PAY PAL таксите щом влизат във фактурата, престават да бъдат финансови разходи. Започват да са компенсиращи разходи за да доведе китаеца стоките до България.

Принципно няма такси PAY PAL . Има такса за получаване на пари чрез тази система. И не мисля, че тези разходи са "компенсиращи" / каквото и да значи това / , за да дойде стоката до България.
При първоначалното прочитане на въпроса разбрах едно, а впоследствие се замислих и за други аспекти на ситуацията. В крайна сметка не става ясно този ден от работодател ли е, от НОИ ли е, как точно се вписва в Д1 - бил е неотразен или обратното, отразен, но грешно... Както и да е - ако трябва да не разпитваме и само да отговаряме по точно зададения въпрос, то бихме се ограничили до следното :

нямам промяна в д6?
Значи не се подава Д6.

Да но ме отхвърля....и незнам защо
И ние няма как да знаем.
подавайки заявление в НАП ми излиза съобщение, не съществува запис да БУЛСТАТ .... в регистъра на НАП.

При идентичен случай снимах екрана със съобщението и го изпратих по имейл на НАП . Каквото и да правиха нещата се оправиха. / чак и рима има  :smile1: /
https://www.kik-info.com/forum/index.php?topic=7718.0

В тази тема вижте отговор 9 и прикачения файл към него. в общи линии по този въпрос, който поставяте е необходима и консултация с юрист, защото има доста правни моменти, които трябва да се съобразят.
Според мене / без да претендирам, че давам правилния отговор в момента / искате да "преместите" едни пари от една сметка в друга. Би следвало обаче да се отпише и задължението към съдружника преди да се премине към тази стъпка. Имаше преди време една тема / аналогична / за трансформиране на допълнителни вноски в капитал. Там доста добре се даваше аргументация, че това е възможно , но не и преди да се отпишат самите вноски и да се закрие задължението.
Осигурителният им доход не се е променил

Някои проценти обаче са се променили.
Все си мисля, че този 1 ден болнични ще повлияе и на Д6 .
Вероятно сте редактирали поста си, защото определено в предходния пост беше вписан чл.113 ал.3 . И защо сега от Кодекса на труда ?
чл. 113, ал. 9 от Кодекса на труда
(9)

Освен това в първото си питане не уточнявате по кой член от ЗДДС е регистрацията на въпросната фирма , а сега поствате чл.97 / или може би друг / - ако питането беше коректно щяхте да получите и такъв отговор, а не да се гадае.
Правилно постъпвате като подавате Д1 с код К за лицето и Д6 с код К и намалените суми. Понякога това неравнение е със стотинки от закръгленията , които прави приемащата програма на НАП - не Ви ли дава съобщение колко е разминаването ?
 Един вид повече от 20г. на този човек му е подавана Д1 и са му плащани здравни осигуровки без основание?

Защо без основание ? Фирмата не е ли работила ? Ако е работила здравните са си плащани с основание независимо, че няма / а може би има / подадена ОКД5 ? А ако фирмата не е работила защо изобщо са били плащани...

МД с включеното митническо представителство ще влезе в дневниците за целите на изчисляване на данъчната основа за ДДС. Фактурата без ДДС - също. От гледна точка на дублиран разход ще се вземат сторнировъчни операции, но не мисля, че фактурата трябва да се отчете с нулева стойност.
https://www.correctaccountbg.com/bg/blog-post/vatreobsnostno-pridobivane-li-e-kogato-stokite-ne-pristigat-v-blgaria

Не знам отговора на въпроса Ви, но сам по себе си е интересен. В по-горния линк има полезно изложение по част от темата - като начало .
Обърнете внимание на забележката на bobo .
Всички суми по фондове ли се намаляват ?
Здравейте.
А как стои въпроса с чуждестранните онлайн магазини като amazon.uk.com или ebay.de?
Нужно ли е и те да бъдат регистрирани в НАП, ако се използват за продажби?

И кой предлагате да свърши тази работа ? Ние нашите си да регистрираме, а тези да не ги мислим.
ВОД имате към фирмата , на която продавате стоките / към която издавате фактура / без значение кой е физически получателя.