ти се колежки ???
Има някакъв толеранс може би във факта, че порталът относно подаването на чл.73 е отворен / евентуално / . Иначе ще имате неправилно подадена справка, недеклариран доход от физическото лице и постоянното притеснение да не излезе наяве това със съответните глоби. :smile1:
Ако системата е отворена си коригирайте чл.73.
Сигурно вече и резултат имаш -получава се малко по-късно. :smile1:
Коригираща Д6 се подава за при намаление на сумите. При увеличение се подава редовна Д6 с разликите в сумите и в този случай срок няма - може да се направи по всяко време след установяване на разликите.
Отчетната / с/ка 209/

Това е причината да не се равнява баланса. Посочете балансовата.
В актива на баланса коя стойност сте посочили - отчетната или балансовата ?
DONIBONCHESH ,

https://www.kik-info.com/forum/index.php/topic,19958.20.html

Тука в тази дискусия коментирахме точно това, което ни казвате и Вие - обмисляли сме правилността или не на подаване на Декларация от ЕТ без дейност в ТР. Не Вие сте ни изненадал с друг поглед по въпроса. Стигнали сме и до някакви заключения. В същата тази дискусия съм постнала и линк на дискусия от одит инфо , в която участник е споделил отговора от МФ на поставен от него въпрос по същата тема. В момента при отварянето на линка този отговор точно е изтрит - но , който прочел - прочел. Поне могат да се прочетат обаче другите коментари от участници в дискусията там. Надявам се, че не всичко ще причислите към категорията "махленски забележки" .  :smile1:

Пожелавам Ви хубав и усмихнат ден ! :smile1:


Как ще се разбере, че ТД вече не е по заместване? От промяната на длъжността ли?

Ще се промени и основанието на договора с новото ДС .
Напразен е този тон от Ваша страна - сякаш не можете да приемете друга позиция .  Не знам на сайта им, но бях постнала линк с дискусия от одит.инфо , в която участник публикува за обща информация отговор на свое запитване по въпроса .
Кой, както го прецени. Лично аз съм взела за себе си решение и за неработещите ЕТ-та съвсем "безотговорно" няма да публикувам декларация в ТР.

При желание и време можете да потърсите и тука и в одит инфо въпросните дискусии .
DONIBONCHESH ,

тука из темите / не мога сега да намеря точната, но ще я потърся впоследствие / се публикува един официален отговор на МФ съгласно който ЕТ няма да подава такава декларация в ТР. Разбирам желанието Ви да бъдем пунктуални, но в случая за наше облекчение не следва да подаваме в ТР за ЕТ без дейност / ако не подлежи на заверка, разбира се / .

Хубав ден !
В каква посока ще бъдат промените на сумите по фондове ?
Здравейте ! Не четете Закона за счетоводството явно, но поне темата, която сте избрали за питане да бяхте погледнали - съвсем малко по-нагоре...
С ДС и подавате уведомление към НАП.

В случаите, когато ми се е налагало да имаме лице на безсрочен трудов договор, а същото е било на срочен до момента съм правила процедурата с допълнително споразумение  и подаване на уведомление за това в НАП. Всичко се е отразявало точно - и промяната на основанието, което е най-важно. Много писма и указания дават отговор с прекратяване на договора, но аз мисля, че нямаме никакво основание за прекратяване на договор на лице, което продължава да си работи. Даже в  линка на n_alex76 е описана и реакцията на ИТ по случая , която намирам за съвсем адекватна : "  В инспекцията , обаче, след като изчетоха КТ , ми обясниха, че нямам правно основание да прекратявам договора и не е от тяхната компетенция да ми дават такова предписание. Отговорът беше :"Не знам какво да ви посъветвам, от тук нататък няма верен ход. "
Здравейте!
Имам същия въпрос - как да се определи КИД за 2017 г. на дружество, което не е извършвало никаква дейност. Единствените му приходи са от продажба на ДМА - хладилни витрини?

Не е като да не е извършвало . :smile1:
Потърсете нещо близо до истината - търговия ? Все нещо ще трябва да впишете.
Или може би сме приключени самите ние.......хах

Много напоително вали , чак приспивно - днес това време не допринася с нищо тонусът да е мажорен.

https://www.youtube.com/watch?v=KDIjEyZ3zTI