Ако има промяна в отчета би следвало да я отразите , мисля. Как става това вижте от прикачения файл и по-точно т.1 от Допълнителните разпоредби.
В последния си отговор само отбелязвам, че не се налага да коригирате Д1, понеже такава подадена няма.  Всичко останало за корекция изброих как трябва да е според мене в отговора си от 12.09. И не, не бих чакала дали ще открият грешката ми - бих коригирала. И всичко би станало по електронен път , а тогава вероятността от глоба е нищожна. Само заличаването на Д55 би следвало да е на място в НАП. :smile1:
Работата е там, че не е имало Д1 и Д6 , защото лицети се осигурява на трудов договор на макс, в ЕООД е СОЛ,, но не подава Д1. За граждански договор без осигуровки само данък няма Д1 и Д6 ......

Още по-добре - не се налага да коригирате поне Д1.  За другите неща - написаното по-горе. :smile1:
Ако правилно разбирам фактологията е следната :
Имате ГД и деклариран ДДФЛ с декларация чл.55 в по-малък размер.
Следвало е да не подавате чл.55, а Д6 с по-висок данък, а Д1 за лицето да е с код 90.
Ако трябва да поправите нещата доста се налага да се коригира, но не е невъзможно.
На място в НАП заличаване на декларацията по чл.55 , подаване на Д6 с правилните суми - редовни декларации макар и за предходни месеци ще бъдат приети и по електронен път. Ако имате подавани Д1 за СОЛ - заличавате подадените и после подавате наново с код 90. И това ще стане по електронен път. :smile1:
"Аз мисля,че ако през периода м.01.07-30.09.2017 се разпределят дивиденти с 12 протокола например,това ще предизвика проверка,защото касовата наличност за 2016 г.остава същата."

deny51@abv.bg ,
и да подадете коригираща няма да намалите касовата наличност за 2016 - тя вече е приключила, както е. Просто ще си признаете укриването на данъци. Харесва ми Вашият управител и мисленето му. :smile1:
http://taxavoid.eu/advice/divident-navsyakade-ipo-vsqko-vreme

Ами сега ? Само Андрешко като повика неволята става ........ май.
Тези пари не са ли от дейността Ви от 2017 след като вече сте си разпределили и изплатили дивидент ? Все ми се струва, че скоро ще започнем да разпределяме и авансов дивидент с тези каси въпреки, че имаше разни разяснения за невъзможността да съществува такъв. То по-добре да се регламентира тази възможност пред другата за скрито разпределение на печалбата. Още повече, че това скрито разпределение можем да го декларираме едва с ГДД .
В последствие се оказва,че единичната цена на стоката е по-ниска от тази писана във фактурата и фактурите са коригирани,но как се процедира с фискалните бонове?

Това, което сте писали означава ли, че първата фактура е сгрешена ? В този случай са правилни дадените коментари .
Ако това, което сте писали означава обаче НАМАЛЕНИЕ на цената следва КИ само с намалението и сторно касова бележка за това намаление.


Разбирам го, че сте в срока за подаване на уведомление за ЕКАТТЕ - 31.10.2017. С него можете да промените и основанието. Ако последното искате да е със задна дата - на място в НАП, защото едновременно с ЕКАТТЕ ще влезе в сила от датата на подаване.
Вдигам темата за да дам ъпдейт по въпроса.
Днес подадох въпросното ЕКАТТЕ, със код 11 и ми го върна. Сега трябва да подам заличаване и редовните данни до колкото разбрах.
Питането ми е може ли това да стане по електронен път или трябва да отида на място в НАП?

След като сте все още в срока на подаване на уведомлението ще стане по електронен път.  :smile1:
Даже бих казала - категорично с решението на управителя.

Разбира се, че това е най-важното. Като сме съветвали да си плащат дивидент са си правили оглушки, а сега да им кажем какво да правят, за да нямат проверка. Тези, дето са си платили дивидент и разпределили печалба сега нямат такива терзания.
След като ще се издадат нови правилни фактури и сторнират КБ за какво ще служи КИ?

 :good:
Съгласна съм с bobo.
КИ се издава при намаление на цената или количеството , но не и за анулиране на документ.
deny51@abv.bg ,

как е най-добре не знам - за едни едно, а за други - друго. Решението остава за Вас, а е най-добре да е споделено и взето от управителя на фирмата. Проверка може да има и в двата случая и предполагам, че ще има проверени и с коригираща декларация и с изплатени дивиденти.
Както се казва - няма пълно щастие.
Здравейте колеги,
а някой вече подал ли е коригираща декларация по чл.92 заедно с декл.55 и чл.73? Знае ли са какви са санкциите за късно подедните декларации 55 и73? Ако има някой с опит да сподели.

По принцип санкциите са упоменати в съответните закони - каква би била причината да не се налагат и в този случай ? Тъй като срокът за подаване на коригираща декларация е 30.09.2017 г. едва ли някой знае в момента какво следва. Всъщност съгласно законите следват санкции и лихви, но явно ни се иска да вярваме, че приятелското отношение на НАП ги изключва именно сега.

Явно моментът е такъв, че всеки търси някой с опит в ситуацията, но сам не желае да опита. Разбираемо защо. :smile1:
КСО
........
Чл. 41. (1) (Доп. - ДВ, бр. 64 от 2000 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2010 г., в сила от 01.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.)
....................
 Дневното парично обезщетение за временна неработоспособност поради общо заболяване не може да надвишава среднодневното нетно възнаграждение за периода, от който е изчислено обезщетението.