Може ли да се плати сумата по инвойса от банкова сметка в България.

Аз не виждам проблем фирмата , която дължи сумата,  да я изплати от която и да е своя сметка .
За съжаление antea е прав/а.
Реших да избързам и да направя приложението възможно най-скоро. Оказва се, че дори и след тези промени начинът на изчисляване е неуреден. Вярно е, че в т.1 и т.2 на чл.446, ал.1 от ГПК не е вписано 1/2, 1/3, 1/4 от какво ?!?

От публикуваната от Антеа стенограма е видно, че този въпрос е стоял на дневен ред и то не за обсъждане, а като предложение да бъде вписано, че изчисленията са върху горницата, както се упоменава и по-долу във въпросния член. Предложението за редакционна поправка е направено, но не е доведено до край - тази поправка да бъде вписана.
Аз лично ще изчислявам запорите по този начин - с изваждане на МРЗ от нетното и повече няма да се занимавам с двоумения по въпроса. 

Потърсих някаква съдебна практика по този въпрос - стана ми интересно как официални институции тълкуват нещата. попаднах на едно дело от 2017, ако ви е интересно можете да хвърлите един поглед. :smile1:

http://www.justice-ruse.org/rcourt/2017/03/g/05634516/91822017.htm

Р Е Ш Е Н И Е

№ 287

                                               гр. Русе, 09.03.2017 год.

 
Скрит текст :
Със сигурност има различни мнения и дори те са на самите ЧСИ. Все пак се питам дали несеквестируем доход значи гарантиран за получаване ? Не ми се рови сега, но попаднах на следното тълкуване :
Несеквестируем доход - доход, върху който не може да бъде наложен запор.
/ т.е. не такъв, който гарантирано да бъде получен /
Аз лично в момента ползвам програмата на колегата, но и преди съм прилагала същата логика. Имали сме разбирателство по този въпрос с ЧСИ .
Това разбира се не пречи да се търси правилния начин, но при двусмислените постановки в текстовете такъв едва ли е лесно да се намери. :smile1:
Да се включа и аз в помощ на P.G.H.R. , която неуморно раздава усмивки в петъчната вечер .  :air_kiss:


От време на време на всеки се налага да кандидатства за работа, да пише мотивационни писма и да ходи по интервюта. Запознанствата с потенциалните работодатели не винаги минават гладко. Позабавлявайте се със следните случки, които ни напомнят за комичната страна на тези неловки и стресиращи моменти.

–  В каква област сте работили?
– Продажба на хранителни продукти.
– Опит с алкохолните напитки?
– Само от личен характер.

Работя в „Човешки ресурси“. Има една позиция в нашата фирма, на която хората не се задържат. В последните две години, пет момичета напуснаха и излязоха в отпуск по майчинство. Накрая шефът реши, че за това място трябва да наемаме мъже. Но с тях също нямаше успех. Момчето, което започна работа преди три месеца, днес идва при мен с бутилка шампанско. „Жена ми е бременна, но може да напусне работа, защото заплатата ѝ е четири пъти по-голяма от моята. Затова в майчинство ще изляза аз.“ Що за кутсуз е тази позиция!

! Пак закъснявам за интервю за работа! Нямаше да е голяма работа, ако не бях интервюиращ...

Работя като мениджър за подбор на персонал. Всеки път, когато провеждам интервюта, хората отчаяно се мъчат да видят какво си пиша в тефтера. Те са сигурни, че отбелязавам техните силни и слаби страни. Всъщност си рисувам сърчица и совички, защото толкова ми е писнало от стандартните въпроси и предварително подготвените отговори. Съветът ми към кандидатите? Бъдете оригинални, бъдете себе си!

Помагам на млад новобранец да си попълни документите за започване на работа. В графа „семейно положение“ той написа: „Син“.

Наскоро шефът ме помоли да публикувам две обяви, насочени към студенти. Едното място беше за човек, желаещ да работи по четири часа, пет дни в седмицата. Другото – работа през уикенда – от 10 сутринта до 10 вечерта (отговорности – да седи в празен офис, да отговаря на редките телефонни обаждания, да обновява съдържанието в социалните мрежи и да помага на шефа, когато е нужно). Прекарах няколко седмици в разглеждане на документите и си мисля, че вече имам поглед върху прилична част от младото поколение. Получих над 100 автобиографии и около 80 телефонни обаждания. Накрая поканих 28 души на интервю. От тези 28 само 6 дойдоха навреме. 9 души закъсняха с около час, един ме накара да чакам 3 часа, друг пристигна два дни след датата на интервюто. Останалите не се появиха изобщо.

– Какво беше последното, което си купихте?
– Аквариум за рибки.
– Не можем да ви дадем тази работа. Само много неуравновесен човек може да си купи аквариум за рибки.

Въпреки че съм журналист, все още съм доста стеснителен и дори плашлив човек. Особено стеснително се чувствам в присъствието на високи и импозантни типове. Веднъж бях на интервю за работа и интервюиращият беше точно такъв, директор на едно от водещите телевизионни студия. Той не спря да се разхожда из стаята, да си ровичка за нещо по джобовете, докато аз стоях там, почти пред припадък, и мърморех нещо за себе си. Внезапно той извади грамадна носна кърпа и кихна в нея толкова силно, че това ме накара да се свия от  ужас и да изругая на висок глас. След което той си избърса носа, погледна ме ѝ каза: „Добре ще се впишете. Качвайте се на втория етаж в отдел Информация.“ Дори не погледна автобиографията ми. Така станах част от един страхотен екип, който продължавам да помня с много благодарност и топлота.“

Източник: Bright SideВесел уикенд !
От датата на регистрацията ли ще зависи.

Да, като Ви връчат документа за регистрация там ще е упоменато кой е първият Ви данъчен период.
фирма рег. по ддс в БГ издава фактура на физическо лице от ЕС за съдействие. Как се облага тази доставка-начислява ли се ддс или може да се използва и чл.21,ал.3 от ЗДДС

Росен Атанасов,
ако това физическо лице не е данъчно задължено по смисъла на ЗДДС / не извършва независима икономическа дейност / сделката е с място на изпълнение на територията на страната и е облагаема с 20 % ДДС.
 до внасям осигуровки на база написаната стойност на фактурите ,

Минус 25 % НПР.  :smile1:
Ама нали ДУК е приравнен към трудов, защо ГДД?

Е, това не изключва възможността да се подаде ГДД при условие, че има разни данъчни облекчения или неправилно изчислен данък.Напротив - ако не се коригира сега от работодателя си става задължително.
Да, сега видях / по-внимателно вече / , че изобщо не сте му удържали . Присъединявам се към мнението на Марпан за корекция на Д1 . И все пак остава вариантът нищо да не правите, а да се изравнят нещата с подаване на ГДД от лицето.
Не правете нищо със задна дата. Лицето може да си подаде ГДД чл.50 за 2017 и да си поиска надвзетия данък.
Има случаи, при които работникът иска една определена сума да се превежда по сметка, откъдето е уредил да се плащат по банка битовите му разходи , а останалото   в брой . И аз не виждам проблем да е така.
1. за сумите в увеличение - редовна Д6 и САМО увеличението по съответния фонд
2.за сумите в намаление - Д6 с код К, правилната сума по намаления фонд И същите суми като на подадената преди Д6 със същата дата
Може би, ако имахме целия текст щяхме да свържем цитата с текста като цяло . Не мога да се аргументирам, но аз лично не виждам да е невъзможно плащането на заплатата комбинирано. Ако имаме аванс какво става ? Примерно и той ли по тази логика би трябвало да се плати по банка, ако заплатата е по банка ?
Като става дума и за програмите - например имам опция да избера аванс по банка и заплата в брой  или обратното . Не претендирам, че съм права, но не виждам невъзможност .
Разбирам от питането, че адв. дружество се състои от двама адвокати - съдружници, а третият е външно лице за дружеството и е подизпълнител . В случая със съдружниците защо е необходима изобщо фактура ? Биха могли да си вземат хонорара под формата на изплатено възнаграждение за личен труд. За адвоката , който не е съдружник не виждам основание да не си начисли ДДС във фактурата, но пък то ще му бъде платено от дружеството при изплащане на сумата. От друга страна дружеството за размера на ДДС по фактурата на този адвокат ще си ползва данъчен кредит.
1.Да, важна е датата на вземане на Решението
2.код 110000
3.Вписването на периода в платежното на практика е без значение, но по принцип следва да се пише тримесечието, за което се дължи данъка
4.Плащането е когато има пари.
Здравейте, по какви причини мога да отказвам предлага от Бюрото по труда работа?
Примерно, мотив за отказ ли е ако не ме удоволетворява заплащането на посочената позиция?

Според мене можете да отказвате без значение какви са причините за това. Важното в случая е какви са последиците от този отказ.
 ЗНЗ
чл.20
(4) Регистрацията на безработните лица се прекратява и в случаите, когато:
........
4. (изм. - ДВ, бр. 26 от 2008 г.) откажат да приемат предложената им подходяща работа и/или включване в програми и мерки за заетост и обучение за възрастни по този закон, както и в програми и проекти, финансирани със средства от европейски и други международни фондове;

Вече друг въпрос е какво ще рече подходяща работа, но предполагам преди това се правят някакви уточнения по този въпрос  с кандидата.
Изх. № 24-30-47
Дата: 28.10.2009 год.

Скрит текст :